An online news publishing system. Tnx to PHPEnter/Alex for a great help!
Posljednje vijesti » VIJESTI
Korčula se priprema za turističku sezonu
 Published 2 Yaers Ago via ivangrbin   Tuesday, February 5, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(KORČULA) – Današnji šetači bili su prijatno iznenađeni, prateći lijepljenje i postavljanje povećih turističkih info plakata, na kojima se pronalaze korisne turističke informacije od javnog interesa, koje i podižu ukupnu kvalitetu korčulanske turističke ponude.
Hana Turudić, direktorica Turističkog ureda TZ Grada Korčule, kaže da su početkom veljače započeli sa pripremama za ovogodišnju turističku sezonu. Iako ranije, nego prošlih godina, volonteri pomažu postavljati informativne plakate na oglasnim pločama, koje se nalaze na istaknutijim gradskim lokacijama. Novi će info panoi uz veliku sliku Korčule, svojim podacima pomoći gostima koji se nađu u Korčuli, da se lakše snađu, ističe direktorica turističkog ureda. Omogućen je uvid u bogate kulturno povijesne znamenitosti srednjovjekovne Korčule i mjesta, uz vodič s pronalaskom informacija o hotelima, privatnom smještaju, kampovima, lokalnim turističkim agencijama, izletima, i raznim servisnim uslugama.
Slijedećih će dana, uz pomoć KTD Hober, započeti slične akcije uz čišćenje i uređenje javnih površina, i što je posebno zanimljivo, usluge nude sugrađani, raspitujući se za predsezonsko čišćenja podmorja. Uz ove akcije upravo započinju sastanci u vezi pripreme....
Korčula dobila Stanicu za tehnički pregled vozila
 Published 2 Yaers Ago via ivangrbin   Tuesday, February 5, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(KORČULA) – Nakon pet godina postojanja novoizgrađene, a ne otvorene stanice za tehnički pregled vozila u gradu Korčuli, danas (utorak, 5.veljače 2013.) je obilježen i taj događaj. Tvrtka Croatia - tehnički pregledi otvorila je spomenutu stanicu, uz nazočnost predstavnika tvrtke i gospodarstvenika s otoka Korčule. Svečanost otvaranja su obavili: predsjednik Uprave Croatia osiguranja Krešimir Starčević, predsjednik Uprave Croatia tehničkih pregleda Bernard Mršo, te iz dubrovačke filijale, direktor Mišo Glavinić i prodaje Damir Jerković. Uz njih i saborski zastupnik Mladen Marelić, i predstavnici Grada Korčule, gradonačelnik Mirko Duhović i njegov zamjenik Franc Stenek. Svi su oni pozdravnim riječima izrazili oduševljenje.
Stanica je smještena u Gradskom kotaru Sveti Antun, uz cestu prema Lumbardi, ima jednu tehnološku liniju, i kako je kazano na svečanosti, uz suvremenu opremu, zadovoljava i europske standarde. Posebno je značajno što će pružiti puno jeftiniji dolazak na pregled brojnim vozačima, (posebno s istočnog dijela otoka Korčule, preko 3000 vozila) koji su do sada (čak traktori i mali skuteri) morali voziti do 50 km u Blato, ili trajektom do Orebića, i zatim na tehnički....
Druženje s HDZ-ovim kandidatom za gradonačelnika
 Published 2 Yaers Ago via ivangrbin   Monday, February 4, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(ČARA) - U nedjelju 03. veljače u ZadruĹžnom domu u Čari odrĹžano je predstavljanje HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika gosp. Vinka Kapeline u organizaciji TO HDZ Čara. 
Gosp. Vinko Kapelina predstavio je sebe i svoj program i pozvao nazočne da aktivno učestvuju u sastavljanju istog. Istaknuo je da svako mjesto ima svoju specifičnu problematiku i da mještani najbolje znaju što njima treba. Skupu je bilo nazočno 60-tak članova i simpatizera. (HDZ)
MaĹĄkare u Areni KampuĹĄ
 Published 2 Yaers Ago via ivangrbin   Monday, February 4, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(KORČULA) - Ovu subotu su maškare nastavile s redovnim programom u Areni Kampuš u Žrnovu. Pere je pripremi tridesetak fotografija od subote te nekoliko s redute koja je održana u nediju popodne, kako bi mogli pogledat kako je to izgledalo. Nastavak za ovu subotu će bit u petak 8. veljače od 21 sat uz grupu Kratki spoj. Svi ste pozvani u Arenu Kampuš! -- Pogledati fotografije (34)
PrvaĹĄi u Gradskoj knjiĹžnici
 Published 2 Yaers Ago via ivangrbin   Thursday, January 31, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(KORČULA) - Nakon obrade svih slova abecede učenici I.a razreda Osnovne škole Petra Kanavelića u Korčuli sa učiteljicom Mirjanom Jeličić posjetili su knjižnicu, dobili člansku iskaznicu i posudili svoju prvu knjigu!
U ugodnom prostoru knjižnice, uz stalnu pažnju osoblja i nove zanimljive sadržaje naši novi mali korisnici postat će pravi čitači koji će nas sigurno često posjećivati. Više na gk-korcula.hr (GK)
Maškare u Dječjem vrtiću Radost
 Published 2 Yaers Ago via ivangrbin   Thursday, January 31, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(VELA LUKA) - U četvrtak ujutro članovi Udruge za očuvanje i promicanje pokladnih običaja "Trtajun" posjetili su Dječji vrtić "Radost" u Veloj Luci. Nakon prošlotjednog posjeta Uduzi roditelja djece s posebnim potrebama "Cvitić" ovog četvrtka "Trtajun" je nastavio tradiciju druženja sa najmlađima pa je tako i ove godine posjetio dječji vrtić u Veloj Luci.
Maskirani članovi "Trtajuna" su u jutarnjim satima s prigodnim poklonima pohodili djecu u Veloluškom dječjem vrtiću gdje su se s njima i njihovim odgajateljicama veselili, plesali i igrali. Šarena družina dječjeg vrtića obećela je Trtajunu da će se kao velika grupa priključiti karnevalskoj povorci kroz mjesto na finale poklada 12. veljače kada će u centru Vele Luke biti spaljena krnovalica. Brinući se za očuvanje tradicije maškaranja među najmlađim mještanima "Trtajun" u suradnji sa Caffe barom "Tropicana" svake nedjelje posljepodne organizira maškarane matineje s dječjom animatoricom i karaokama. (Darko Dragojević)
Vrtić u maškarama
 Published 2 Yaers Ago via ivangrbin   Tuesday, January 29, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(KORČULA) - Danas smo prošetali gradom ponosni što smo i mi dio maškaranog šušura. Uz vrijedne tete iz Dječjeg vrtića Korčula i mame nastale su ove naše monture, pa nas možete svaki dan vidit po ovom lipemu vrimenu di šetamo po gradu. (FI)
MaĹĄkare u Areni KampuĹĄ
 Published 2 Yaers Ago via ivangrbin   Monday, January 28, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(ŽRNOVO) - Evo i fotografija s maškarane zabave u subotu u Areni Kampuš u Žrnovu te dječje redute u nedjelju popodne. Bilo je živo i veselo. Nastavak je u subotu 2. veljače od 21 sat, s istim programom. Svi ste pozvani ... - Pogledati fotografije (64)
Tesna koĹža u Smokvici
 Published 2 Yaers Ago via ivangrbin   Sunday, January 27, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(SMOKVICA) - Maškarana udruga “PINĆALUŠA” opet je sinoć u u Smokvici pridedila nezaboravan show. U goste smokvičanima stigla je cijela Sultanija na čelu s velikim Sultanom Sulejmanom koji su počastili okupljene sa turskim specijalitetima. Na veliku radost okupljenih ovo nisu bili jedini gosti.
Stigli su nam i legendarni PANTIĆ I ŠOJIĆ sa obradom popularne “TESNE KOŽE”. Nakon propisne noćne doze smiha krenula je zabava do ranojutarnjih sati uz grupu “Bolero” iz Blata. Kako je bilo pogledati na Youtube - video_1 - video_2 - video_3 - video_4 (Kuzma Tomašić)
U Žrnovu zabava maškara s otoka Korčule
 Published 2 Yaers Ago via ivangrbin   Sunday, January 27, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(ŽRNOVO) – U Žrnovu na otoku Korčuli, bila je u subotu navečer maškarana priredba, koju je dopadljivo organizirala i provela njihova udruga Vilani, koji su uz zabavljački šušur, izdali i putovnice svim maškaranim udrugama s otoka Korčule, i doputovali su: Bonkulovići(Korčula), Trtajun(Vela luka), SRK Lumbarda i Krulić(Blato). Nakon okupljanja u Prvom selu, predvođeni domaćinom uz pratnju Narodne glazbe iz Lumbarde, povorka je ušla u dvoranu Doma kulture (Arena u Kampušu) gdje je predsjednica udruge Vilani, Nives Matulović preuzela vlast od korčulanskog gradonačelnika Mirka Duhovića, (Žrnovo pripada Gradu Korčuli) upozorivši ga, da su Vilani jednoglasno odlučili preuzeti gradsku vlast, milom ili silom, jer se predizborna kampanja ozbiljno nametnula.
Gradonačelnik je prije predaje vlasti, čestitao sugrađanki, jer je jedina žena predsjednik maškara na otoku Korčuli. Vilanski glasnogovornik Ivan Kaštelan „Pačica“ je napomenuo, da neki govore, da čin primopredaje nije potreban, jer je gradonačelnik iz Žrnova, kao i ravnatelji brojnih institucija u Gradu Korčuli pa i u županiji, čime je sva vlast u Žrnovu, i predložio je da će Vilani odmah preseliti gradsku vlast u zgradu Arhiva u Žrnovu, dok će u srednjovjekovnoj....
U Korčuli Noć muzeja
 Published 2 Yaers Ago via ivangrbin   Saturday, January 26, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(KORČULA) - Gradski muzej Korčula i ove je godine sudjelovao u Noći muzeja koju već devet godina za redom organizira Hrvatsko muzejsko društvo u više od 170 hrvatskih muzeja, galerija i ustanova u kulturi. Gradski muzej Korčula je svoja noćna vrata otvorio 25. siječanj 2013. u 18 sati, i njihov je atraktivni program trajao do 21 sat.
Nakon uvodnog pozdrava ravnateljice Marije Hajdić, posjetitelji su besplatnim ulazom razgledali stalni postav uz stručno vodstvo, kupnju muzejskih publikacija po prigodnim cijenama, čuli su pripovijetke Stanke Kraljević, koje je čitala Luči Farac. Vidjeli su izložbu likovnih umjetnika Korčule, pa predstavljanje kratkih pripovijetki Sande Hančević i Valerije Jurjević iz Lumbarde. Sandina priča Kairos, s temom nesretne ljubavi, je osvojila i prvu nagradu u Trogiru povodom 145. obljetnice njihove Gradske knjižnice. Priča Valerije Jurjević pod nazivom "Čudnovate zgode jedne Jasne" također je visoko ocjenjena, i ušla je nedavno u zbirku Trogirske knjižnice.
Upriličena je i multimedijalna prezentacija Srđana Duhovića iz Ĺ˝rnova „Pjesnik i Korčula“, koji je čitao svoje pjesme, uz CD filmski snimak njegovog rada i Korčule, kojega su napravili Slovenci, gdje je Srđan....
Gromovi udrili u grobove?
 Published 2 Yaers Ago via ivangrbin   Friday, January 25, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(ŽRNOVO) - Posljednje nevrijeme je izgleda, osim obilne kiše; 152 litre/m2 od početka mjeseca, 65 samo jučer, ostavilo traga i na žrnovskom groblju Sv. Vida. Nekolicina grobova je na čudan način oštećena, oko središta udara su iskopani krateri dubine oko 20 cm u promjeru do pola metra; dva su veća te dva manja oko 10 cm u promjeru, popucale su granitne ploče, a komadići kamena i betona su razbacani desetke metara uokolo.
- Čudi da je ovo grom, jer ode nima željeza u betonu, nije niti neki alat ili stroj, jer nebi kamenje letilo toliko okolo, a nije niti površinska eksplozija ko u Zagrebu jer nebi samo metar udaljene vaze stajale kao da se ni ništa dogodilo. Ovo izgleda kao da je udar došao iz groba - komentirali su Žrnovci. Ipak su radi neizvjesnosti i nastale štete, odlučili o svemu obavijestiti upravitelja groblja Hober te policiju. (IG)
Vijesti 361 - 372 of 910. prev next


Posljednje vijesti
Koncert klapa: Uz pošip i maraštinu
(SMOKVICA) - U nedjelju 24. kolovoza s početkom u 20:30 sati u Smokvici u Maloćića dvorima će se održati humanitarni koncert klapa "Uz pošip i maraštinu" - autorska večer maestra Duška Tambače. Sudjeluju: klapa Kumpanji - Blato, klapa Čuvite - Šolta, klapa Kampaneli -....
read more...
Noć peljeških vina
(PELJEŠAC) - U organizaciji TZO Ston, Janjina, Trpanj, Mljet i četiri pelješke općina a pod pokroviteljstvom Dubrovačko-neretvanske županije u Pomeni na otoku Mljetu završena je zadnja od pet noći vina koje su se održale na Pelješcu i Mljetu. Pelješki vinari....
read more...
Ministrica kulture otvorila prve Filmske večeri u Žuljani
(PELJEŠAC) - Ministrica kulture Andrea Zlatar Violić na kratko je prekinula svoj godišnji odmor te otvorila prve Filmske večeri u Žuljani u općini Ston. Besplatne filmske projekcije za domaće stanovništvo i tamošnje posjetitelje organizirane su kao pretprogram 4.....
read more...
Eko etno tehno večer
(VELA LUKA) - 16. kolovoza na raspjevanom otoku Korčuli, u centru Vele Luke, na Veloj rivi, s početkom u 20:00 sati održava se tradicionalna eko etno – tehno večer otoka Korčule. Nastupaju:  Folklorno društvo Kumpanija, mafrina, klape  i mnogi gosti. Specijalno u programu:....
read more...
Vasi komentari
Mojmir Jovanovic Mojmir Jovanovic - Sasvim se slazem sa Mariom i tu nemam skoro nista za dodati.Mozda samo da je u mojim ocima neko ko to ne razumije JE u nekom neopravdanom strahu.jer ne vjerujem da je u pitanju nemogucnost....
Sunday, December 1, 2013, 18:23:23, 9 Months Ago
Ivan Ivan - ... dakle, družite se i činite što god želite, a dicu će te imat kad ih budete sposobni učinit i rodit! Još ne postoji dijete koje nema oca i mater. U pitnaju su prava djece a ne prava....
Saturday, November 23, 2013, 19:39:51, 10 Months Ago
Ivan Ivan - Mario .. Potpuno krivo tumačiš moj post. Nitko ne brani nikome ništa, možeš volit koga god hoćeš, koga odabereš, i na nama je to poštovati. To je svačije pravo na izbor. Obitelj podrazumjeva....
Saturday, November 23, 2013, 19:33:24, 10 Months Ago
Frano Frano - Mario ne radi se o tome, nikom se ne umanjuju prava ili ne daj bože diskriminira. Ovo referendumsko pitanje je banalno, benigno !!! U tom pitanju nema ideologije, tu se brani narav i naravno.....
Friday, November 22, 2013, 14:41:48, 10 Months Ago