An online news publishing system. Tnx to PHPEnter/Alex for a great help!
Posljednje vijesti » VIJESTI
Uređena Špina pod Bilin kokom
 Published 4 Yaers Ago via ivangrbin   Thursday, June 13, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(POSTRANA) - Vridni Postranjani su prije par dana uredili okoliš nekadašnje "Špine", koja se nalazi na cesti ispod Gospe i Bilin koka. Tu je i manje parkiralište, drvena klupa za sest, dvi jarule i malo cvića okolo. Voda će bit na butun, dovoljno za se napit ili napunit botiliju. Za svaku pohvalu i s uvjerenjem da se na tome neće stati! Bravo Postranjani! (Ante I. Curać)

Žrnovski učenici na 29. Danima Ante Kovačića
 Published 4 Yaers Ago via ivangrbin   Wednesday, June 12, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(ŽRNOVO) - Na 29. Danima Ante Kovačića, 27. susret Ivica Kičmanović, najstarijem dječjem literarnom natječaju, održanom 6. i 7. lipnja 2013. godine,  za učenike osnovnih škola iz Republike Hrvatske, BiH i Vojvodine, čiji je organizator Matica hrvatska, Zaprešić, u suradnji sa Školskom knjigom, Školskim novinama i Našom djecom, a pokrovitelj Ministarstvo znanosti,  obrazovanja i športa, supokrovitelji Zagrebačka županija, Grad Zagreb, Grad Zaprešić i općina Marija Gorica, vrijedne nagrade i pohvale dobili su učenici Osnovne škole „Ante Curać-Pinjac“, Žrnovo, Jakica Didović, VII. razred, za pjesmu More zimi, Marin Šegedin, VII. razred, za pjesmu Studen i Nikola Foretić, VI. razred, za pjesmu Sveta Kata. Mentor svim učenicima je Ivan Fabris, profesor. Ovogodišnji gost književnik bio je akademik Luko Paljetak koji je pozdravio ravnatelja i našu školu i izrazio zadovoljstvo da ćemo se vidjeti u rujnu na Danima Petra Šegedina i uživati u prekrasnim vidicima na Defora.  (ARB)

Proglas Otočnog sabora
 Published 4 Yaers Ago via ivangrbin   Tuesday, June 11, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

Drage otočanke, dragi otočani i građani Republike Hrvatske, Otočni sabor - udruga za razvitak hrvatskih otoka, zbog zanemarivanja stanja na otocima od svih dosadašnjih Vlada, uključujući i sadašnju koja sustavno krši Zakon o otocima i možemo slobodno reći i Ustavna prava građanina – otočana Republike Hrvatske.
Zašto želimo javnost upozoriti na stanje Hrvatskih otoka? Smatramo da je došlo vrijeme od „5 do 12“. Smatramo da Vlada Republike Hrvatske treba više shvatiti koju vrijednost imaju naši otoci i da na otocima živi cca 130.000 tisuća građana Republike Hrvatske i da im se ne smiju uskraćivati Ustavom zagarantirana prava samo zato što žive na otocima. Ne želimo da se od hrvatskih otoka rade rezervati i da se stanovnici Hrvatskih otoka osjećaju građanima drugog reda. Mi smo protiv najavljenog poskupljenja putnih karata kako za otočane tako i za sve ostale građane Republike Hrvatske, jer smatramo da se tim postupkom samo ugrožava gospodarstvo i kvaliteta življenja na otocima. Zašto tako mislimo? Ukoliko je putna karta skupa, tko će doći na otok i kome će otočanin prodati svoje proizvode. Ovim poskupljenjem pokušava se naše otoke pretvoriti u rezervate, a karte pod ovim cijenama....

Likovna radionica
 Published 4 Yaers Ago via ivangrbin   Sunday, June 9, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 5 - 1 Votes

(ŽRNOVO) - U petak, 07. lipnja učenici, roditelji i učiteljice Osnovne škole „Ante Curać – Pinjac“ iz Žrnova, održali su tradicionalnu  likovnu radionicu. Radionica je protekla u veselom ozračju. Male dječje ruke uz pomoć roditelja i pod vodstvom učiteljica izradile su preko četrdeset cvjetova i cvjetnih aranžmana koje će izložiti u petak na završnoj školskoj priredbi. Zadovoljni suradnjom i zajedničkim druženjem zaključili smo kako bi likovne radionice trebalo provoditi što češće, jer učenicima je ovakav način rada najdraži. Pozivamo vas da u petak pogledate naše kreativne uratke! (Učiteljice RN Osnovne škole „Ante Curać – Pinjac“ Žrnovo)

Linija Drvenik - Dominče od 14. lipnja
 Published 4 Yaers Ago via ivangrbin   Sunday, June 9, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(KORČULA) - Agencija za obalni i linijski promet objavila je plovidbeni red na trajektnoj liniji Drvenik - Dominče (Korčula) za 2013. godinu. Od 14. lipnja do 11. srpnja trajekt plovi dva puta dnevno; u 05:15 i 14:30 iz Dominča, a u punoj sezoni, od 12. srpnja do 25. kolovoza tri puta dnevno. Liniju održava brodar Linijska nacionalna plovidba s trajektom Moli, uz napomenu kako je red plovidbe podložan promjenama. -- Pogledati plovidbeni red

Franciju Cebalu 2. nagrada za karikaturu na Međunarodnoj izložbi Zagreb....
 Published 4 Yaers Ago via ivangrbin   Friday, May 31, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(ZAGREB) - U organizaciji Hrvatskog društva karikaturista u Zagrebu u galeriji Klovićevi dvori od 4. lipnja (otvorenje u 19 sati) održava se 18. Međunarodna izložba karikature - Zagreb 2013. Ukupno je za izložbu pristiglo 845 karikatura od 380 autora iz 61 država širom svijeta. Najbrojniji su autori iz Hrvatske (52), Kine (34), Srbije (29), Turske (22), Rumunjske (21), Poljske (19), Ukrajine (19), itd. Ocjenjivački sud sačinjavaju: Frano Dulibić, predsjednik Ocjenjivačkog suda, povjesničar umjetnosti, Damir Novak karikaturist, Ljubica Heidler-Đaković, karikaturistica, režiser-animator, Joško Marušić karikaturist i Stanislav Tomić filmski redatelj.
U ovako visokoj konkurenciji našem Franu Cebalu iz Žrnova je pripala druga nagrada, poslije Brazlca Ray Coste koji je dobio prvu nagradu. Frano će u Klovićevim dvorima osobno preuzesti nagradu. Čestitamo! (IG)

Priopćenje koalicije HSLS, HSS, Korčulanska Liga
 Published 4 Yaers Ago via ivangrbin   Wednesday, May 29, 2013
 Editorial    reviews [1]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(KORČULA) - Koalicija stranaka HSLS, HSS i građanska udruga Korčulanska Liga prije drugog kruga izbora za gradonačelnika Grada Korčule se obratila korčulanskim biračima posebnim priopćenjem.
Unatoč pokušajima u proteklim danima da se naša koalicija razbije u cilju osiguranja većine u gradskom vijeću, ostajemo zajedno u potpunosti predani našim vrijednostima i programu; osobna sloboda, društveno odgovorno poduzetništvo, jačanju lokalne i regionalne samouprave, apsolutnom poštivanju političkih i svih drugih ljudskih prava svakog pojedinca te osjećaju odgovornosti i predanosti prema našem Gradu i otoku.
Ovim putem želimo poslati jasnu poruku svim građanima našeg grada, ali i šire, da pravo svakog pojedinca da bira i bude biran, te pravo da sudjeluje u političkom životu lokalne zajednice, ne smije biti ugroženo nikakvim pritiscima.
Stranke i kandidate za gradonačelnika koji sudjeluju u drugom krugu izbora pozivamo da svoj program s kojim namjeravaju Korčulu pokrenuti kako bi se mogla nositi sa izazovima budućnosti predstave biračima.
Građane pozivamo da iskoriste svoje pravo ali i obavezu da se o kandidatima i njihovim programima informiraju te da donesu odluku bez....

Priopćenje HSLS-a ogranak Korčula
 Published 4 Yaers Ago via ivangrbin   Tuesday, May 28, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(KORČULA) - Izvršni odbor ogranka HSLS-a Korčula je večeras na svojoj sjednici usvojio ostavku predsjednika ogranka Vicka Ivančevića koju je iz moralnih razloga podnio 20. svibnja 2013. godine, nakon prvog kruga izbora za gradsko vijeće, gradonačelnika i njegovog zamjenika Grada Korčule. Vicko Ivančević ostaje član stranke te predsjednik Županijskog vijeća HSLS-a. Do izborne skupštine stranku će voditi dvojica potpredsjednika. 
Izvršni odbor ogranka je potvrdio sve dosadašnje zaključke koalicije stranaka HSLS i HSS te građanske udruge Korčulanska Liga vezane uz način rada u budućem gradskom vijeću te će u tom smislu sutra (u srijedu) biti objavljeno zajedničko priopćenje.  Pregovore s ostalim sudionicima izbora u Gradu Korčuli do formiranja vlasti nastavljaju u ime HSLS-a ogranak Korčula Ivan Grbin i Ante Zekan.

Još nagrada za likovne radove u OŠ Petra Kanavelića
 Published 4 Yaers Ago via ivangrbin   Tuesday, May 28, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(KORČULA) - Početkom travnja učenici nižih razreda osnovnih škola RH dobili su  zanimljiv poziv za sudjelovanje u likovnom nagradnom natječaju "More je živo - edukacija djece o potrebi očuvanja i zaštite Jadranskog mora". Natječaj je organiziran od strane Prirodoslovno - matematičkog fakulteta , Biološki odsjek iz Zagreba uz podršku Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta,  te tvrtke JGL (Jadran-Galenski laboratorij) iz Rijeke koja je omogućila vrijedne nagrade pojedincima i time pokazala da brine o očuvanju i zaštiti Jadranskog mora.
Natječaju se odazvalo 35 osnovnih škola širom lijepe naše i pristiglo je 600 likovnih radova.Ovih je dana u O Š Petra Kanavelića iz Korčule stigla radosna vijest. Zrinka Stipanović učenica 4a razreda nagrađena je za svoj rad postigavši 3. MJESTO. Kako ona i njen mentor nastavnik likovne kulture Abel Brčić nisi prisustvovali svečanosti dodjele, nagrada  poklon -paket tvrtke JGL iz Rijeke biti će uručen poštom.
Ovim se natječajom završava....
Internet mafija, krađa identiteta Internet mafija, krađa identiteta
 Published 5 Yaers Ago via ivangrbin   Friday, May 24, 2013
 Editorial    reviews [1]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

Danas sam dobi poruku - navlakušu koja u konačnici može dobru volju pretvoriti u prevaru. Kako nebi nasjeli objasnit ću način na jutrošnjem primjeru sa stvarnim sadržajem i imenom osobe u čije ime se mafija predstavila. Nadam se da mi neće zamjerit.

 -------- Original Message --------

Subject: Travel Issues..(Miro Alibasic)
Date: Fri, 24 May 2013 10:24:47 +0200
From: Miro Alibasic <CaptMiro@aol.com>
Reply-To: CaptMlro@aol.com
To: postmaster@korcula.net

> Good morning,
> I Hope you get this on time, I made a trip to Manila(Philippines) and
> had my bag stolen from me with my passport and personal effects therein.
> The embassy has just issued me a temporary passport but I have to pay
> for a ticket and settle my hotel bills with the Manager.
>
> I have made contact with my bank but it would take me 3-5 working days
> to access funds in my account, the bad news is my flight will be leaving
> very soon but i am having problems settling the hotel bills and the
> hotel manager won't let me leave until i settle the bills, I need your
> help/LOAN financially and I promise to make the refund once i get back
> home, you are my last....

Priopćenje koalicije HSLS, HSS, Korčulanska Liga
 Published 5 Yaers Ago via ivangrbin   Thursday, May 23, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(KORČULA) - Koalicija stranaka HSLS, HSS i građanska udruga Korčulanska Liga zahvaljuje svim sugrađanima,  glasačima, koji su izašli na protekle lokalne izbore i dali svoj glas za neku od ponuđenih političkih opcija. Posebno zahvaljujemo onima koji su u našoj  grupaciji stranaka, udruga i nezavisnih kandidata prepoznali političku snagu koja može Korčuli donijeti željene promjene na bolje.
Zajedništvo Korčulanske lige, HSLS-a te HSS-a nastavljamo graditi na istim osnovama i nakon izbora sa ciljem osnaživanja pozicija i vrijednosti građanskog centra; osobne slobode, društveno odgovornog poduzetništva, jačanju lokalne i regionalne samouprave, apsolutnom poštivanju političkih i svih drugih ljudskih prava svakog pojedinca te osjećaja odgovornosti i predanosti prema našem Gradu i otoku.
Iako smo našu ideju predstavili biračima tek nedavno uvjereni smo da ona ima ozbiljnu političku budućnost te ćemo nastojati svojim djelovanjem pokazati kako bez ideološkog i političkog opterećenja,  usmjereni prema rješavanju temeljnih problema našeg Grada, možemo svi zajedno napraviti puno. 

Tereza i Projekt most
 Published 5 Yaers Ago via ivangrbin   Wednesday, May 22, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(ZAGREB) - Jedna lijepa obavijest za sve, a posebno za Korčulane u Zagrebu. Zadovoljstvo mi je pozvati Vas na izložbu PROJEKT MOST u Studenskom centru, Savska 25, u petak 24. svibnja u 19,30 sati. Kroz fotografije i životne priče upoznat ćete uspješne mlade ljude koji su unatoč invaliditetu preskočili mnoge granice i ostvarili svoje želje i snove. Izložba je prilagođena osobama s oštećenjem vida i sluha i prva je faza projekta kojeg je pokrenula naša Korčulanka Tereza Ožbolt (Curać Škajko) s Marijetom Gregov i fotografom Franom Ožboltom.
Projekt je podržao Predsjednik Josipović, financira se iz EU, a odmah nakon Zagreba izložba se seli u Villach u Austriji. Cilj projekta je stvaranje centralnog mjesta pozitivnih životnih priča na kojem će svatko kome nedostaje inspiracije, motivacije ili hrabrosti moći naći svoj pokretač prema uspjehu. (CT)

Vijesti 361 - 372 of 1115. prev next


Posljednje vijesti
Anton Poša i Marko Farac kopači smole (kauri guma) koji su dali živote za Novi Zeland
Tijekom prvog svjetskog rata sedamdeset muškaraca rođenih u Dalmaciji i još toliko muškaraca dalmatinskih korijena rođenih u Novom Zelandu i koji su služili novozelandsku vojsku, upućeni su na ratišta u Europu gdje su imali razmjerno veće žrtve nego bilo koja druga....
read more...
Folklorno Društvo Kumpanija Vela Luka gostovalo u Albaniji
Folklorno Društvo Kumpanija je prošlog vikenda na poziv Albanskog kulturnog društva u Republici Hrvatskoj AKDH SHKENDIJA i bivseg gl. tajnika Vedat Zogejania, gostovalo na međunarodnom Argjiro festivalu folklornih društava na kojem su uz kumpaniju koja je jedina....
read more...
Srđan Duhović, stihovi i video spot na YouTube
Nakon stihova na CD-u Srđan Duhović pjesnik s Korčule, je napravio i video spot u kojem je sam i glavni glumac. Težak život otočkih težaka i ribara je pretočio u stihove koji prate kadrove snimljene na otoku. Pogledati na Youtube.
read more...
Okusi i zvuci otoka Korčule
Turistička zajednica grada Korčule je večeras na Rotondi u Korčuli organizirala 3. ovogodišnju manifestaciju “Okusi i zvuci otoka Korčule” - degustacija tradicionalnih proizvoda otoka Korčule. Sudjelovalo jedanaest izlagača: iz Korčule OPG Diana Marović (Eko škoj) i....
read more...
Vasi komentari
Marko Marko - Zaboravili ste među zanimanja koja ne izumiru uvrstiti političare, pogledaj Strogo povjerljivo: Tajni računi hrvatske elite kod RBA Grupe....
Saturday, October 29, 2016, 08:38:13, 1 Year Ago
Ante I Curać Ante I Curać - Mozda za one koji ne znaju nebi bilo loše podsjetiti kako je uopće došlo do obnavljanja Mostre i običaja vezanih uz tu našu lijepu tradiciju. Još sam bio gimnazijalac u Korčuli kada je jedne....
Tuesday, September 20, 2016, 08:19:21, 1 Year Ago
Bruno Posavec Bruno Posavec - Ja sam ronio sa ocem kad ga je on pronašao ga ja ga nisam vidio sve dok nije zaronio i pogledao bolje bio je jako velik i izgledao kao stijena. Ronili smo u malome mjestu u blizini Trogira Sevidu
Sunday, August 14, 2016, 11:11:17, 1 Year Ago
Mato Marojevic Mato Marojevic - Upravo danas subota 13.08.2016 sam sa sinom ronio na paklenim otocima kod hvara u Uvali Starisani. Upravo tu vrstu morskog zekana smo susreli. Puz je bio ca 25 cm dug zamotan i imo je jako ozncene....
Saturday, August 13, 2016, 19:53:30, 1 Year Ago