An online news publishing system. Tnx to PHPEnter/Alex for a great help!
Posljednje vijesti » VIJESTI
Pravovaljane liste i kandidature za Grad Korčulu Pravovaljane liste i kandidature za Grad Korčulu
 Published 3 Yaers Ago via ivangrbin   Friday, May 3, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(KORČULA) - Gradsko izborno povjerenstvo Grada Korčule danas je objavilo pravovaljane kandidacijske liste za za izbor članova/članica gradskog vijeća Grada Korčule, ukupno šest, te tri kandidature za gradonačelnika. - Pogledati dokument (pdf)

Lokalni izbori u Lumbardi Lokalni izbori u Lumbardi
 Published 3 Yaers Ago via ivangrbin   Friday, May 3, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(LUMBARDA) - Općinsko izborno povjerenstvo Općine Lumbarda danas je objavilo pravovaljane kandidacijske liste za za izbor članova/članica općinskog vijeća Lumbarde, ukupno šest, te dvije kandidature za općinskog načelnika Lumbarde. - Pogledati dokument (pdf)

Šest članova napustilo stranku Građanska akcija Lumbarda Šest članova napustilo stranku Građanska akcija Lumbarda
 Published 3 Yaers Ago via ivangrbin   Friday, May 3, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(LUMBARDA) - Na sastanku Građanske akcije Lumbarda koji je održan u nedjelju 28. travnja došlo je do kulminacije u razilaženju mišljenja i stavova po pitanju vođenja stranke i predizborne kampanje, kao i kreiranja kandidacijskih lista za Općinsko vijeće. U skladu sa Statutom dužni smo o tome obavijestiti članove i simpatizere stranke. Zbog nemogućnosti dijaloga i potpunog neprihvaćanja ideja stranku su napustili predsjednik Marijo Lozica, tajnica Katija Šuperak te članovi Predsjedništva i Nadzornog odbora: Sanda Hančević, Antonije Kriletić, Lukša Šuperak i Zoran Cebalo, ne sudjelujući u daljnjim odlukama i radu Građanske akcije Lumbarda. (Građanska akcija Lumbarda)

Darujmo slikovnice i dječje knjige
 Published 3 Yaers Ago via ivangrbin   Friday, May 3, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(KORČULA) - Gradsko društvo Crvenog križa Korčula  poziva vas da podržite akciju „Bolnica –Bezbolnica“.  Pomozite nam da prikupimo slikovnice i dječje knjige za opremanje knjižnice u Klinici za dječje bolesti Zagreb „ Klaićeva“. Darujte stranice za bezbolne svjetove  dana 08. svibnja 2013. god. (srijeda) na Dan Crvenog križa u Korčuli  na Plokati  i u Orebiću ispred caffe bara Best u vremenu od 10,00 do 11,30 sati. Svaka knjiga – novi svijet, svaka stranica – novi osmijeh. (M. Milat)

Korčulanski grozd predao listu
 Published 3 Yaers Ago via ivangrbin   Friday, May 3, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 5 - 1 Votes

(KORČULA) - U utrku za izbore za Gradsko Vijeće Grada Korčule ulazi i Nezavisna lista KORČULANSKI GROZD - nositelja Dr. Davora Jurišića. Na listi su: Dr. Davor Jurišić, Davor Poša, Monika Šegedin, Frano Gavranić, Niko Skokandić, Ante Vitaić, Marija Babin, Marko Koćina, Maro Tomić, Željko Radovanović, Ivan Mirošević, Robert Sardelić, Nada Biočić, Marina Đivanović i Ivan Šegedin.
To su mladi pošteni ljudi koji nikada nisu bili u politici niti politiku doživljavaju kao profesiju. Nismo ni lijevi ni desni, ni stranački obojani. Želimo biti servis građana a ne birokracije i postići da se misli  na dobrobit grada i građana a ne pojedinaca. Važna su djela a ne riječi! Potrudimo se svi zajedno i vratimo gradu ugled kakav zaslužuje. (Korčulanski grozd)

Sve što djeca trebaju znati o brodovima
 Published 3 Yaers Ago via ivangrbin   Thursday, May 2, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

Mala škola brodogradnje i ove je godine krenula na krstarenje Jadranskom obalom, ovaj put u Lumbardi. Obitelj Milina - mama Vesna, tata Ante i brat Ivan - ove su godine svome najmlađem članu Petru odlučili pokloniti nesvakidašnji dar. Cijeli jedan brod! U tu su svrhu u svoju Lumbardu pozvali meštre Davora Mihalića i Emira Arnautovića, okupljene u projekt Male škole brodogradnje, jedini projekt te vrste u regiji, pa i šire.
- Veseli nas što nas je obitelj Milina pozvala da s njihovim mlađim sinom Petrom napravimo jedrilicu dužine 3,7 metara. Petar je naime prošle godine bio polaznik Male škole brodogradnje na Korčuli, pa će sada samo usvojiti lekciju. Uvala Račišće u Lumbardi biće bogatija za još jedan brod, nakon tri dana rada nazire se forma broda. Porinuće se očekuje u četvrtak - najavljuje Davor Mihalić, idejni tvorac i voditelj Male škole brodogradnje.
Kreativna radionica StolArt, unutar koje djeluje Mala škola brodogradnje, svoj je program osmislila u skladu s mentalitetom djece. Kroz igru, druženje, niz kreativnih aktivnosti, polaznici radionice, već tri godine, grade vlastiti brod i sami ga porinu u....

Roku Ivančeviću III. nagrada na glazbenom natjecanju Roku Ivančeviću III. nagrada na glazbenom natjecanju
 Published 3 Yaers Ago via ivangrbin   Thursday, May 2, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(KORČULA) - U Splitu i Kaštelima se od 25. do 27. travnja, 2013. godine održavalo 18. Međunarodno natjecanje Daleki akordi. Ove godine natjecali su se gudači i puhači. Osnovnu glazbenu školu iz Korčule predstavljao je Roko Ivančević, učenik II. razreda Osnovne glazbene škole. Na natjecanju iz violine (I kategorija) osvojio je III. nagradu (mentor: prof.Renata Prizmić- Linarić, korepeticija. prof. Dina Nobilo). Čestitamo učeniku, mentoru i školi. (Voditelj OGŠ, Tihana Penjak,prof.)

Potpisana koalicija između Korčulanske lige te stranka HSS i HSLS
 Published 3 Yaers Ago via ivangrbin   Wednesday, May 1, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 5 - 1 Votes

(KORČULA) - Večeras je u hotelu Korsal u Korčuli potpisan sporazum o prije i poslijeizbornoj suradnji između koalicije stranaka HSLS i HSS te udruge građana Korčulanska liga. Sporazumom je utvrđeno da stranke podržavaju nezavisnog kandidata Vjerana Filippija za gradonačelnika Korčule te Ivana Grbina iz Žrnova (HSLS) za njegovog zamjenika.
Dogovorena su i mjesta na zajedničkoj listi za gradsko vijeće: Listu nosi Vjeran Filippi
(KL), slijede Marko Skokandić (HSS), Vicko Ivančević (HSLS), Nena Seretinek (KL), Renato Jurjević (HSS), Mario Biliš (HSLS), ..
Ovaj sporazum nudi projekt za Korčulu, programski srodnih ideja i stranaka koji građanima nudi drukčije upravljanje Gradom, sažetim oko izbornih načela: Korčula koja radi, Korčula koja čuva svoj okoliš i Korčula koja brine o svojim građanima.
Kandidat za gradonačelnika Vjeran Filippi je zahvalio svima koji su omogućili ovu suradnju, HSS-u i njenom predsjedniku Marku Skokandiću, koji su nedavno u Gradu prošli proces....

Dubrovačko neretvanska županija na Eko etno tour 2013
 Published 3 Yaers Ago via ivangrbin   Monday, April 29, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(ZAGREB) -  Na međunarodnom sajmu EKO ETNO TOUR koji se održao u Boćarskom domu u Zagrebu predstavljeni su  autohtoni i tradicijski ruralni proizvodi i usluge, eno i gastronomski specijaliteti, kulturna baština, folklor, stari zanat, običaji pojedinih krajeva Hrvatske, te turistička ponuda ruralnog turizma.
Ovogodišnji sajam pratio je bogat program stručnih i popratnih događanja kao što su stručni skupovi, seminari, savjetovanja, prezentacije, tematske radionice te stručna ocjenjivanja ruralne turističke ponude.
Za vrijeme sajma organizirana je i turistička burza EKO ETNO TRADE SHOW što je omogućilo zainteresiranim stranim turističkim agencijama da ostvare kontakt i neposredno pregovaraju s potencijalnim dobavljačima - domaćim turističkim agencijama, hotelijerima, turističkim zajednicama, turističkim udrugama.
Na zajedničkom štandu Dubrovačko-neretvanske županije predstavnici KUD Sveti Juraj iz Osojnika, KUD Ponikovska poskočica iz Ponikava, Ulipuk udruženje likovnih i primijenjenih umjetnika Korčule, Udruga za očuvanje neretvanske baštine iz OpuzenaFortes udruga za održivi razvoj i brendiranje DNŽ-e....

Žrnovski učenici uspješni na 3. triatlon Izazovu Marka Pola
 Published 3 Yaers Ago via ivangrbin   Monday, April 29, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(ŽRNOVO) - Na trećem triatlon natjecanju 27. travnja 2013. godine u Korčuli pod nazivom „Izazov Marka pola“, održano je i natjecanje u štafetnom trčanju za učenike osnovnih škola. Učenici Osnovne škole „Ante Curać-Pinjac“ iz Žrnova natjecali su se u kategorijama I. i II. razred, III. i IV. razred i V. i VI. razred dječaci i djevojčice, osvojili dvanaest medalja i postigli najbolje rezultate. Voditelji ekipa iz žrnovske škole bili su Željko Cebalo, dipl. pravnik, i Ante Radovanović, prof. ravnatelj škole. 
Evo rezultati za djevojčice: Pobjednice po kategorijama: I. i  II. razred, prvo mjesto osvojile su: Rebeka Biliš, Verica Curać i Lara Belić; drugo mjesto: Ruža Milat, Josipa Curać i Biserka Curać. Za III. i  IV. razred, prvo mjesto: Mara Cebalo, Nina Meri Šegedin i Ivana Šegedin; treće mjesto: Sara Radovanović, Nina Curać i Borna Gregović. V. i  VI. razred, prvo mjesto: Karla Šeparović, Laura Vilović, Jadranka Grbin, drugo mjesto: Ivana Šale, Ivana Radovanović i Vinka Curać; treće mjesto: Laura Grbin, Adriana Didović i Nikolina Burdalić.
Rezultati za dječake, pobjednici po....

Biljar prije golfa za naš turizam
 Published 3 Yaers Ago via ivangrbin   Sunday, April 28, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(PUPNAT) - U sjevernoj Europi biljar je popularniji od golfa. U samoj Moskvi ima više od tisuću klubova, a stotine tisuća širom Rusije! Ta se činjenica može provjeriti putem interneta, kaže gosp. Marko Farac predsjednik Biljarskog kluba Pupnat i član skupštine Turističke Zajednice Grada Korčule. Na naš prošli "Pupnat Open" došlo je pet igrača iz Moskve.
U razvoju turizma mi u Dalmaciji prvenstveno moramo ciljati prema zemljama sjeverne Europe, obzirom da je južni dio u turističkom smislu više izložen morskim sadržajima. Dubrovnik jedna od najatraktivnijih destinacija svijeta, nema niti jednu dvoranu biljara. Dvoranu u kojoj bi tijekom sezone bilo ozbiljnog i rekreativnog biljara, turnira i animacija s hostesama u zabavnom ugođaju.
Na Srđu izgradnja golf igrališta s planiranom apartmanizacijom i betonizacijom se ne može opravdati. To bi bila devastacija jedne od najljepših lokacija svijeta, po poziciji, prirodi i pogledu. Investitor tu može imati samo jedan interes, a koji definitivno nije golf u svrhi turizma. Biljarski Klub Pupnat se nada kako će mladi aktivisti Dubrovnika pobijediti na današnjemu referendumu. (BkF)

Potpisana koalicija za lokalne izbore SDP - HNS - HSU
 Published 3 Yaers Ago via ivangrbin   Sunday, April 28, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(KORČULA)- U atriju Doma kulture u Korčuli,  predsjednici gradskih ogranaka Hrvatske stranke umirovljenika Darko Lozica, Hrvatske narodne stranke – Liberalni demokrati Robert Lučić i Socijal demokratske partije Mladen Marelić,  potpisali su koalicijski sporazum za nadolazeće lokalne izbore. Predsjednici su istaknuli zadovoljstvo s dosadašnjim suradnjama i koalicijskim partnerstvom. Vjerujemo u bolje sutra Korčule i opće dobro, a zajedničkim nastupom i pobjedom na skorašnjim izborima  svojim ćemo sugrađankama i sugrađanima to i  osigurati.
Prisutne je pozdravio i aktualni dogradonačelnik grada Korčule Franc Stenek, dipl. ing. el., kandidat koalicijske liste SDP, HNS i HSU za gradonačelnika Grada Korčule. Ovim koalicijskim sporazumom jasno smo definirali zajednički cilj kampanje – pobijediti na svibanjskim izborima te ponovno na dobrobit svih građana upravljati našim Gradom. Svoje pobjedničke ambicije temeljimo na nizu uspješnih projekata koje smo provodili i realizirali u prethodnom mandatu te planu «Sve za Korčulu» kao programskoj platformi skladnog i održivog razvoja svih naselja naše lokalne zajednice. Mi....

Vijesti 361 - 372 of 1049. prev next


Posljednje vijesti
Jedriličari Vitra jedili Pelješkim kanalom
Jučer, 25. rujna 2016. Pomorski klub Vitar sa Korčule je na poziv jedriličarskog kluba Orca iz Vignja učestvovao na regati povodom „Rozariade“ tjedna u Vignju. Došli smo sa tri Optimista i jedrili po divnom Pelješkom kanalu sa njihovim dobrim jedriličarima. Nadamo se da....
read more...
Luška Kumpanija na konferenciji vojnog odbora NATO-a
Konferencija Vojnog odbora NATO-a, najvišeg vojnog tijela Sjeveroatlanskog saveza, otvorena je u petak navečer u Splitu. Ovo je prvi put da se jedna konferencija NATO-a na toj razini održava u Hrvatskoj. U sklopu ovog događanja, Orkestar Oružanih snaga RH odsvirao je....
read more...
Obilježena 50. godišnjica obnove moštre u Žrnovu
(ŽRNOVO) - KPD Bratska Sloga je sinoć prigodnim programom prisjetila davne 1966. godine kada je obnovljena viteška igra moštra. Preživjelim sudionicima je predsjednik Društva Frano Cebalo podijelio zahvalnice: Marko Didović Bilun, Marin Curać Raškić, Frano Cebalo....
read more...
Više nego lani siječanj - kolovoz 2016.
Prema statističkim podacima Županijske TZ sakupljenim iz sustava eVisitor u prvih osam mjeseci 2016. godine u Dubrovačko-neretvanskoj županiji registrirano je 1.264.290 dolazaka turista s ostvarenih 5.839.494 noćenja. U usporedbi s 2015. godinom dolasci i noćenja su u porastu za 10%. U kolovozu....
read more...
Vasi komentari
Mato Marojevic Mato Marojevic - Upravo danas subota 13.08.2016 sam sa sinom ronio na paklenim otocima kod hvara u Uvali Starisani. Upravo tu vrstu morskog zekana smo susreli. Puz je bio ca 25 cm dug zamotan i imo je jako ozncene....
Saturday, August 13, 2016, 19:53:30, 2 Months Ago
Jozo Erceg Jozo Erceg - Bi san Mali kad san sa Didon Gungeton i Babom Marijom iz Postrane puno put na Tovaru priko Koraca i Komarca Ropa priko Hrastove u Orlandusu dosa sa Pok. Ocen, Gungeton i Koston na Parangale to su....
Monday, July 11, 2016, 15:15:46, 3 Months Ago
Ante C. Ante C. - A propos kardinalove i drugih propovijedi. Svaka sličnost je slučajna. Ovako je govorio Mustafa Kemal Ataturk: «Već više od pet stotina godina pravila i teorije jednog starog arapskog šeika i....
Monday, May 16, 2016, 07:55:39, 5 Months Ago
Ivan Ivan - Hvala Ivoni i Nebojši. Firla je Ferula communis (Wiki) Ferula communis, the giant fennel,is a species in the genus Ferula of the Apiaceae. It is related to common fennel, which belongs to....
Wednesday, March 30, 2016, 08:09:22, 6 Months Ago