An online news publishing system. Tnx to PHPEnter/Alex for a great help!
Posljednje vijesti » VIJESTI
Predstavljena turistička ponuda otoka Korčule i Lastova u Belgiji (1) Predstavljena turistička ponuda otoka Korčule i Lastova u Belgiji (1)
 Published 3 Yaers Ago via ivangrbin   Tuesday, April 23, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

Više fotografija s predstavljanja turističkih zajednica otoka Korčule u Belgiji možete pogledati na web stranicama TZ Vela Luka - Link 

Pupnaćani sudjelovali na biljarskom turniru u Dubrovniku Pupnaćani sudjelovali na biljarskom turniru u Dubrovniku
 Published 3 Yaers Ago via ivangrbin   Tuesday, April 23, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(PUPNAT) - Ove nedelje u Dubrovniku je održan treći Županiski turnir u biljaru, u ovoj godini. Od 18 najboljih igrača Županije pobjednik je dvadeset-trogodišnjak Deni Brajković, student informatike. Deni je od 16 partija devet završio od štapa. Nastavi li ovakim trendom, županija bi za par godina moga imati jednog od najboljih igrača u svijetu. Drugo plasirani je Mladen Simić, također Dubrovčanin, a treće plasirani je Petar Stanišić iz biljarskog kluba Pupnat. Četvrti županiski turnir se održava na jesen u Pupnatu. (BkP, Marko Farac)

Promatranje mjeseca novim teleskopom
 Published 3 Yaers Ago via ivangrbin   Tuesday, April 23, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(KORČULA) - Astronomska udruga Korčula upriličila je promatranje Mjeseca novim teleskopom 150 mm tipa refraktor na školskom dvorištu područne škole  Lumbarda. U suradnji s učiteljicama, koje su učenike za ovo promatranje pripremile još ove zime tijekom redovite nastave, članovi udruge lako su djeci „približila“ Mjesec. 
Pogled na zvjezdano nebo izazvao je veliko oduševljenje među učenicima i njihovim roditeljima. Ovim aktivnostima nastavljamo Malu školu astronomije u nižim razredima osnovnih škola na području općine Korčula.   (I. Sardelić) - Web stranice Astro ugruge

U Pelješkom kanalu usidren nizozemski kruzer
 Published 3 Yaers Ago via ivangrbin   Monday, April 22, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(KORČULA) -  Na turističkoj plovidbi Mediteranom danas se u Pelješkom kanalu (na plovidbi od Kotora do Venecije) usidrio veliki „ploveći hotel“ kruzer Prinsedam iz Roterdama, na kojem se nalazilo 470 članova posade i 800 uglavnom američkih putnika, koji su se iz broda prevozili do Korčule uz pomoć čamaca za spašavanje, jer brod zbog svoje dužine (204 m ) nije mogao biti privezan uz rivu u Korčuli. Turiste je preuzela putnička agencija Korčula travel čiji nam je direktor Žarko Žaknić rekao da je za turiste uz pomoć vodiča organizirana (po grupama) panoramska šetnja Korčulom i obilazak kulturno povijesnih znamenitosti staroga grada, te brodicama i autobusima posjet korčulanskom arhipelagu i izlet preko otoka Korčule. (Tekst i snimak: Niko Perić)

Predstavljena turistička ponuda otoka Korčule i Lastova u Belgiji
 Published 3 Yaers Ago via ivangrbin   Monday, April 22, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(BRUXELLES) - U predstavništvu Hrvatske turističke zajednice u Bruxellesu 16. travnja 2013. godine održana  je prezentacija otoka Korčule i Lastova za belgijske turističke agente i novinare. Prezentaciju su vodili direktori Turističkih zajednica Općine Lastovo Iva Frlan, Grada Korčule Hana Turudić, Općine Lumbarda Ksenija Peručić, Općine Smokvica Martina Marelić, Općine Blato Maja Šeparović  i Općine Vela Luka Dorjan Dragojević.
Otok Korčula predstavljen je kao otok Marka Pola, kulture i viteštva, pjesme i vina, a otok Lastovo kao otok glazbe i agroturizma a predstavnici turističkih zajednica su prisutnima prezentirali prirodne ljepote i povijesno-kulturnu baštinu Lastova i Korčule te turističku ponudu i program događanja izvan i tijekom glavne sezone. Nakon prezentacije uslijedilo je predstavljanje gastro i eno ponude. 
Promidžba na ovom tržištu upravo pred ulazak Hrvatske u EU pokazala se pozitivnom, posjećenost prezentacije bila je izvrsna te je iskazan veliki interes i želja za posjet otocima Korčuli i Lastovo ponajviše zbog prirodnih ljepota i kulturnih znamenitosti,....

Izborna konvencija Foruma mladih u Veloj Luci
 Published 3 Yaers Ago via ivangrbin   Monday, April 22, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(VELA LUKA) - Dana 19. travnja u petak u sali Zadružnog doma održana je izborna konvencija Foruma mladih SDP-a Vela Luka na kojoj je birano predsjedništvo te članovi odbora. Glasanje za članove organa bilo je javno te je jednoglasnom odlukom za predsjednicu FM-a SDP-a Vela Luka izabrana: Katarina Bikić, za potpredsjednike Lujo Frlan i Emil Žuvela, a za tajnicu Đana Oreb. Svečanoj konvenciji prisustvovao je dr. Davor Penić - predsjednik županijske organizacije SDP-a, Danko Lovričević predsjednik udruge VAKUM kao i kandidat za načelnika SDP-a Vele Luke dipl. pravnik Tonko Gugić, te predsjenik OO SDP-a Vela Luka Ivo Žuvela s ostalim gostima koji su nas srdačno pozdravili i zaželili svu sreću u daljnjem radu FM-a. (ĐO)

Jedan kruh i jedan pokrivač za narod Sirije
 Published 3 Yaers Ago via ivangrbin   Monday, April 22, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(BLATO) - Osnovna škola Blato podržala je  humanitarnu akciju  Hrvatskog Crvenog križa, Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj i Hrvatskog Caritasa pokrenutu pod nazivom "Jedan kruh i jedan pokrivač za narod Sirije". Stanje u izbjegličkim kampovima u zemljama koje graniče sa Sirijom je sve teže jer svakodnevno dolaze tisuće novih izbjeglica kojima je potrebna pomoć.
Svjesni  takve  situacije u kojoj se nalaze njihovi vršnjaci, djeca su prikupila  600 kn koje  će uplatiti na račun Hrvatskog Crvenog  križa. Ova gesta je uistinu plemenita i za svaku pohvalu znajući da smo mi ne tako davno bili zemlja koja je primala humanitarnu pomoć, a sada možemo pomagati drugima koji se nalaze u situaciji u kojoj smo mi nekad bili. (MM)

Prazna obećanja i politiziranje agonijom HTP Korčula˝
 Published 3 Yaers Ago via ivangrbin   Monday, April 22, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 3 - 1 Votes

(KORČULA) - 20-godišnja agonija HTP ˝Korčula˝ ulazi u završni čin. Tužno je vidjeti kako se  ovo događa prozirnom politikanskom instrumetalizacijom problema, a tijekom  kampanje za izbore u Europski parlament ,a  nazire se i ona za lokalne izbore.
Ono što mi kao Stranka rada - Laburisti želimo istaknuti je gaženje prava radnika te nepoštivanje kolektivnog ugovora od strane Uprave u tom posrnulom poduzeću.
Niti jedna politička stranke  za sada nije djelovala u zaštiti  prava radnika, koji   nisu primili plaće već više od  5 mjeseci.  Takvo stanje traje već godinama (zadnja je primljena u umanjenom iznosu za studeni 2012.g.). Od 1. siječnja 2013. neisplata plaće radniku je kazneno djelo.  Ipak, po zakonu, za neisplatu može postojati ekonomski razlog. Ono na čemu su laburisti inzistirali,  a nažalost nije prošlo u Saboru, je i da neizdavanje obračuna plaće postane kazneno djelo. Kad govorimo o obračunu plaće mislimo prvenstveno na onaj obračun na zakonom utvrđen način koji služi kao ovršna isprava. U  HTP Korčula se redovno izdavaju obračuni na kojima piše da je plaća isplaćena. Na taj način radnicima se oduzima pravo mogućnosti....

Odjeci završene regionalne konferencije 8 zemalja jugoistočne Europe:....
 Published 3 Yaers Ago via ivangrbin   Monday, April 22, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

U Dubrovniku je 10. i 11. travnja održana regionalna konferencija "Misli i djeluj poduzetnički" na kojoj je sudjelovalo osam zemalja jugoistočne Europe - koju je u ime MINPO-a otvorio zamjenik ministra poduzetništva i obrta Dražen Pros, izaslanik za MSP Republike Hrvatske pri Europskoj uniji.
Konferencija je okupila preko 220 sudionika iz Albanije, BiH, Hrvatske, Crne Gore, Kosova, Makedonije, Srbije i Turske, poglavito učenika, studenata, profesora i dužnosnika iz područja razvoja politika poduzetničkog učenja i obrazovanja. 
Učenici i studenti iz 56 obrazovnih institucija razmijenili su svoja stečena znanja i praktično iskustvo u poduzetničkim pothvatima na "poduzetničkom kampu" u Dubrovniku koji je spojio obrazovnu s poslovnom zajednicom. Moto konferencije bio je „Danas učenici - sutra poduzetnici koji posluju regionalno“.
Na konferenciji je predstavljeno 56 pilot projekata implementiranih od strane Regionalnog centra za razvoj poduzetničkih kompetencija zemalja jugoistočne Europe – SEECEL uz financijsku podršku EU i MINPO-a Republike Hrvatske.
Zamjenik ministra Dražen Pros zazvonio je zvonom regionalne Poduzetničke burze na kojoj su svoja iskustva i....

Zbor spašavatelja HGSS-a
 Published 3 Yaers Ago via ivangrbin   Sunday, April 21, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(OREBIĆ) - U Orebiću je ovog vikenda održan zbor spašavatelja HGSS-a uz pokaznu vježbu spašavanja na moru koju su izveli pripadnici orebićkog HGSS-a povodom  5 godina rada stanice Orebić. Okupljanje pripadnika HGSSa iz stanica diljem Hrvatske počelo je u petak a nastavljeno subotnjim čišćenjem naplavina smeća sa otočića Stupe u sklopu ekološke akcije Zelena čistka i transportom istog na kopno.
Slijedila je vježba potrage i zbrinjavanja unesrećenog sa obližnjeg otočića te vježba spašavanja iz mora. Na kraju je u hotelu Orsan održan zbor i predavanje as posebnim osvrtom na nedavnu nesreću gdje je HGSS u lavini izgubio svog člana. Sve je okončano večerom i ugodnim druženjem spašavatelja u restoranu Karako. Hvala svima koji su skupu pomogli na bilo koji način, a spašavateljima naravno, što manje posla. (I. Trojanović) – Pogledati više fotografija na blogu montevipera.blog.hr

I drugi Kunej se javlja iz Japana
 Published 3 Yaers Ago via ivangrbin   Saturday, April 20, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
Evo je i drugi Kunej bi u Japanu, pa šaljem pučanstvu svoje utiske: Ništa se ne može usporediti ni s nama ni s Europom. Čuda koja se vide na ulicama, po parkovima, po muzejima, po dvorcima, po hramovima nemaju ništa zajedničko s našom kulturom i civilizacijom. 
Učini sam puno slika, ali šaljem samo jednu koja govori puno: u metrou se ženske koje želu, vozu u posebnom vagonu di muški nemaju pravo ulaska. Zašto su ženske izborile to pravo? A bit će da su ih u gužvi u metrou muški ćapavali za guzice pa im je dodijalo! (AC)
Zelena čistka u Korčuli
 Published 3 Yaers Ago via ivangrbin   Friday, April 19, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(KORČULA) - u subotu, 20. travnja, akcija Zelena čistka - jedan dan za čistki okoliš, održati će se u zaštićenom parku prirode Hober, u Korčuli. Zelena čistka najveća je hrvatska ekološka akcija, koje je ujedno i dio najvećeg globalnog projekta Let's do it! - World Cleanup 2013. Akcija će započeti u 8:00 sati, a završit će druženjem i roštiljem oko 16:00 sati. Akciju su samoinicijativno pokrenuli Milan Vojinović, dipl. ing. šumarstva, Žito Lozica, šef vatrogasaca u Korčuli, te Vanja Vilović, dipl. ing. poljoprivrede. 
Ovim putem pozivamo sve građane Korčule da se odazovu akciji, da budu dio Zelene čistke - globalnog pokreta, koji okuplja preko 7 milijuna ljudi iz 96 zemalja, te da pokažu koliko mogu učiniti u samo jednom danu, kako bi svoj okoliš učinili čišćim, lijepšim i zelenijim, a time i svoj život kvalitetnijim. Kontakti:
Vanja Vilović 0918910059, Milan Vojinović 0912716700, Žitomir Lozica o916770102. (Doris Kramarić)
Vijesti 361 - 372 of 1025. prev next


Posljednje vijesti
Večer uz Zagrebački kvartet, Belana i Jordesa
Opet su Plokata i štrade okolo bile pune svita. Hvala gradu Korčuli, Centru za kulturi, posebno gradonačelniku Andriji Fabrisu koji očito ima "žicu" za prepoznati što i kako treba raditi u gradu tijekom turističke sezone. Nakon Gibonija sinoć su na Plokati pred više od....
read more...
U Smokvici svečano otvoreni 6. Dani Pošipa
U subotu, 23.7.2016. godine, u Smokvici na otoku Korčuli, svečano su otvoreni 6. po redu Dani Pošipa - manifestacija koja traje 9 dana, a sastoji se od Dana otvorenih vrata vinarija i završne večeri, Noći vina.Manifestacija Dani Pošipa održava se u organizaciji TZO Smokvica,....
read more...
Gibonni na Plokati
Odličan koncert u Korčuli su sinoć održali Gibonni i prateća grupa. Puna Plokata, Spomenik, sve ulice okolo, više tisuća ljudi, ni se ni maška mogla provuć. Konačno su mladost, domaći s otoka, gosti, obožavatelji dobre glazbe, došli na svoje unatoč komentarima susjeda koji....
read more...
Izložba: Kumpanije na otoku
Kulturno prosvjetno društvo Bratska Sloga iz Žrnova - Postrane nastupilo je sinoć na trgu Sv. Marka ispred korčulanske katedrale prigodom otvorenja izložbe: Kumpanije na otoku Korčuli - Moštra iz Žrnova. Najmlađe članice su otpjevale nekoliko tradicionalnih pjesama a....
read more...
Vasi komentari
Ivan Ivan - Hvala Ivoni i Nebojši. Firla je Ferula communis (Wiki) Ferula communis, the giant fennel,is a species in the genus Ferula of the Apiaceae. It is related to common fennel, which belongs to....
Wednesday, March 30, 2016, 08:09:22, 4 Months Ago
Maro Grbić Maro Grbić - Nije zadatak Hobera da sakuplja smeće koje se razbacuje kojekuda. To je prvenstveno stvar stanovnika mjesta. Ako netko hoće držati smeće pored svoje kuće, onda mu drugi ne mogu pomoći. To stalno....
Tuesday, March 29, 2016, 10:08:23, 4 Months Ago
Ante I. Curać Ante I. Curać - Je, Damire, Hoberu se moze dosta toga prigovorit, ali bi i Žrnovci mogli bit malo kulturniji prema svom mistu. Zašto ne postaviš pitanje Žrnovcu koji je ovo ostavi pored puta? Jeli mu bilo teško....
Sunday, March 27, 2016, 15:15:07, 4 Months Ago
Miro Pecotic Miro Pecotic - Bravo i veliko hvala prijatelju Lenku vidimo se na roti Palagruzoni.
Saturday, March 5, 2016, 10:34:58, 5 Months Ago