An online news publishing system. Tnx to PHPEnter/Alex for a great help!
Posljednje vijesti » VIJESTI
I drugi Kunej se javlja iz Japana
 Published 3 Yaers Ago via ivangrbin   Saturday, April 20, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
Evo je i drugi Kunej bi u Japanu, pa šaljem pučanstvu svoje utiske: Ništa se ne može usporediti ni s nama ni s Europom. Čuda koja se vide na ulicama, po parkovima, po muzejima, po dvorcima, po hramovima nemaju ništa zajedničko s našom kulturom i civilizacijom. 
Učini sam puno slika, ali šaljem samo jednu koja govori puno: u metrou se ženske koje želu, vozu u posebnom vagonu di muški nemaju pravo ulaska. Zašto su ženske izborile to pravo? A bit će da su ih u gužvi u metrou muški ćapavali za guzice pa im je dodijalo! (AC)
Zelena čistka u Korčuli
 Published 3 Yaers Ago via ivangrbin   Friday, April 19, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(KORČULA) - u subotu, 20. travnja, akcija Zelena čistka - jedan dan za čistki okoliš, održati će se u zaštićenom parku prirode Hober, u Korčuli. Zelena čistka najveća je hrvatska ekološka akcija, koje je ujedno i dio najvećeg globalnog projekta Let's do it! - World Cleanup 2013. Akcija će započeti u 8:00 sati, a završit će druženjem i roštiljem oko 16:00 sati. Akciju su samoinicijativno pokrenuli Milan Vojinović, dipl. ing. šumarstva, Žito Lozica, šef vatrogasaca u Korčuli, te Vanja Vilović, dipl. ing. poljoprivrede. 
Ovim putem pozivamo sve građane Korčule da se odazovu akciji, da budu dio Zelene čistke - globalnog pokreta, koji okuplja preko 7 milijuna ljudi iz 96 zemalja, te da pokažu koliko mogu učiniti u samo jednom danu, kako bi svoj okoliš učinili čišćim, lijepšim i zelenijim, a time i svoj život kvalitetnijim. Kontakti:
Vanja Vilović 0918910059, Milan Vojinović 0912716700, Žitomir Lozica o916770102. (Doris Kramarić)
Priopćenje: Ivan Šegedin
 Published 3 Yaers Ago via ivangrbin   Thursday, April 18, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

Drage sugrađanke i sugrađani, u priopćenju kojeg je dao GO HSS Korčula spominjem se ja, Ivan Šegedin kao jedan od inicijatora, citiram: ''Podjele stranke, stvaranja nereda i konfuzije među članovima stranke''. Još jednom, ovim putem čestitam novoizabranom vodstvu, želeći im uspješan rad. U radu GO HSS Korčula ne želim dalje sudjelovati, jer moji se svjetonazori ne podudaraju s Predsjednikom gospodinom Markom Skokandićem a niti Podpredsjednicom gospođom Gordanom Curać Depolo. Molio bih, da se moje ime ubuduće ne spominje po medijima ni u kojem kontekstu, jer biti ću primoran to rješavati u nadležnim institucijama. Uz srdačan pozdrav, Ivan Šegedin

Korčulani na Smotri klavirista glazbenih škola županije Dubrovačko-neretvanske Korčulani na Smotri klavirista glazbenih škola županije....
 Published 3 Yaers Ago via ivangrbin   Wednesday, April 17, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

 (KORČULA) - Ovaj tjedan ,  od 15. do 19. travnja 2013. u Dubrovniku se  održava  Smotra klavirista glazbenih škola Dubrovačko-neretvanske županije. Kao prethodnih i ove godine Osnovna glazbena škola iz Korčule imala je svoje predstavnike na smotri. Na  popodnevnom koncertu, koji se održao u dvorani Umjetničke škole Luke Sorkočevića u Dubrovniku, Osnovnu glazbenu školu iz Korčule su uspješno i s pohvalama meritornih,  predstavili učenici klavira: Iva Fabris  ( III. r. OGŠ ) i Josip Ivančević ( V. r. OGŠ ) - pripremila prof. Dina Nobilo, te Gabriela Maričić ( IV. r.) i Marino Brčić ( V. r. OGŠ ) -  pripremila prof. Tihana Penjak. Čestitamo  učenicima, nastavnicima i školi  na uspjehu!  (Voditelj OGŠ: Tihana Penjak, prof.)

Po treći put prvi
 Published 3 Yaers Ago via ivangrbin   Wednesday, April 17, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 3 - 1 Votes

(KORČULA) - „PLAVA ZVIJEZDA“ naziv je ovogodišnje proljetne likovne izložbe radova učenika odabranih osnovnih škola Republike Hrvatske koju je Odjel dječjeg likovnog stvaralaštva Galerije umjetnina Grada Slavovskog Broda organizirao u suradnji sa Upravnim odjelom društvenih djelatnosti Grada Slavonkog Broda i Upravnom odjelom za obrazovanje, šport i kulturu Brodsko – posavske županije, kao dio tradicionalnih svečanosti „ u svijetu bajki  Ivane Brlić Mažuranić“. Tema i nadahnuće ovogodišnje likovne izložbe radova učenika odabranih osnovnih škola Republike Hrvatske pod nazivom „Plava zvijezda„ su slikoviti izvadci iz romana „Čudnovate zgode Šegrta Hlapića“.
Na ovogodišnji poziv odazvalo se 67 osnovnih škola iz svih županija, sa ukupno 590 radova.
Koncipirana kao svojevrsna smotra likovnih kreativnih postignuća osnovnoškolaca Hrvatske, objedinjeni štovanjem prema iznimnom književnom djelu naše slavne spisateljice Ivane Brlić Mažuranić, izložba predstavlja stanoviti uvid razvoja i promicanja likovnog izraza dječjeg likovnog stvaralaštva.
Na svečanost prilikom podjele priznanja i nagrada za najbolji....

Glazbeno scenska manifestacija na Trgu pomirenja u Korčuli
 Published 3 Yaers Ago via ivangrbin   Wednesday, April 17, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(KORČULA) – Danas (srijeda, 17. travanj 2013.) poslijepodne je održan u Korčuli na Trgu pomirenja glazbeno scenski nastup američkih studenata koji su uz lijepo proljetno vrijeme primamili brojnu publiku, kojoj su više od sat vremena plesali i pjevali uz glazbu različitih stilova. To je grupa od 28 mladih pjevača i plesača između 14 i 18 godina koji su u svojoj školi Martha’s Vineyard Regional High School Minnesingers iz Massachusetts (SAD) među najboljim učenicima i pohađaju elitni srednjoškolski zbor, nastao u proljeće 1967., da bi ih u Dubrovnik, Split i Korčulu uz njihove profesore dopratili i roditelji.
Kako je na početku koncerta kazala Lea Čumbelić (turistički vodič), ovo je njima mogućnost upoznati i povijest, kulturu, umjetnost i hranu na području gdje borave, i tako svoje učeničke živote mijenjaju kroz obrazovna putovanja uz zabavu i edukaciju. Zanimljivo je spomenuti veliku sličnost Korčule i njihovog otoka vinograda, jer su na oba otoka prvi stanovnici počeli saditi lozu i baviti se ribarstvom, što je i danas glavno zanimanje. (Tekst i snimak: Niko Perić)

Priopćenje GO HSS Korčule povodom izborne skupštine i predstojećih....
 Published 3 Yaers Ago via ivangrbin   Wednesday, April 17, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(KORČULA) - Poštovani sugrađani i sugrađanke grada Korčule, dragi članovi HSS-a!  Dana 23. ožujka 2013. godine održana je izborna skupština GO HSS Korčule nakon raspuštanja stranke od strane Županijskog odbora HSS DNŽ. Na toj skupštini svi verificirani članovi birali su predsjednika stranke i novo vodstvo tajnim glasovanjem između dva kandidata.
Kao što je poznato, većinom glasova izabrano je Gradski odbor na čelu s predsjednikom Markom Skokandićem. Nažalost, protukandidat Ivan Šegedin sa svojim timom, koji je čestitao novoizabranom predsjedniku, teško se miri s porazom pa želi stvoriti dojam da je stranka podijeljena i da dio članova napušta HSS te stvara konfuziju i nered među članovima stranke.
Ovim putem pozivamo sve članove i sve ljude dobre volje koji žele raditi da se uključe u rad stranke i doprinesu boljitku svih nas. Pozivamo i sve neistomišljenike da iznesu svoje stavove i argumentirano se nametnu jer je to jedini demokratski način koji vodi k razumijevanju i dogovoru. Svjesni smo da svatko ima pravo odlučivati kojoj će stranci dati povjerenje, na koju ce listu staviti svoje ime te za koga  glasovati, ali ponašanje koje šteti....

Korčulanski poslovni potencijal
 Published 3 Yaers Ago via ivangrbin   Wednesday, April 17, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(KORČULA) - Hvala internetu što uz malo truda nije problem doći do hrpe podataka o korčulanskim firmama i obrtnicima. Tako je u ožujku 2013. godine u Gradu Korčuli bilo aktivnih 178 poslovnih subjekata (firmi koje imaju sjedište u Gradu) od kojih je 119 predalo godišnje financijsko izvješće (GFI-POD 2011); podaci za 2012. nisu raspoloživi. U Čari je tako registrirano 9 firmi (3 predale izvješće), Pupnatu dvije (2), Račišću 6 (4), Žrnovu 24 (20), te u gradu Korčuli 145 aktivnih od kojih je 89 predalo financijsko izvješće za 2011. godinu.
Rekli bi dovoljno ipak kada se 'izmiri' stanje prema broju zaposlenih slika je ovakva: Samo jedna firma ima preko 100 zaposlenih (HTP), jedna između 50 i 100 (LEDA), od 20 - 50 (NPKLM i Hober), od 10 - 20 četiri firme (VLADO, Ljekarna, Inmont, Probik), itd., s jednim zaposlenim je 19, a bez 49 firmi.
Prema ukupnim prihodima samo četiri firme su iznad 10 milijuna kuna (HTP - između 40 i 50 mil., LEDA između 30 i 40 mil, VLADO, NPKLM); nekad je samo Mediteranska imala godišnje prihode preko 100 milijuna kuna, od 1 do 10 milijuna je 18 firmi, od 100 tisuća do milijun 44, itd., a čak ih ima 25 s prihodima ispod 10,000 kuna godišnje.
Zanimljivo je kako....

Osnovan ogranak HSP-a u Knežama
 Published 3 Yaers Ago via ivangrbin   Tuesday, April 16, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(KNEŽE) - U Podružnici HSP-a Korčula u mjestu Kneže sukladno odredbama statuta održano je osnivanje HSP-a ogranka Kneže. Za predsjednika ogranka Kneže izabran je sadašnji predsjednik mjesnog odbora Kneže gospodin Ivan Prizmić.
Novoizabrani predsjednik naglasio je da samo poštenim radom možemo izaći iz ove političke, ekonomske i ono najvažnije moralne krize. HSP na predstojeće lokalne izbore izlazi samostalno, dosljedno i pošteno bez ikakove političke trgovine. Osvrnuo se i na jučerašnje izbore za EU parlament i naglasio da se vodeće dvije političke stranke u državi moraju duboko zamisliti na slab odaziv birača na birališta. Također smatra da su te dvije stranke izričiti krivci za stanje u kojem se nalazi hrvatski narod i Hrvatska država. (JV)

U subotu akcija čišćenja parka Hober U subotu akcija čišćenja parka Hober
 Published 3 Yaers Ago via ivangrbin   Tuesday, April 16, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(KORČULA) - Na inicijativu grupe građana, a u suradnji sa Vatrogasnom zajednicom grada Korčule, planira se akcija čiščenja park šume Hober. Radi se o centralnom dijelu parka, područje iznad Pjacete, gdje je zaostala velika količina posječenog, lako gorivog materijala, još od prije dvije godine. Ne treba napominjati koju opasnost to predstavlja za park šumu i naš Grad.
Pozivamo sve sposobne i za akciju raspoložene građane da nam se pridruže u subotu 20. travnja ove godine. Zborno mjesto je Pjaceta 8.00 h ujutro. Sa sobom obavezno uzeti zaštitne rukavice (dobre će bit one za cviće) i grablje, jer suho granje treba izvlačiti iz šume.
Na kraju akcije predviđeno je druženje uz roštilj. Nadziru Žito i vatrogasaci. Za sve dodatne informacije možete kontaktirati Vanju 0919810059, Milana 0912716700 ili Žita 0916770102. Nadamo se da vam se inicijativa sviđa i da ćete nam se pridružiti na ugodnom aktivnom druženju u našen lipon Hoberu. (Vanja Vilović)

Izbori članova za EU parlament, rezultati za Općinu Lumbarda Izbori članova za EU parlament, rezultati za Općinu Lumbarda
 Published 3 Yaers Ago via ivangrbin   Monday, April 15, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
( LUMBARDA ) Na području Općine Lumbarda od ukupno 1073 birača glasovalo je njih 221 ili 20,60 %. Od tog broja važećih listića je bilo 214 ili 96,83 %, a nevažećih listića 7 ili 3,17 %. Najviše glasova dobila je lista HDZ, HSP AS, BUZ - 101 glas ili 47,20 %, druga je lista SDP, HNS, HSU - 48 glasova ili 22,43 % a na trećem mjestu je lista HSS, HSLS -  12 glasova ili 5,61 %. Detaljne rezultate možete vidjeti na stranici:  www.izbori.hr (Mario Rončević)
 
Međužupanijsko natjecanje iz prve pomoći
 Published 3 Yaers Ago via ivangrbin   Monday, April 15, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(KORČULA) - U organizaciji GD Crvenog križa Split i Osnovne škole Ravne njive prošlu subotu 13.04.2013 g. u Splitu je održano Međužupanijsko natjecanje iz prve pomoći podmlatka i mladeži Hrvatskog Crvenog križa na kojem su se natjecale ekipe iz Dubrovačko-neretvanske i Splitsko-dalmatinske županije. S našeg područja bili su učenici OŠ Blato i SŠ Blato  s mentoricom  Katarinom Kovačić.
Natjecanje je okupilo 24 ekipe od čega 15 ekipa podmlatka i 9 ekipa mladeži. Tijekom višesatnog natjecanja ekipe su pokazale teorijsko znanje vezano za pokret Crvenog križa, međunarodno humanitarno pravo, prava čovjeka i prava djece te teoretsko i praktično znanje u pružanju prve pomoći unesrećenima. 
U kategoriji mladeži prvo mjesto pripalo je ekipi iz Hvara, a u kategoriji podmlatka prvo mjesto osvojila je ekipa iz Splita. Prvoplasirane ekipe iz obje kategorije stekle su pravo sudjelovanja na Državnom natjecanju. 
Naši srednjoškolci bili su peti, dok su osnovnoškolci bili deveti. U ekipi srednjoškolaca bili su Marija Matulović, Katica Gavranić, Nina Cvitković, Lea Padovan, Ema Šeparović  i Katarina Franulović. U....

Vijesti 361 - 372 of 1015. prev next


Posljednje vijesti
Plavac mali na Međunarodnom festivalu vina Interfest
(PELJEŠAC) – Udruga Plavac mali u suradnji sa Županijskom komorom Zagreb sudjelovali su na zajedničkom štandu HGK na trinaestom po redu međunarodnom sajmu Interfest koji se održao u Novom Sadu. Riječ je o sajmu koji okuplja proizvođače vina, turističke organizacije i sve one....
read more...
Stiže vlakić?
Posljednjih dana su u gradu česte teme vezane uz turističku sezonu, uz goste kojih malo ima pa nema ili ih ima ali su od stakla pa se ne vide, pa o brojnim katamaranima koji negativno utječu na noćenja, jer Korčula je grad koji se upozna u par sati; od dolaska do odlaska katamarana, tako da....
read more...
Škola jedrenja za najmlađe
(BRNA) - Jučer, 14. lipnja 2016. godine, novi mladi jedriličari kluba Vitar su krenuli u školu jedrenja. Ovi mališani uzrasta od 7 do 8 godina će u kratkom vremenu savladati početne vještine te će zajedriti samostalno već za dvije tri sedmice. Ima ih desetak, i rado....
read more...
Buka i huka u turističkim zonama
Grad Korčula je 7. prosinca 2015. godine donio Odluku o privremenoj zabrani izvođenja građevinskih radova tijekom turističke sezone na području Grada Korčule u kojoj stoji kako se zabranjuje izvođenje građevinskih radova koji se odnose na zemljane radove i radove na izgradnji konstrukcije....
read more...
Vasi komentari
Maro Grbić Maro Grbić - Nije zadatak Hobera da sakuplja smeće koje se razbacuje kojekuda. To je prvenstveno stvar stanovnika mjesta. Ako netko hoće držati smeće pored svoje kuće, onda mu drugi ne mogu pomoći. To stalno....
Tuesday, March 29, 2016, 10:08:23, 3 Months Ago
Ante I. Curać Ante I. Curać - Je, Damire, Hoberu se moze dosta toga prigovorit, ali bi i Žrnovci mogli bit malo kulturniji prema svom mistu. Zašto ne postaviš pitanje Žrnovcu koji je ovo ostavi pored puta? Jeli mu bilo teško....
Sunday, March 27, 2016, 15:15:07, 3 Months Ago
Miro Pecotic Miro Pecotic - Bravo i veliko hvala prijatelju Lenku vidimo se na roti Palagruzoni.
Saturday, March 5, 2016, 10:34:58, 4 Months Ago
Miro Pecotic Miro Pecotic - Congratulation mr. President !! Go ahead with full sails and favourable wind !!!
Saturday, March 5, 2016, 10:28:03, 4 Months Ago