An online news publishing system. Tnx to PHPEnter/Alex for a great help!
Posljednje vijesti » VIJESTI
Hajduk i Dinamo mijenjaju plovidbeni red katamarana KriloJet
 Published 2 Yaers Ago via ivangrbin   Friday, February 22, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(KORČULA) – Zainteresirani gledatelji prvenstvene nogometne utakmice prve hrvatske nogometne lige između Hajduka i Dinama,koja se u 18 sati odigrava u nedjelju u Splitu imaju redovnu brodsku liniju iz Korčule do Splita i nazad (redovna cijena brodske karte), jedino je izmijenjen polazak is Splita, umjesto u 16 h katamaran nakon utakmice polazi prema Korčuli u 21 sat.
Slijedom zamolbi Grada Korčule, općine Lumbarda i Grada Hvara, brodar Kapetan MB Luka iz Agencije za obalni linijski promet izdala je suglasnost za jednokratnu izmjenu plovidbenog reda na državnoj brzo brodskoj liniji Korčula- Hvar- Split, kaže Franc Stenek, zamjenik korčulanskog gradonačelnika. Za nedjelju, 24. veljače 2013. godine katamaran “Krilo Jet” polazi iz Korčule kao i svake nedjelje u 13 sati (preko Hvara u 14:15) i u Split stiže u 15:25 sati. Sada za nedjelju umjesto polaska iz Splita u 16 sati katamaran isplovljava iz Splita nakon utakmice u 21 sat, kako bi se gledatelji nogometne utakmice Hajduk-Dinamo mogli vratiti istu večer svojim kućama, kaže Stenek. (Tekst i snimak: Niko Perić)
Objavljen zbornik Zagreb u djelima Petra Ĺ egedina
 Published 2 Yaers Ago via ivangrbin   Friday, February 22, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
Znameniti je hrvatski književnik Petar Šegedin, rodom s otoka Korčule (Žrnovo na Korčuli, 8.srpnja 1909.- Zagreb, 2. rujna 1998.), dobio još jedan književnokritički zbornik, četvrti po redu, ovoga puta usredotočen na "Zagreb u djelima Petra Šegedina", koji je bio 20. veljače predstavljen u Zagrebu, u Društvu hrvatskih književnika. Kako se predstavljači nisu bavili niti likom, niti djelom Šegedinovim, nego prigodnim okolnostima u svezi s nastankom zbornika i "Danima Petra Šegedina", dvogodišnjom manifestacijom u književnikovu čast, ovdje ćemo, usuprot usustavljenu zaboravu, kojim se nastoji prekriti gotovo sve duhovne i književne stožernike u hrvatskoj kulturi i narodu, koji su, tijekom onih pedesetak godina straho-vlade i jednoumne "idile", bili pronositeljima nade, predvoditeljima preporoda ...
Ovim je zbornikom, s dvadesetak uvrštenih radova priređenih za protekle "Dane Petra Šegedina", dobrano osvijetljena zadana tema, u slojevitomu i bogatomu i raznovrstnomu književnomu opusu našega Petra Šegedina Velikoga, koji zavrjeđuje, glede na golemi i predragocjeni njegov doprinos istini hrvatskoga knjižtva i samosvojnosti njezina europejstva i glede na Šegedinov udio u obnovi, stoljećima željene, samostalne i neodvisne hrvatske države, da po....
Josipu Ivančeviću prva nagrada iz solfeggia Josipu Ivančeviću prva nagrada iz solfeggia
 Published 2 Yaers Ago via ivangrbin   Tuesday, February 19, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(KORČULA) – Na regionalnom natjecanju učenika i studenata glazbenih škola, održanom u Zadru 16. i 17. veljače, učenik Osnovne glabene škole u Korčuli Josip Ivančević je u I. kategoriji iz solfeggia osvojio prvu nagradu. Josipova mentorica je prof. Tihana Penjak. Čestitamo!
Postavlja se nova rasvjeta
 Published 2 Yaers Ago via ivangrbin   Friday, February 15, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(KORČULA) – Zahvaljujući ljepšim vremenima djelatnici KTD Hober iz Korčule su započeli radove na mijenjanju starih rasvjetni tijela u ulici Hrvatske bratske zajednice, koja su postavljena još 1962. godine. Direktor KTD Hober, Marko Milat kaže da su nova rasvjetna tijela ljepšeg dizajna za ovaj urbani dio grada Korčule, s puno manje snage uz halogene žarulje zadovoljavaju i ekološke standarde, jer ne svijetle u nebo. Njih 8 je kupljeno sredstvima Gradskog kotara Stari grad,ističe predsjednik vijeća Alan Farac. U ovoj godini, će se realizirati i preostali dio programa rada GK, gdje će se u ulici Bernarda Bernardija također izvršiti zamjena dotrajalih rasvjetnih tijela s novima. Isto tako je u programu osvijetliti put prema Dječjem vrtiću, kaže Alan Farac, kao i ulica Put od luke. (Tekst i snimak: Niko Perić)
Humanitarni koncert Kapja jubavi
 Published 2 Yaers Ago via ivangrbin   Friday, February 15, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(KORČULA) - Humanitarni koncert „Kapja jubavi“ održan je 13. veljače u organizaciji udruge „Kap u moru“ . Povodom Svjetskog dana braka i Valentinova svojim nadasve emotivnim izvedbama počastile su nas klape Nava iz Orebića, klapa Lumbarda, Štrop, Škerac i Tiramol; sastav Never Named, dueti Vanda & Marin i Marko & Ante, te Mješoviti pjevački zbor KUD-a Moreška.
 Tijekom večeri izmjenjivala se raznovrsna glazba, domaći i strani evergreeni, dalmatinske pisme i rock balade. Gromoglasni pljesak, čak i suze pokazali su nam da je ovako zamiĹĄljen koncert oduĹĄevio naĹĄu publiku. Jedan od najdirljivijih komentara bio je: „Mi ni ne znamo ĹĄto imamo, ovo je naĹĄe najveće blago!“ Hvala izvođačima ĹĄto su se ovako spremno odazvali i doprinijeli humanitarnom duhu večeri i atmosferi zajedniĹĄtva i ljubavi.
Zahvaljujemo našoj dragoj voditeljici Mirej Botica, Centru za kulturu i Lani Filippi Brkić, a veliko hvala Ratku Kalogjeri za odličan razglas i uložen višednevni trud. Hvala tiskari Marasa, pekari Krkeljaš i cvjećari Anemona. A na svesrdnoj potpori i pomoći u samoj organizaciji koncerta, za trud i vrijeme koje nam je poklonio, posebno hvala Goranu Miloševiću.
I na kraju, hvala vama dragi prijatelji....
Popust za KapekaĹĄe Popust za KapekaĹĄe
 Published 2 Yaers Ago via ivangrbin   Friday, February 15, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(KORČULA) - U Korčuli je nedavno počeo s radom zatvoreni bazen "Gojko Arneri". Veliki broj djece i mladih tako je uključen u treninge koji se održavaju u sklopu Korčulanskog plivačkog kluba (KPK). Tim povodom, a u cilju promicanja sporta među mladima i što bolje kontrole naših sportaša, Poliklinika "Sveti Nikola" nudi mogućnost preventivnog pregleda za plivače i vaterpoliste KPK po sniženim cijenama. Više o tome pročitajte na -- poliklinika-sv-nikola.hr
Tečaj u Srednjoj školi u Korčuli
 Published 2 Yaers Ago via ivangrbin   Thursday, February 14, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(KORČULA) - 08. veljače 2012. godine Gradsko društvo Crvenog križa Korčula i Odjel za mentalno zdravlje Korčule pri Zavodu za javno zdravstvo DN županije, održao je tečaj u Srednjoj školi Korčula. Tema tečaja bila je “Kako mediji utječu na samopouzdanje i sliku o sebi“, a cilj koji smo željeli postići je podignuti svijest među mladima, educirati ih o tome kako mediji ponekad negativno utječu na njihov razvoj i samopouzdanje. Tečaj je održana u prvome razredu Gimnazije, a namjera nam je provest u što više prvih razreda srednje škole. (Marijana Milat)
Korčulani spalili krnovala
 Published 2 Yaers Ago via ivangrbin   Wednesday, February 13, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(KORČULA) – Na zadnji dan pokladnih običaja je u ime korčulanske udruge Bonkolovići proglašen krivac za sve što je ovaj grad pogodilo u kraće vrijeme. Ispod gradske kule, da bude vidljiv svom nezadovoljnom pučanstvu, i zaštićen od vremenskih utjecaja, stajao je ponosito, veliki maskirani lik, lako prepoznatljiv po pametnoj glavi i njegovim financijskim transakcijama. Čuvali su ga mališani iz Dječjeg vrtića i nižih razreda Osnovne škole, dok je kratkotrajno suđenje odlučilo, da je kriv.
Vlada od maškara je odlučila da će ga poslati u tri fiskalna proračuna. Vremena su teška i bremenita brigama, nema posla, zatvaraju se tvornice, i svi idu u stečaj, a ovi krnoval se ponosito pokazuje. I u gradu Marka Pola je kriv, za sve što ne valja, jer ono da valja i nije poznato, čulo se iz optužbe, po kojoj su preko ljeta gužve, svi se raduju maškaranom dočeku druge polovice godine, a sada u vrime poklada nema ni prostora za maskirane priredbe.
Kako krnoval nije imao odvjetnički tim, udovoljila mu je Vlada od maškara čuvši barem njegovu ostavinsku oporuku. HTP-u ostavlja još jednog direktora, jer su ova dvojica izabranih kroz par mjeseci malo, dok TZ ostavlja apaurine, a gradskoj upravi novac i praznu vreću za napunit proračun. Donio sam vam i....
Maškare u korčulanskom Dječjem vrtiću
 Published 2 Yaers Ago via ivangrbin   Wednesday, February 13, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(KORČULA) - Završili su šušuri po našem vrtiću, svaki dan smo se oblačili u maškare, šetali po gradu omaškarani, a posjetila nas je i Vlada od maškara, počastili smo ih priklama, a oni nas bonbonima i balonima.
Jučer smo posjetili krnovala na vrata od grada skojim su djeca bila oduševljena i komentirala su: "Nismo nikad vidli većega!" Važno je nastaviti tradiciju maškara od malih nogu, pa neće nikada biti problem ni mjesto, ni monture ni vrijeme održavanja užance. (FI)
HDZ zaključio predstavljanja kandidata za gradonačelnika Korčule
 Published 2 Yaers Ago via ivangrbin   Tuesday, February 12, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(KORČULA) - Završeno je predstavljanje HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika grada Korčule gosp. Vinka Kapeline u organizaciji temeljnih ogranaka u Žrnovu, Račišću i Pupnatu.
Kapelina je upoznao članove sa svojim životopisom te predstavio smjernice programa kojeg će predstaviti biračima. Zahvalio je nazočnima na podršci i konstruktivnim prijedlozima koje će ugraditi u svoj program. Naglasio je da ne smije biti razlike između sela i grada te da se sva mjesta moraju ravnomjerno razvijati. (HdZ)
ZavrĹĄeni pokladi u Veloj Luci
 Published 2 Yaers Ago via ivangrbin   Tuesday, February 12, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(VELA LUKA) - Velikom svečanom maškaranom povorkom uzduž luške rive završile su pokladne aktivnosti ali i vladavina Trtajuna u Veloj Luci. Uz vesele taktove Narodne glazbe koja je pratila veliku maškaranu povorku Trtajun je na maloj rivi u centru mjesta po starom običaju osudio i zapalio krnovalicu. Proglašena je krivom za sve nedaće koje su pogodile Velu Luku za što ju je Trtajunski sud osudio na hitno spaljivanje pred zadovoljnim veloluškim pukom. Poslje spaljivanja, najmađe maškare su imale posljednju ovogodišnju maškaranu matineju u Cafe baru Tropicani, večeras se slavlje nastavlja do dugo u noć za vellike maškare. Uz izniman trud i unatoč nedostatku adekvatnog prostora za pokladna događanja Trtajun je i ove godine uspješno odradio sve zamišljene pokladne aktivnosti. Do slijedeće godine Trtajunski pozdrav. (Darko Dragojević)
U Pupnatu odigran prvi turnir biljara Županije
 Published 2 Yaers Ago via ivangrbin   Tuesday, February 12, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(PUPNAT) - Ovog vikenda, povodom osnivanja Biljarskog Saveza Županije, u Pupnatu je odigran prvi turnir u ciklusu od šest planiranih za 2013. godinu. Biljarski klubovi Pupnata, Orebića i Dubrovnika su se još prošlu godinu odlučili osnovati Savez, a kako je Biljarski klub Pupnat osnovan još 2001., prije Dubrovnika i Orebića, Pupnaćanima je dana čast nositelja Saveza.
Šest turnira će nositi ranng listu pojedinačne igre, kako bi na kraju godine bio proglašen i nagrađen najbolji igrač Dubrovačko neretvanske županije. Pobjednik turnira u Pupnatu je Dubrovčanin Matija Ivičević - Bakulić. Drugo plasirani je također Dubrovčanin Mladen Simić, Pupnaćani Petar Stanišić i Dalibor Mušin su treće plasirani. Na turniru je sudjelovalo 25 igrača. (Marko Farac)
Vijesti 361 - 372 of 935. prev next


Posljednje vijesti
Tko zna zna!
Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije novčanim potporama potiče otočna gospodarstva. Evo što kažu: - "Dodjela državne potpore male vrijednosti otočnim poslodavcima ima za cilj pomoći poslodavcima u smanjenju troškova poslovanja, a time i stvoriti uvjete za....
read more...
Večer korčulanske mišancije, izvještaj
(KORČULA) - U prepunoj konferencijskoj dvorani Srednje škole Petra Šegedina, 16.1.2015. održan je projekt učenika 2. i 3. d razreda (konobar kuhar i slastičar) pod nazivom Večer Korčulanske mišancije. Idejni začetnik projekta bio je njihov mentor Ante....
read more...
Večer korčulanske mišancije
(KORČULA) - Pozivamo vas na Večer korčulanske mišancije u kojoj ćemo predstaviti edukativno dobrotvorni projekt učenika 2.d  i 3.d razreda Srednje škole Petra Šegedina, Korčula (konobar, kuhar, slastičar). Projekt ćemo predstaviti u petak, 16. siječnja 2015. u 18 sati....
read more...
Zaposlenost i nezaposlenost u Gradu Korčuli
(KORČULA) - Nedavno je u obrazloženju neprihvaćanja proračuna korčulanski gradonačelnik kao pozitivni rezultat naveo 11 posto veću zaposlenost u Gradu Korčuli .. Prema podacima Zavoda za zapošljavanje prosječan broj  nezaposlenih po mjesecima (registrirana nezaposlenost) tijekom....
read more...
Vasi komentari
Guilherme Marinovic Guilherme Marinovic - Vaaaaai Dida!!!
Friday, October 3, 2014, 19:28:23, 4 Months Ago
Miro Miro - Ta klapa ima budučnost, još su amateri, ali kad to dođe na svoje... Neka im je sa srećom, mladi su...
Tuesday, September 23, 2014, 15:38:49, 4 Months Ago
Udruge Orebića Udruge Orebića - Hvala na promociji ove vrijedne aktivnosti!
Wednesday, May 21, 2014, 19:43:52, 9 Months Ago
bhfls bhufr bhfls bhufr - Da li je ikome palo na pamet (PR-u, TZ, predsjedniku TZ, ... itd.)reagirati na izbor "Hörzu"-a, te se ... recimo zahvaliti na prvom mijestu u ime grada Korcule?
Sunday, February 23, 2014, 10:48:58, 1 Year Ago