An online news publishing system. Tnx to PHPEnter/Alex for a great help!
Posljednje vijesti » VIJESTI
Razvoj ruralnog turizma na otoku Korčuli
 Published 4 Yaers Ago via ivangrbin   Thursday, May 9, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(ŽRNOVO) - Jučer je kandidat za gradonačelnika Grada Korčule Vjeran Filippi posjetio ranč Maha u Žrnovu, gdje se upoznao s mogućnostima ali i problemima s kojima se susreću obrtnici i poduzetnici u agroturizmu, vrsti turizma za kojeg postoje značajne mogućnosti razvoja na našem otoku i koji bi trebao predstavljati temelj za razvoja Žrnova, Pupnata, Čare i Račišća.

Visoka krajobrazna, arhitektonska, umjetnička te općenito ambijentalna vrijednost naših mjesta predstavlja ogromnu mogućnost za razvoj poljodjelstva, gastronomije, vinarstva, ruralnog turizma, aktivnog turizma, ekološkog turizma sve sa ciljem da se kroz sinergiju ovih aktivnosti stvori turistički proizvod temeljen na zaštiti prirode, obnovi i zaštiti tradicionalnih naselja te stvaranja sinergije s vinarstvom, poljoprivredom te gastronomijom.

Poticanje tradicionalnih poljoprivrednih djelatnosti uz domaće stanovništvo kao temelj svih aktivnosti. Ekološka proizvodnja uz sinergiju s turističkom privredom. Razvoj vinarstva na vinogradima „Defora“ uz stvaranje uvjeta za proizvodnju vrhunskog crnog vina. Vinske ceste, obnova poljoprivrednih kučica u atraktivne smještajne objekte.

....
Obavijest biračima općine Lumbarda Obavijest biračima općine Lumbarda
 Published 4 Yaers Ago via ivangrbin   Thursday, May 9, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(LUMBARDA) - Općinsko izborno povjerenstvo Lembarde obavještava sve birače koji imaju biračko pravo, a nisu upisani u izvatke zaključenog popisa birača, da svoje pravo mogu ostvariti potvrdom nadležnog Ureda državne uprave koji vodi registar birača ( čl.57. st. 1. Zakona o regisrtu birača, NN br. 144/12 ). Za područje Općine Lumbarda nadležni ured je u Korčuli (Matični ured ) na adresi:  Trg A. i S. Radića br. 1, koji će na dan izbora 19.05.2013. godine dežurati od 07:00 do 19:00 sati.
Povjerenstvo je donilo i Rješenje o imenovanju biračkog odbora. Pogledati dokument (pdf)
 

Prva nagrada Dječjem vrtiću Korčula
 Published 4 Yaers Ago via ivangrbin   Thursday, May 9, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(KORČULA) - Ocjenjivačka komisija Turističke zajednice Dubrovačko- neretvanske županije izabrala je najbolje likovne radove na temu „Ljepote moga zavičaja“. Likovni rad Dečjeg vrtića Korčula proglašen je najuspješnijim, i za prvo mjesto biti će nagrađen s 5.000,00kn.
Male „slikarice“ bile su Kristina Sardelić, Lucija Botica i Marija Sardelić, a mentorice odgojiteljice Maja Brčić i Božena Trojan. Naš prvonagrađeni rad dostaviti će se Hrvatskoj turističkoj zajednici za natječaj na nivou Hrvatske. (FI)

U subotu akcija čišćenja podmorja U subotu akcija čišćenja podmorja
 Published 4 Yaers Ago via ivangrbin   Wednesday, May 8, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(KORČULA) - Dana 11. svibnja 2013. godine (subota) s početkom u 10:00 sati Ekološko-ronilački klub Korčula organizira ekološku akciju čišćenja pomorja Zakrjana (istočna strana starog grada). Kako bi naša akcija bila što uspješnije provedena pozivamo Vas da nam se pridružite kao ronioci ili   pomoć u barci ili s obale. Dobrodošle su osobe svih uzrasta, a naročito djeca!!!
Sav potrebit materijal (kese, vriće...) će biti osigurani od strane organizatora. Ukoliko nekome od ronilaca fali pojedini dio ronilačke opreme molimo da naglasite, kako bi isto pokušali osigurati. Molimo da vaše sudjelovanje u akciji potvrdite na ovaj e-mail ili na broj mobitela Frano Fabris, 095-561-0668.

 

Poziv ugostiteljima i obrtnicima Poziv ugostiteljima i obrtnicima
 Published 4 Yaers Ago via ivangrbin   Wednesday, May 8, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(KORČULA) - Turistička zajednica Grada Korčule i Korčulanski krnovalski klub Bonkulovići pozivaju sve zainteresirane ugostitelje i obrtnike na sastanak o organizaciji dočeka Pola nove godine. Sastanak će se održati u Gradskoj vijećnici u četvrtak 9. svibnja s početkom u 09:30 sati. (VV)

Sigurno u prometu 2013.
 Published 4 Yaers Ago via ivangrbin   Wednesday, May 8, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(KORČULA) - Osnovna škola Petra Kanavelića i ove godine je bila domaćin Županijskog natjecanja Sigurno u prometu koje se 21 godinu organizira na državnom nivou za učenike 4., 5. i 6. razreda. Ovogodišnje natjecanje okupilo je ukupno 20 učenika iz 5 osnovnih škola s područja naše županije – OŠ Lapad Dubrovnik, OŠ Vladimir Nazor Ploče, OŠ Blato, OŠ Staševica i OŠ Petra Kanavelića čiji su učenici ekipni pobjednici.
U pojedinačnoj konkurenciji za djevojčice najbolje su:  Ela Šestanović – Korčula, Josipa Šestanović – Korčula, Anđela Burić – Ploče. Za dječake: Andrej Korica – Korčula, Ante Sardelić – Blato, Ivan Jurjević – Korčula. Ekipu Dubrovačko - neretvanske županije na Državnom natjecanju u Zadru 21. - 24. svibnja čine: Ela Šestanović, Josipa Šestanović, Andrej Korica i Ante Sardelić.
Ova edukativna akcija osposobljavanja mladih u vožnji i prometnim pravilima vrijedan je i važan doprinos sigurnosti na cestama u vremenu kada smo suočeni sa velikim brojem prometnih nesreća u kojima su najčešći....

Kandidat za gradonačelnika Vjeran Filippi posjetio HTP
 Published 4 Yaers Ago via ivangrbin   Tuesday, May 7, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(KORČULA) - Kandidat za gradonačelnika Korčule Vjeran Filippi posjetio je danas najznačajniju korčulansku firmu HTP Korčula d.d. te razgovarao sa upravom o mogućnostima rješavanja problema u poduzeću a vezano za predstečajnu nagodbu koja je trenutno u tijeku. Predsjednik Uprave Nikica Šestanović izvijestio ga je o tijeku predstečajne nagodbe kao i o potencijalnim ulagačima koji su iskazali interes za ulazak u vlasničku strukturu poduzeća kroz dokapitalizaciju.
S obzirom da kvalitetan hotelski smještaj predstavlja temelj kvalitetnog turističkog proizvoda te vrhunskog turizma kojem Korčula kao grad i otok teži pitanje rješavanja trenutne situacije ali i osiguravanja sredstava za podizanje kvalitete smještajnih objekata predstavljaju praktički najvažnije pitanje i za sam razvoj Grada. Previše vremena je propušteno u posljednjih 15tak godina od kada je poduzeće u vlasništvu države a da se nije osmislila i provela kvalitetna privatizacija sa ciljem prvenstveno podizanja kvalitete smještajnih objekata na razinu koju Korčula zaslužuje.
Taj proces je trebao započeti odabirom međunarodnog konzultanta koji je trebao osmisliti i provesti privatizaciju u skladu sa....

Nositelj koalicijske liste SDP-HNS-HSU javno o svojim razlozima za....
 Published 4 Yaers Ago via ivangrbin   Tuesday, May 7, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 3 - 1 Votes

(KORČULA) - Poštovane sugrađanke i sugrađani, Kao nositelj koalicijske listeSDP-HNS-HSU na predstojećim izborima, obraćam Vam se s malom analizom razloga koji su me ponukali da prihvatim ovakvu zadaću. Zadaću da, zajedno s Francom, Lovrom i svojim kolegama s liste, ponovno ostvarimo pobjedu na izborima za gradonačelnika i njegovog zamjenika te dobijemo većinu mandata u Gradskom vijeću Grada Korčule kako bismo budućoj izvršnoj vlasti omogućili najkvalitetniju moguću podršku u savjesnom i brižnom upravljanju našim Gradom ... - Opširnije 

Obavijest o zapošljavanju u Centru za kulturu
 Published 4 Yaers Ago via ivangrbin   Tuesday, May 7, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(KORČULA) - Centar za kulturu Korčula će za ovu turističku sezonu zaposliti više osoba za obavljanje poslova vezanih za djelatnost Centra (dežurstva u kulama, prodavanje karata na koncertima i sl.), pa se pozivaju zainteresirani đaci i studenti s područja Grada Korčule da dostave pismene prijave Upravnom vijeću Centra za kulturu. Rad će biti organiziran u smjenama prema potrebama i rasporedu ravnateljice Centra.
U prijavi treba navesti ime i prezime, adresu i broj telefona ili mobitela. Uz prijavu potrebno je priložiti kopiju osobne iskaznice ili rodnoga lista te dokaz o učeničkom ili studentskom statusu (potvrda od škole ili visokog učilišta).
Prijave mogu podnijeti kandidati stariji od 16 godina koji se služe barem jednim stranim jezikom i koji imaju osnovna znanja iz kulturne povijesti grada Korčule. Prijave se podnose do 12. svibnja na adresu: Centar za kulturu Korčula, Obala Korčulanskih brodograditelja bb, 20260 Korčula (Upravno vijeće)

 

Bili smo u Hoberu
 Published 4 Yaers Ago via ivangrbin   Monday, May 6, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(KORČULA) - Kandidat za gradonačelnika Korčule Vjeran Filippi i njegov zamjenik Ivan Grbin su predizborne aktivnosti danas nastavili radno, posjetili su komunalno poduzeće Hober gdje su iz prve ruke, od direktora Marka Milata, dobili informacije o stanju u poduzeću i planovima razvoja vezanim uz javne poslove koje ova firma obavlja. Hober je 3/4 javnih poslova u gradu, onih koje građani vide i osjećaju, stoga je njihova dobra organiziranost od velike važnosti za sve građane. Hober, kaže Marko, građani uglavnom kritiziraju a pohvale su vrlo rijetke, za razliku od turista i njegovih kolega koji Korčulu smatraju urednim gradom. - Poslovi firme (ribarnica, tržnica, odvoz smeća, odvodnja, lučica, javna rasvjeta, parkovi, parking, pranje grada) se u sezoni upetorostručuju te s 31 zaposlenim ne mogu uvijek promptno zadovoljiti očekivanja, ali bi i građani svojim korektnim ponašanjem vezanim uz djelatnosti Hobera mogli doprinjeti kvalitetnijoj usluzi, primjerice ne bacati kapote i đempere u kanalizacijski sustav jer to sigurno blokira rad pumpi.

Vjeran Filippi je primijetio kako rascjepkanost komunalnih sustava na otoku ograničava sve općine i Grad Korčulu, te čini uslugu skupljom i....

Akcija čišćenja plaža u Lumbardi
 Published 4 Yaers Ago via ivangrbin   Monday, May 6, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(LUMBARDA) - U subotu, 04. svibnja 2013. godine, u organizaciji Turističke zajednice općine Lumbarda i Udruge mladih »Lumpar« uspješno je provedena velika akcija čišćenja plaža, obale, Vrnika i podmorja okolo Vrnika.
U akciji je sudjelovalo oko 30 članova Udruge mladih »Lumpar«, djeca Malonogometnog kluba iz Lumbarde, nekoliko članova Udruge umirovljenika Lumbarde, djelatnici Komunalnog poduzeća Mindel, nekoliko mještana,  te ronilačka ekipa predvođena g. Miljenkom Marukićem.
Plaže, a posebno Pržina  koju je protekla zima dobro napunila smećem, nakon uspješne akcije zablistale su i spremno dočekuju kupače. Očišćena je šetnica, obala od Pržine do Lučice, Lučica, parapet i Sutivan.  Smeće koje se godinama gomilalo na Vrniku ekipa od dvadesetak ljudi skupila je i skupa sa roniocima napunili su četiri velika kontejnera na Krmači. 
Nakon čišćenja bilo je i čašćenja, pa su sudionici akcije nastavili druženje na terasi Maestrala do popodnevnih sati.
Ovim putem Turistička zajednica općine Lumbarda zahvaljuje svim sudionicima akcije, a posebno obitelji Alavančič iz Maribora koja je jedan....

Upisi u srednju školu Petra Šegedina Upisi u srednju školu Petra Šegedina
 Published 4 Yaers Ago via ivangrbin   Monday, May 6, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(KORČULA) - Poštovani roditelji učenika 8. razreda, pozivamo Vas u Srednju školu Petra Šegedina u utorak, 7. svibnja 2013. godine na roditeljski sastanak na kojem ćemo Vas upoznati sa zanimanjima i aktivnostima koje škola nudi za upis u šk.god. 2013./2014. Sastanak će se održati u našoj zgradi Sv. Antun (bivša vojarna) s početkom u 13,00 sati. (IP)

Vijesti 361 - 372 of 1066. prev next


Posljednje vijesti
Koliko plaćamo pristup internetu
Odgovor je jednostavan, cijena za korištenje širokopojasnog interneta je u Hrvatskoj među najskupljima u Europi. Prema analizi EU komisije iz veljače prošle godine (a od tada se cijene nisu bitno promijenile) u Europskoj uniji najniža cijena za sve vrste pristupa mreži....
read more...
Okoliš naš korčulanski
Ne znam kako vas ali mene ćapa tuga kad pasan pored ovih korčulanskih kontejnera smještenih uz cestu i na mistima gdje svima bodu oči. Ma ni moguće da toliko malo brige vodimo o izgledu, estetici u prostoru, smradu, najprije mi sami a onda i hoberovci (ali i Grad) od kojih sve počinje.....
read more...
Uspješno završeni Dani otvorenih vrata peljeških podruma
(PELJEŠAC) - Brojni posjetitelji Pelješca iz svih krajeva Hrvatske i regije, u subotu su  uživali u vrhunskim i kvalitetnim vinima te razgledavanju vinarija i podruma tridesetak vinara širom poluotoka. Vina i poznatih specijaliteta - poput vinskog gulaša, bilo je....
read more...
Priopćenje HNS - Da ste htjeli, mogli ste!
Sa 78 ruku u hrvatskom Saboru donesene su izmjene Zakona o porezu na dodanu vrijednost, a tri među njima pripadaju zastupnicima iz naše županije – HDZ-ovim Matu Frankoviću i Branku Bačiću te MOST-ovom Maru Kristiću. Tim, štetnim i neosnovanim izmjenama zakona stopa PDV-a na....
read more...
Vasi komentari
Bruno Posavec Bruno Posavec - Ja sam ronio sa ocem kad ga je on pronašao ga ja ga nisam vidio sve dok nije zaronio i pogledao bolje bio je jako velik i izgledao kao stijena. Ronili smo u malome mjestu u blizini Trogira Sevidu
Sunday, August 14, 2016, 11:11:17, 4 Months Ago
Mato Marojevic Mato Marojevic - Upravo danas subota 13.08.2016 sam sa sinom ronio na paklenim otocima kod hvara u Uvali Starisani. Upravo tu vrstu morskog zekana smo susreli. Puz je bio ca 25 cm dug zamotan i imo je jako ozncene....
Saturday, August 13, 2016, 19:53:30, 4 Months Ago
Jozo Erceg Jozo Erceg - Bi san Mali kad san sa Didon Gungeton i Babom Marijom iz Postrane puno put na Tovaru priko Koraca i Komarca Ropa priko Hrastove u Orlandusu dosa sa Pok. Ocen, Gungeton i Koston na Parangale to su....
Monday, July 11, 2016, 15:15:46, 5 Months Ago
Ante C. Ante C. - A propos kardinalove i drugih propovijedi. Svaka sličnost je slučajna. Ovako je govorio Mustafa Kemal Ataturk: «Već više od pet stotina godina pravila i teorije jednog starog arapskog šeika i....
Monday, May 16, 2016, 07:55:39, 7 Months Ago