An online news publishing system. Tnx to PHPEnter/Alex for a great help!
Posljednje vijesti » VIJESTI
Žrnovski učenici uspješni na 3. triatlon Izazovu Marka Pola
 Published 3 Yaers Ago via ivangrbin   Monday, April 29, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(ŽRNOVO) - Na trećem triatlon natjecanju 27. travnja 2013. godine u Korčuli pod nazivom „Izazov Marka pola“, održano je i natjecanje u štafetnom trčanju za učenike osnovnih škola. Učenici Osnovne škole „Ante Curać-Pinjac“ iz Žrnova natjecali su se u kategorijama I. i II. razred, III. i IV. razred i V. i VI. razred dječaci i djevojčice, osvojili dvanaest medalja i postigli najbolje rezultate. Voditelji ekipa iz žrnovske škole bili su Željko Cebalo, dipl. pravnik, i Ante Radovanović, prof. ravnatelj škole. 
Evo rezultati za djevojčice: Pobjednice po kategorijama: I. i  II. razred, prvo mjesto osvojile su: Rebeka Biliš, Verica Curać i Lara Belić; drugo mjesto: Ruža Milat, Josipa Curać i Biserka Curać. Za III. i  IV. razred, prvo mjesto: Mara Cebalo, Nina Meri Šegedin i Ivana Šegedin; treće mjesto: Sara Radovanović, Nina Curać i Borna Gregović. V. i  VI. razred, prvo mjesto: Karla Šeparović, Laura Vilović, Jadranka Grbin, drugo mjesto: Ivana Šale, Ivana Radovanović i Vinka Curać; treće mjesto: Laura Grbin, Adriana Didović i Nikolina Burdalić.
Rezultati za dječake, pobjednici po....

Biljar prije golfa za naš turizam
 Published 3 Yaers Ago via ivangrbin   Sunday, April 28, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(PUPNAT) - U sjevernoj Europi biljar je popularniji od golfa. U samoj Moskvi ima više od tisuću klubova, a stotine tisuća širom Rusije! Ta se činjenica može provjeriti putem interneta, kaže gosp. Marko Farac predsjednik Biljarskog kluba Pupnat i član skupštine Turističke Zajednice Grada Korčule. Na naš prošli "Pupnat Open" došlo je pet igrača iz Moskve.
U razvoju turizma mi u Dalmaciji prvenstveno moramo ciljati prema zemljama sjeverne Europe, obzirom da je južni dio u turističkom smislu više izložen morskim sadržajima. Dubrovnik jedna od najatraktivnijih destinacija svijeta, nema niti jednu dvoranu biljara. Dvoranu u kojoj bi tijekom sezone bilo ozbiljnog i rekreativnog biljara, turnira i animacija s hostesama u zabavnom ugođaju.
Na Srđu izgradnja golf igrališta s planiranom apartmanizacijom i betonizacijom se ne može opravdati. To bi bila devastacija jedne od najljepših lokacija svijeta, po poziciji, prirodi i pogledu. Investitor tu može imati samo jedan interes, a koji definitivno nije golf u svrhi turizma. Biljarski Klub Pupnat se nada kako će mladi aktivisti Dubrovnika pobijediti na današnjemu referendumu. (BkF)

Potpisana koalicija za lokalne izbore SDP - HNS - HSU
 Published 3 Yaers Ago via ivangrbin   Sunday, April 28, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(KORČULA)- U atriju Doma kulture u Korčuli,  predsjednici gradskih ogranaka Hrvatske stranke umirovljenika Darko Lozica, Hrvatske narodne stranke – Liberalni demokrati Robert Lučić i Socijal demokratske partije Mladen Marelić,  potpisali su koalicijski sporazum za nadolazeće lokalne izbore. Predsjednici su istaknuli zadovoljstvo s dosadašnjim suradnjama i koalicijskim partnerstvom. Vjerujemo u bolje sutra Korčule i opće dobro, a zajedničkim nastupom i pobjedom na skorašnjim izborima  svojim ćemo sugrađankama i sugrađanima to i  osigurati.
Prisutne je pozdravio i aktualni dogradonačelnik grada Korčule Franc Stenek, dipl. ing. el., kandidat koalicijske liste SDP, HNS i HSU za gradonačelnika Grada Korčule. Ovim koalicijskim sporazumom jasno smo definirali zajednički cilj kampanje – pobijediti na svibanjskim izborima te ponovno na dobrobit svih građana upravljati našim Gradom. Svoje pobjedničke ambicije temeljimo na nizu uspješnih projekata koje smo provodili i realizirali u prethodnom mandatu te planu «Sve za Korčulu» kao programskoj platformi skladnog i održivog razvoja svih naselja naše lokalne zajednice. Mi....

Žrnovka u Sydneyu, Australija, ovih dana primila sveučilišnu diplomu!
 Published 3 Yaers Ago via ivangrbin   Saturday, April 27, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(SYDNEY) - U ponedjeljak 22. travnja 2013. u jednom od najvećih i najeksluzivnijih centara za konferencije i izložbe međunarodnog ranga – Sydney Convention and Exhibition Centre – na lokaciji predivnog Darling Harbour-a, sve je vrvilo u ponosu i uspjehu studenata (i njihovih roditelja i profesora) Australskog katoličkog sveučilišta. Na toj svečanoj večeri studenti tog sveučilišta primili su u ruke svoje sveučilišne diplome.
Međunjima bila je i Žrnovka Dragana Hajdić! Kćerka ponosnih roditelja Željka i Sandre Hajdić. Dragana je uz visoke pohvale i uspjeh diplomirala fakultet Obrazovanja na tom veoma uglednom Australskom Katoličkom Sveučilištu. Njezina buduća karijera u školskom obrazovanju Australije sigurno će podariti Australiji ono najbolje što Žrnovo može dati, a to je odanost radu i napretku u životu.
I tako je još jedna večer u ovom golemom gradu Sydneyu bila označena veseljem i ponosom Žrnovčana. Čestitamo Dragani, ali i Željku i Sandri! (Ina Vukić, prof.)

Prvi svibnja na Badiji
 Published 3 Yaers Ago via ivangrbin   Friday, April 26, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(KORČULA) - Dragi Korčulani i svi ostali dragi! :) Eto ga, 1. maja nan kuca na vrata pa smo mislili kako bi bilo lipo kad bi se svi skupili na istome mistu i dobro zafeštali... A di ćeš boje misto od tega nego što je Badija?
Situacija je sljedeća... Pozvani su svi od 0 do 99 godina a mogu doć i oni stariji! :) Prije nego krenemo put Badije (a prijevoz će bit riješen) skupi ćemo se svi na Plokati i posluša marču da nas dobro razbudi.
Kad dođemo na ciljno nan misto i smistimo se, krenu ćemo sa svakakvin radostima! Među ostalin na umu nan je dobro vas nahrani s a čevapima, kobasicama, kapulon i ajvaron a biće i kruha. Ko se hoće jubit neka izbjegava jist kapulu! :) Nećemo vas ni žedne ostavit, bi će i vina i radenske.
Da sve to ne bi prošlo u tišini, nabavili smo i nekakav razglas koji će se i moć ugasi kad padne prava pisma! :)
Na vama je da sa sobon povedete dobro društvo, koji sportski rekvizit (da se među svin tin meson i vinon možemo i malo zdravije podružit :) ) a ako nemate ništa protiv kupanja u robi onda kostim ne tribate nosit! :)
Solde ćemo skupja u Devetke (16-22, nedijon ne radi), na zimskome bazenu, 80 kuna po glavi!
Homo se zajedno sjetit kako Korčulani....

Noć knjige ... i dani poslije
 Published 3 Yaers Ago via ivangrbin   Friday, April 26, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(KORČULA) - Kao što je u programu najavljeno, u četvrtak, 25. travnja održana je literarna radionica "Pišem ti pismo" s učenicima III.a razreda Osnovne škole Petra Kanavelića koji su se aktivno uključili u akciju prikupljanja slikovnica i dječjih knjiga za opremanje knjižnice u Klinici za dječje bolesti "Klaićeva" u Zagrebu pod nazivom DARUJTE KNJIGU!
Uz upute i pomoć voditeljice Darinke Krstulović učenici su napisali dirljive poruke dragim bolesnim prijateljima. Poruke su zalijepljene u darovane knjige izdavačkog fonda Gradske knjižnice Ivan Vidali i bit će dostavljene Hrvatskom crvenom križu, organizatoru akcije BOLNICA - BEZBOLNICA. Više u prilogu na www.gk-korcula.hr

 

Dubrovački biskup predvodio svetkovinu sv. Marka u Korčuli
 Published 3 Yaers Ago via ivangrbin   Friday, April 26, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(KORČULA) – Nakon trodnevnice obilježavanja blagdana sv.Marka zaštitnika istoimene župe Korčula, uz nastup malog dječjeg zbora župe i djece iz vrtića Sv. Anđela čuvara, te molitve za duhovna zvanja pred izloženim Presvetim koju je vodio župnik don. Frano Kuraja i časne sestre iz Dominikanskog samostana sv. Anđela čuvara, i večer prije svetkovine svečano pjevanje večernje sv. mise.
Središnje euharistijsko slavlje je održano u četvrtak navečer, 25. travnja ove godine, kada je vjernički puk iskazao veliko poštovanje i ljubav sv. Marku evanđelisti (titularu katedrale, patronu i zaštitniku župe Korčula) prateći procesiju u kojoj su bratimi nosili sliku i svečeve moći, te svečanu svetu misu u katedrali sv. Marka, koje je uz asistenciju i koncelebraciju svećenika korčulanskog dekanata, predvodio dubrovački biskup mons. Mate Uzinić, koji je nakon crkvenih svečanosti blagoslovio u Župnom uredu novootvorenu knjižnicu i prodavaonicu crkvenih predmeta, i upoznao se sa završnim radovima na uređenju vanjskih fasada katedrale. Korčulani stoljećima štuju Svetoga Marka mučenika koji je svoj život ugradio u temelje Kristove crkve i u Korčuli je svetkovina uvrštena među najveće blagdane.....

Vratimo se prirodi
 Published 3 Yaers Ago via ivangrbin   Friday, April 26, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(ŽRNOVO) - Učenici III.d. razreda Srednje škole Petra Šegedina iz Korčule, smjer kuhar, konobar i slastičar, bili su na terenskoj nastavi u Kočju kako bi upoznali autohtone biljke i začine koje koristimo u gastronomiji. Njihovi mentori Ante Skokandić i Mirela Šeparović ukazali su im na važnost samoniklog ljekovitog bilja u prehrani, te obratili pozornost na tradicionalne vrijednosti i ljekovita svojstva prigotovljenog bilja. Slijedeći priručnik učenika Osnovne škole „Ante Curać Pinjac“ pod nazivom „Vratimo se prirodi“, učenici su pronašli desetak vrsta bilja, koje pučki nazivamo „parapač“, te ga na vatri skuhali i to u vodi koju su uzeli iz Vilinog korita i začinili pravim domaćim maslinovim uljem. Također smo i prezentirali tehnološke procese gotovljenja jela na vatri što je već pomalo zaboravljeno. Uz predavanje na zadanu temu i ugodno druženje, učenici su zaključili da im je na ovakav način najzanimljivije učiti. (Ante Skokandić)

Akcija davanja krvi u Orebiću
 Published 3 Yaers Ago via ivangrbin   Friday, April 26, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(OREBIĆ) - U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Korčula i transfuzijske službe Opće bolnice Dubrovnik , 24. travnja .2013 g. održana je prva ovogodišnja akcija darivanja krvi u Orebiću, a četvrta sve ukupno.
Akcija je održana  u prostorijama hotela «Orsan«. Pristupilo je 46 davaoca od toga  je 36 darovalo krv. Slastičara «Antunović«  donirala  je kolače na čemu smo im zahvalni. Na akciju je došlo šest novih darivatelja , što je više nego pohvalno, od čega su troje darovali krv a ostali zbog određenih razloga nisu mogli i vjerujemo da će već u desetom mjesecu uspjeti. Zahvaljujemo dragim darivateljima koji su se  odazvali našem pozivu i svima koji su pridonijeli uspjehu  akcije. (M. Milat)

Obavijest udruga dragovoljaca Domovinskog rata Obavijest udruga dragovoljaca Domovinskog rata
 Published 3 Yaers Ago via ivangrbin   Wednesday, April 24, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(KORČULA) - U povodu tragične smrti našeg mladog sugrađanina Franka Šeparovića, djeteta Zlatka Šeparovića Bude, hrvatskog branitelja, dragovoljca Domovinskog rata, našeg sugrađanina i prijatelja, obaviještavamo Vas je za sahranu tragično preminulog mladića, koja će biti u Vinkovcima u petak 26. travnja u 14 sati, ograniziran autobusni prijevoz iz Korčule s polaskom s kolodvora u Korčuli, dana 25. travnja t.g. u 23,30 sati.
Radi organizacije prijevoza javite se na telefon 091 25 333 81 jer je broj mjesta ograničen. Povratak je u petak nakon pogreba, a dolazak u Korčulu je u subotu ujutro. Radi prolaza kroz drugu državu potrebno je sa sobom ponijeti važeće putne isprave /osobna iskaznica ili putovnica/. Za putnike je osiguran lunch paket.  Koordinacija korčulanskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata i Grad Korčula.

Korčulanski koalicijski sporazum HDZ i HSP-AS
 Published 3 Yaers Ago via ivangrbin   Wednesday, April 24, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(KORČULA) – Danas (utorak,24.travanj 2013) je u Sali za sastanke hotela Korčula potpisan koalicijski sporazum između Gradskog odbora HDZ Korčule i Gradske podružnice HSP dr. Ante Starčevića, kojega su potpisali predsjednici dr. Josip Podbevšek i Marinko Pažin, uz nazočnost njihovih kandidata: za gradonačelnika i dogradonačelnika Korčule, Vinko Kapelina(HDZ) i Ivan Silić (HSP AS), koji su svojim komentarima izrazili zadovoljstvo i optimizam za skorašnje izbore za lokalnu samoupravu Grada Korčule.
Ovaj Sporazum uređuje da mjesto gradonačelnika pripada HDZ-u, a HSP-u AS pripada mjesto zamjenika gradonačelnika Korčule. Nadalje, HDZ-u pripada 10 mjesta na listi za Gradsko vijeće, a HSP-u AS 5 mjesta. U slučaju da zajednička lista ostvari većinu u Gradskom vijeću HDZ-u pripada mjesto predsjednika Gradskog vijeća. UZ svečani dio HDZ i HSP AS podržavaju program kandidata za gradonačelnika Vinka Kapelina koji je i osnova potpisivanja ovog Sporazuma. (Tekst i snimak: Niko Perić)

Noć knjige
 Published 3 Yaers Ago via ivangrbin   Wednesday, April 24, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(KORČULA) - Program Noći knjige odradili smo uspješno na zadovoljstvo svih koji su bili uključeni u organizaciju i realizaciju mnogobrojnih događanja. Gradska knjižnica Ivan Vidali Korčula proširila je program s naslovom "Noć knjige - i dani prije.... i dani poslije!"
U danima prije pripremili smo dva četvrta razreda Osnovne škole Petra Kanavelića (ukupno 43 učenika) za akciju BookCrossinga. Učenici su poklonili vlastite knjige, opremili ih naljepnicama na radionici u knjižnici i 23. travnja otputovali s njima na terensku nastavu u Gorski kotar. Plan putovanja i nastave uključuje akciju "Oslobodimo knjige" na različitim i neobičnim mjestima.
Naš je program sadržavao i dnevne aktivnosti u matineji Noći knjige u prijepodnevnim i poslijepodnevnim satima s ciljem uključivanja što većeg broja mlađih sudionika - učenika osnovne škole.
Započeli smo u 8:30 organiziranim posjetama učenika od I. do IV. razreda s učiteljicama i temama: - "The Fantastic Flying Books" - animirani film, - Pričamo o knjigama, - "Čuvajmo knjige" - kreativna radionica izrade bookmarkera, - Izložba "Čuvajmo stare i vrijedne knjige", - Obrada lektire u knjižnici, - Andersenove bajke i Medo Winnie, - Literarna radionica "Pišem ti pismo" -....

Vijesti 361 - 372 of 1040. prev next


Posljednje vijesti
Večer klapske pisme u Pupnatu
(PUPNAT) - Pupnaćani su se i sinoć pokazali kao odlični domaćini i organizatori prvog susreta klapa s otoka održanog pored zvonika crkve Gospe snježne u Pupnatu. Nije se peka vol na ražnju kao za Dan mjesta ali je zato bilo domaćih hrstula i kolačića, mesa s roštilja, pića, druženja,....
read more...
Poliklinika Sveti Nikola prva u HR nabavila vrhunski 4D kardiološki ultrazvučni uređaj
U nastavku kontinuiranog obnavljanja medicinske opreme, a kao dio priprema za program ambulantne kardiovaskularne rehabilitacije, Poliklinika Sveti Nikola u Korčuli se obogatila još jednim vrhunskim uređajem. Vivid E95 tvrtke GE, je najnoviji vrhunski 4D ultrazvučni uređaj najviše....
read more...
Srđan Duhović na književnim pametenjima u Bitoli
Hrvatsko književno društvo iz Rijeke gostovalo je na međunarodnoj manifestaciji Književna pametenja, koja se u organizaciji Bitolskog književnog kruga održala od 11. do 13. kolovoza 2016. u Bitoli (Makedonija). Sudjelovali su pjesnici i književnici iz Rumunjske, Bugarske, Srbije,....
read more...
Klupska regata Pomorskog kluba Vitar
(BRNA) - Na blagdan Vele Gospe, 15.kolovoza 2016. u Brni na Korčuli je održana druga klupska regata Pomorskog kluba Vitar sa Korčule. Jedrili smo po blagoj tremuntani sa Optimist i Laser jedrilicama. Pobijedio je mladi jedriličar Jerko Pecotić iz Smokvice.Ovo nam je druga ljetna sezona jedrenja,....
read more...
Vasi komentari
Jozo Erceg Jozo Erceg - Bi san Mali kad san sa Didon Gungeton i Babom Marijom iz Postrane puno put na Tovaru priko Koraca i Komarca Ropa priko Hrastove u Orlandusu dosa sa Pok. Ocen, Gungeton i Koston na Parangale to su....
Monday, July 11, 2016, 15:15:46, 2 Months Ago
Ante C. Ante C. - A propos kardinalove i drugih propovijedi. Svaka sličnost je slučajna. Ovako je govorio Mustafa Kemal Ataturk: «Već više od pet stotina godina pravila i teorije jednog starog arapskog šeika i....
Monday, May 16, 2016, 07:55:39, 4 Months Ago
Ivan Ivan - Hvala Ivoni i Nebojši. Firla je Ferula communis (Wiki) Ferula communis, the giant fennel,is a species in the genus Ferula of the Apiaceae. It is related to common fennel, which belongs to....
Wednesday, March 30, 2016, 08:09:22, 5 Months Ago
Maro Grbić Maro Grbić - Nije zadatak Hobera da sakuplja smeće koje se razbacuje kojekuda. To je prvenstveno stvar stanovnika mjesta. Ako netko hoće držati smeće pored svoje kuće, onda mu drugi ne mogu pomoći. To stalno....
Tuesday, March 29, 2016, 10:08:23, 5 Months Ago