An online news publishing system. Tnx to PHPEnter/Alex for a great help!
Posljednje vijesti » VIJESTI
Mišćani Banje očistili plažu Polačišće
 Published 5 Yaers Ago via ivangrbin   Saturday, June 22, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(ŽRNOVSKA BANJA) - Jučer popodne mišćani Banje su simbolično obilježili prvi dan lita. I to reklo bi se na najboji način! Uredi li su plažu u vali Polačišće ili kako danas mnogi zovu na "Klaonici". Iako je pristup plaži otežan samovoljom pojedinaca, uredili su plažu kako su to već činili svako lito od 1988. godine. Naime tada su svojim dobrovoljnim doprinosima i radom nabavili veliku količinu žala i nasuli obalu koja je bila dotad smetlište i odlagalište kosti iz stare "Klaonice". Kasnije su i pobetunali pontonski most koji je služio za dovoz stoke, a odlomljene višetonske dijelove pontona uklonili dizalicom i maunom "Inkobroda". Uklonili su i ostatke starog kanalizacijskog ispusta koji je otpad nosio u more, a nalazio se po sredini današnje plaže. Također su i napravili kameni fižul koji služi za sjedenje, ali i da bura zimi ne odnese sav žal.
Iako stara "klaonica" već 20 godina plaši goste i svojim imenom i izgledom, te je obraz kako i neodgovornih vlasnika, tako i javne uprave, čista i lipa plaža stoji na ponos vridnih mišćana i svih dobrodošlih kupača. Pozdrav iz Banje! (AM)

Belgijski novinari posjetili Korčulu
 Published 5 Yaers Ago via ivangrbin   Saturday, June 22, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(KORČULA) - Nakon uspješnog predstavljanja otoka Korčule i Lastova u Briselu u travnju 2013. godine na kojem su sudjelovale TZ Grada Korčule, TZO Lumbarde, TZO Smokvice, TZO Blata, TZO Vela Luke i TZO Lastova, u okviru studijskog putovanja na otocima Korčuli i Lastovu, 20./21.6.2013. g. Grad Korčulu su posjetili belgijski novinari gđa. Cristiane Goor i g. Charles Mahaux, u organizaciji Hrvatske turističke zajednice, Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije i Turističke zajednice Grada Korčule.
Osim obilaskom grada Korčule i posjetom muzeja i kulturnih znamenitosti, novinari su oduševljeni viteškom igrom moreškom i prirodnim ljepotama otoka Korčule. Članak o otocima Korčuli i Lastovu biti će objavljen u turističkim magazinima u Švicarskoj, Francuskoj i Belgiji u proljeće 2014. g  kao pozivnica gostima francuskog govornog područja da posjete Grad i otok Korčulu. Turistička zajednica Grada Korčule se zahvaljuje svima koji su pomogli u prezentaciji Grada Korčule.  (Hana Turudić, dir. Turističke zajednice Grada Korčule)

Vicko Ivančević potpredsjednik Županijske skupštine
 Published 5 Yaers Ago via ivangrbin   Friday, June 21, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

Ivan Margaretić iz HSU-a novi je predsjednik Županijske skupštine Dubrovačko-neretvanske županije. Za Margaretića je glasovalo 38 vijećnika, dok je Pero Vićan iz DDS- bio suzdržan. Za potpredsjednike skupštine jednoglasno su izabrani Vicko Ivančević iz HSLS-a i Oleg Valjalo iz SDP-a. Margaretić se zahvalio koalicijskim partnerima koji su zaslužni za njegovu kandidaturu i vijećnicima na njegovu izboru. - Pozivam vas sve skupa da pokušamo izvući što više financijskih sredstava iz EU fondova kako bi omogućili razvitak naše županije. Pozivam zastupnike u Saboru i Europskom parlamentu iz naše županije da kod važnih projekata bez obzira na stranačku pripadnost budu zajedno, izjavio je Margaretić...  Više na Dubrovacki.HR

News form Brazil
 Published 5 Yaers Ago via ivangrbin   Wednesday, June 19, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(ARACAJU/BRAZIL) - In June 18th, 2013, we had at the Embrapa Tabuleiros Costeiros, an event that celebrates the diversity on the city of Aracaju, Brazil. Mr. Ivan Marinović Bršćan represented Croatia with videos and pictures of Dubrovnik and the island where his father was born, Korčula (Blato). The tie is to show that the term derives from the French "cravate", which its turn to "croat", in reference to the croats soldiers that present that in high society, in Paris. (Ivan Marinovic Brscan)

Dobrodošli u grad Korčulu
 Published 5 Yaers Ago via ivangrbin   Wednesday, June 19, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

Služba inspekcije cesta, Uprave prometne inspekcije Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture RH, je početkom lipnja donijela Rješenje kojim se privremeno zabranjuju radovi na autocestama i državnim cestama u vrijeme vikenda, uoči i na dane blagdana te od 14. lipnja do 15. rujna 2013. godine. Izuzetak od pravila su započeti radovi koji se na određenim dionicama, unatoč ljetu i vrućini, moraju dovršiti kako bi cjelokupni prometni sustav funkcionirao. Među izuzetim dionicama na otoku Korčuli nije navedena niti jedna državna cesta na otoku, tako ni D118 od Vele Luke do Korčule, na kojoj su ovih dana radovi, na ulazu u grad Korčulu, u tijeku punom parom.

Uređena Špina pod Bilin kokom
 Published 5 Yaers Ago via ivangrbin   Thursday, June 13, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(POSTRANA) - Vridni Postranjani su prije par dana uredili okoliš nekadašnje "Špine", koja se nalazi na cesti ispod Gospe i Bilin koka. Tu je i manje parkiralište, drvena klupa za sest, dvi jarule i malo cvića okolo. Voda će bit na butun, dovoljno za se napit ili napunit botiliju. Za svaku pohvalu i s uvjerenjem da se na tome neće stati! Bravo Postranjani! (Ante I. Curać)

Žrnovski učenici na 29. Danima Ante Kovačića
 Published 5 Yaers Ago via ivangrbin   Wednesday, June 12, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(ŽRNOVO) - Na 29. Danima Ante Kovačića, 27. susret Ivica Kičmanović, najstarijem dječjem literarnom natječaju, održanom 6. i 7. lipnja 2013. godine,  za učenike osnovnih škola iz Republike Hrvatske, BiH i Vojvodine, čiji je organizator Matica hrvatska, Zaprešić, u suradnji sa Školskom knjigom, Školskim novinama i Našom djecom, a pokrovitelj Ministarstvo znanosti,  obrazovanja i športa, supokrovitelji Zagrebačka županija, Grad Zagreb, Grad Zaprešić i općina Marija Gorica, vrijedne nagrade i pohvale dobili su učenici Osnovne škole „Ante Curać-Pinjac“, Žrnovo, Jakica Didović, VII. razred, za pjesmu More zimi, Marin Šegedin, VII. razred, za pjesmu Studen i Nikola Foretić, VI. razred, za pjesmu Sveta Kata. Mentor svim učenicima je Ivan Fabris, profesor. Ovogodišnji gost književnik bio je akademik Luko Paljetak koji je pozdravio ravnatelja i našu školu i izrazio zadovoljstvo da ćemo se vidjeti u rujnu na Danima Petra Šegedina i uživati u prekrasnim vidicima na Defora.  (ARB)

Proglas Otočnog sabora
 Published 5 Yaers Ago via ivangrbin   Tuesday, June 11, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

Drage otočanke, dragi otočani i građani Republike Hrvatske, Otočni sabor - udruga za razvitak hrvatskih otoka, zbog zanemarivanja stanja na otocima od svih dosadašnjih Vlada, uključujući i sadašnju koja sustavno krši Zakon o otocima i možemo slobodno reći i Ustavna prava građanina – otočana Republike Hrvatske.
Zašto želimo javnost upozoriti na stanje Hrvatskih otoka? Smatramo da je došlo vrijeme od „5 do 12“. Smatramo da Vlada Republike Hrvatske treba više shvatiti koju vrijednost imaju naši otoci i da na otocima živi cca 130.000 tisuća građana Republike Hrvatske i da im se ne smiju uskraćivati Ustavom zagarantirana prava samo zato što žive na otocima. Ne želimo da se od hrvatskih otoka rade rezervati i da se stanovnici Hrvatskih otoka osjećaju građanima drugog reda. Mi smo protiv najavljenog poskupljenja putnih karata kako za otočane tako i za sve ostale građane Republike Hrvatske, jer smatramo da se tim postupkom samo ugrožava gospodarstvo i kvaliteta življenja na otocima. Zašto tako mislimo? Ukoliko je putna karta skupa, tko će doći na otok i kome će otočanin prodati svoje proizvode. Ovim poskupljenjem pokušava se naše otoke pretvoriti u rezervate, a karte pod ovim cijenama....

Likovna radionica
 Published 5 Yaers Ago via ivangrbin   Sunday, June 9, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 5 - 1 Votes

(ŽRNOVO) - U petak, 07. lipnja učenici, roditelji i učiteljice Osnovne škole „Ante Curać – Pinjac“ iz Žrnova, održali su tradicionalnu  likovnu radionicu. Radionica je protekla u veselom ozračju. Male dječje ruke uz pomoć roditelja i pod vodstvom učiteljica izradile su preko četrdeset cvjetova i cvjetnih aranžmana koje će izložiti u petak na završnoj školskoj priredbi. Zadovoljni suradnjom i zajedničkim druženjem zaključili smo kako bi likovne radionice trebalo provoditi što češće, jer učenicima je ovakav način rada najdraži. Pozivamo vas da u petak pogledate naše kreativne uratke! (Učiteljice RN Osnovne škole „Ante Curać – Pinjac“ Žrnovo)

Linija Drvenik - Dominče od 14. lipnja
 Published 5 Yaers Ago via ivangrbin   Sunday, June 9, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(KORČULA) - Agencija za obalni i linijski promet objavila je plovidbeni red na trajektnoj liniji Drvenik - Dominče (Korčula) za 2013. godinu. Od 14. lipnja do 11. srpnja trajekt plovi dva puta dnevno; u 05:15 i 14:30 iz Dominča, a u punoj sezoni, od 12. srpnja do 25. kolovoza tri puta dnevno. Liniju održava brodar Linijska nacionalna plovidba s trajektom Moli, uz napomenu kako je red plovidbe podložan promjenama. -- Pogledati plovidbeni red

Franciju Cebalu 2. nagrada za karikaturu na Međunarodnoj izložbi Zagreb....
 Published 5 Yaers Ago via ivangrbin   Friday, May 31, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(ZAGREB) - U organizaciji Hrvatskog društva karikaturista u Zagrebu u galeriji Klovićevi dvori od 4. lipnja (otvorenje u 19 sati) održava se 18. Međunarodna izložba karikature - Zagreb 2013. Ukupno je za izložbu pristiglo 845 karikatura od 380 autora iz 61 država širom svijeta. Najbrojniji su autori iz Hrvatske (52), Kine (34), Srbije (29), Turske (22), Rumunjske (21), Poljske (19), Ukrajine (19), itd. Ocjenjivački sud sačinjavaju: Frano Dulibić, predsjednik Ocjenjivačkog suda, povjesničar umjetnosti, Damir Novak karikaturist, Ljubica Heidler-Đaković, karikaturistica, režiser-animator, Joško Marušić karikaturist i Stanislav Tomić filmski redatelj.
U ovako visokoj konkurenciji našem Franu Cebalu iz Žrnova je pripala druga nagrada, poslije Brazlca Ray Coste koji je dobio prvu nagradu. Frano će u Klovićevim dvorima osobno preuzesti nagradu. Čestitamo! (IG)

Priopćenje koalicije HSLS, HSS, Korčulanska Liga
 Published 5 Yaers Ago via ivangrbin   Wednesday, May 29, 2013
 Editorial    reviews [1]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(KORČULA) - Koalicija stranaka HSLS, HSS i građanska udruga Korčulanska Liga prije drugog kruga izbora za gradonačelnika Grada Korčule se obratila korčulanskim biračima posebnim priopćenjem.
Unatoč pokušajima u proteklim danima da se naša koalicija razbije u cilju osiguranja većine u gradskom vijeću, ostajemo zajedno u potpunosti predani našim vrijednostima i programu; osobna sloboda, društveno odgovorno poduzetništvo, jačanju lokalne i regionalne samouprave, apsolutnom poštivanju političkih i svih drugih ljudskih prava svakog pojedinca te osjećaju odgovornosti i predanosti prema našem Gradu i otoku.
Ovim putem želimo poslati jasnu poruku svim građanima našeg grada, ali i šire, da pravo svakog pojedinca da bira i bude biran, te pravo da sudjeluje u političkom životu lokalne zajednice, ne smije biti ugroženo nikakvim pritiscima.
Stranke i kandidate za gradonačelnika koji sudjeluju u drugom krugu izbora pozivamo da svoj program s kojim namjeravaju Korčulu pokrenuti kako bi se mogla nositi sa izazovima budućnosti predstave biračima.
Građane pozivamo da iskoriste svoje pravo ali i obavezu da se o kandidatima i njihovim programima informiraju te da donesu odluku bez....

Vijesti 361 - 372 of 1120. prev next


Posljednje vijesti
Najava: Božićni koncert učenika Osnovne glazbene škole
Osnovna škola Petra Kanavelića Korčula, Podružnica broj 1 - Osnovna glazbena škola, poziva na koncert "Ususret Božiću" učenika osnovne glazbene škole, koji će se održati u Centru za kulturu Korčula, u kino dvorani, u subotu 16. prosinca 2017. godine u 17 i 30 sati. Očekujemo....
read more...
Zaboravljeni aerodrom
U nas je uobičajeno, pogotovo prije lokalnih ili državnih izbora, "mazati" i obećavati slovima, riječima i djelima, čak i započinjati radove a da se na kraju ništa ne dovrši. Dobar primjer je korčulanski aerodrom za koji je od druge polovine 80-tih godina izrađeno nekoliko studija,....
read more...
Zaobilaznica Orebića - tunelom kroz Iliju i cestom do Trpnja
Ovih dana se po tko zna koji put najavljuje početak gradnje Pelješkog mosta pa je pravo vrijeme razmišljati kako naselja na Pelješcu zapadno od mosta cestovno povezati s istim. Uspon uz "Kapetane" i postojeća cesta kroz centar Orebića su danas neadekvatne, dapače u....
read more...
Sveti Nikola donosi novu rundu filmova u Orebić
(OREBIĆ) - I ove zime partnerstvo Kino Mediteran i Matice hrvatske Orebić donosi filmski program u Orebić. Projekcije se održavaju 7. i 8. u dvorani Općine Orebić, a ulaznice su 20 kuna.Prva projekcija održava se u ČETVRTAK 7.12. u 19h a na programu je novi, francuski, igrani film "ODISEJ" -....
read more...
Vasi komentari
Stojan Šljuka Stojan Šljuka - Bilo mi je veliko zadovoljstvo učestvovati na ovim susretima nauke i pjesištva. Sa Korčule nosim najljepše utiske i nadam se ponovnom susretu.
Sunday, June 4, 2017, 22:20:54, 7 Months Ago
ivangrbin ivangrbin - Nula kuna!
Monday, May 1, 2017, 17:44:52, 8 Months Ago
Marko Marko - Zaboravili ste među zanimanja koja ne izumiru uvrstiti političare, pogledaj Strogo povjerljivo: Tajni računi hrvatske elite kod RBA Grupe....
Saturday, October 29, 2016, 08:38:13, 1 Year Ago
Ante I Curać Ante I Curać - Mozda za one koji ne znaju nebi bilo loše podsjetiti kako je uopće došlo do obnavljanja Mostre i običaja vezanih uz tu našu lijepu tradiciju. Još sam bio gimnazijalac u Korčuli kada je jedne....
Tuesday, September 20, 2016, 08:19:21, 1 Year Ago