An online news publishing system. Tnx to PHPEnter/Alex for a great help!
Posljednje vijesti » VIJESTI
Na kraju kampanje za lokalne izbore
 Published 4 Yaers Ago via ivangrbin   Friday, May 17, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(KORČULA) - Na kraju kampanje za loklane izbore kandidat za gradonačelnika Vjeran Filippi, njegov zamjenik Ivan Grbin, te Maki Skokandić i Vice Ivančević u ime koalicije stranaka HSS i HSLS i udruge građanima Korčulanska liga su se oglasili priopćenjem za medije ..
Hvala svima simpatizerima i članovima stranaka i udruga koje nas podupiru koji su nam pomogli da ovu kampanju privedemo kraju. Kampanja je što se nas tiče bila drukčija, napravili odmak od klasičnog načina predstavljanja, više smo koristili on-line medije, e-mail marketing, web portale, youtube, obilazili smo firme, građane, slušali probleme i prijedloge, te nudili naša rješenja. Ukoliko je bilo nespretnosti u izjavama prema bilo kome, za njih se ispričavamo.
Nadamo se kako nismo bili nametljivi. Nastojali smo ne zagaditi prirodu, znakove i pročelja, za ljepljenje plakata smo koristili isključivo ili javne prostore za tu namjenu ili privatne prostore uz odobrenje vlasnika.
U kampanji smo pokazali biračima kako imamo najbolji tim, kako smo u potpunosti kompetentni preuzeti ovaj grad, kako želimo, znamo i hoćemo raditi i brinuti o svim aspektima ove lokalne zajednice.
Rekli smo, i....

HDZ i HSP-AS u Knežama i Žrnovu
 Published 4 Yaers Ago via ivangrbin   Friday, May 17, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(KORČULA) - Koalicijski partneri HDZ i HSP AS grada Korčule danas su proveli ugodno poslijepodne u Konobi "Stane" s mještanima Kneža. Na terasi s predivnim pogledom na najljepši Pelješki kanal, opušteno su razgovarali o nadolazećoj turističkoj sezoni, razmišljajući što se pozitivno može napraviti za Kneže i Korčulu po tom pitanju. 
Budući da je turistička sezona u Korčuli već počela, spomenuli su i radove na cestama koji se, "sasvim slučajno",  provode pred izbore te na taj nacin gostima prikazuju Grad, koji je inače najljepši turistički biser, u negativnom svjetlu. Uz pozitivne planove za bolju budućnost našeg otoka, pozdravili su se s domaćinom poželjevši mu kvalitetnu i radnu sezonu.
Kandidati za Gradsko vijeće s nositeljicom liste, te kandidat za zamjenika Gradonačelnika i Gradonačelnika Grada Korčule predstavili su se i u Domu kulture u Žrnovu.
Između raznih gorućih tema kojih su se kandidati dotakli, najviše bure podigao je dojmljiv govor Vinka Kapeline- kandidata za Gradonačelnika, koji je izričito naglasio što nikada NE BI dopustio bude li izabran na predstojećim izborima.
Prema....

Za ljepšu i uređeniju Korčulu
 Published 4 Yaers Ago via ivangrbin   Thursday, May 16, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(KORČULA) - Većina Korčulanki i Korčulana kada se vrate iz posjeta drugim krajevima Hrvatske ili iz inozemstva, imaju osjećaj kako bi naš grad mogao biti puno ljepši i uređeniji, kako je razina naše urbane uređenosti jednostavno preniska za povijesnu i kulturnu vrijednost koju grad ima. Evo nekoliko fotografija - ideja koje jasno prikazuju koliko malo truda trebamo uložiti kako bi imali ljepši i sređeniji grad, koliko se može napraviti na uređenju grada koristeći stručna znanja i iskustva arhitekata i urbanista, bez velikih investicija. 
Ukoliko budem u prilici upravljati Gradom pokrenuti ću projekte uređenja najvažnijih dijelova našega grada ali i naših mjesta sa ciljem da zajedno stvorimo ljepši i ugodniji ambijent za naše građane te atraktivniju Korčulu kao turističku destinaciju za naše posjetitelje - kaže Vjeran Filippi, kandidat za gradonačelnika Korčule. - Pogledati dokument (pdf)

Za ovim stolom sjedi gradonačelnik Korčule
 Published 4 Yaers Ago via ivangrbin   Thursday, May 16, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(KORČULA) - Nakon današnjeg okruglog stola na korčulanskom radiju trojica kandidata za gradonačelnika Grada Korčule, Franci Stenek, Vinko Kapelina i Vjeran Filippi, su nastavila druženje u Stepa. Složili su se kako kampanja za gradonačelnika teče korektno, kako nije bilo niskih udaraca ili vrijeđanja te kako za ovim stolom sigurno sjedi budući gradonačelnik Korčule. (IG)

HDZ i HSP-AS u opuštenoj atmosferi u Račišću
 Published 4 Yaers Ago via ivangrbin   Thursday, May 16, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(KORČULA) - Hrvatska Demokratska Zajednica i Hrvatska Stranka Prava Dr. Ante Starčević neumorni su u svom cilju za boljitak Grada. U Račišću su 15. svibnja 2013., predstavili kandidate za Gradsko Vijeće, kandidata za Zamjenika Gradonačelnika i Gradonačelnika Grada Korčule.
Govornici su na jednostavan i iskren način predočili svoju viziju, bez lažnih obećanja kojih su se mještani imali priliku naslušati proteklih 12 godina.
Ivona Kapor, nositeljica liste za Gradsko Vijeće je predstavila  svoje kandidate, a Darko Tarle, član predsjedništva HSP AS obrazložio je zašto je koalicija HDZ-a i HSP AS najbolja opcija za konačan procvat našeg otoka koji već godinama propada, umjesto da se uzdiže.  
„Ljudi trgnimo se“!, izjava je kandidata za zamjenika gradonačelnika Ive Silića koji je istaknuo problem prometnica, parkinga, ali i neiskorištenih kapaciteta koji zjape prazni- aludirajući pritom na „Liburnu“ koja propada umjesto da Gradu donosi dobit. Istaknuo je i problem neiskorištenosti iz Europskih Fondova, naglašavajući kako se njima koriste i manja mjesta na otoku dok Grad miruje.
Okupljeni su  aktivno....

Druženje s dr. Jurišićem Druženje s dr. Jurišićem
 Published 4 Yaers Ago via ivangrbin   Thursday, May 16, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(KORČULA) - Poštovani Prijatelji i Sugrađani, srdačno Vas pozivamo na druženje s Nositeljem liste udruge ''Korčulanski Grozd'', Dr. Davorom Jurišićem. U četvrtak, 16. svibnja 2013. Godine u 19:00 sati ispred Doma Kulture u Pupnatu a u 20:30 sati na terasi hotela Mediteran u Račišću. U petak, 17. Svibnja 2013., u 13:00 sati budite s Dr. Davorom Jurišićem na valovima Radio Korčule. (Udruga Korčulanski Grozd)

Koalicija SDP-HNS-HSU u Knežama i Račišću s pobjedničkim zanosom
 Published 4 Yaers Ago via ivangrbin   Wednesday, May 15, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(KORČULA) - Kandidat koalicije SDP-HNS-HSU za gradonačelnika Grada Korčule, Franc Stenek, i njegov zamjenik, dr. Lovro Krstulović, zajedno s nositeljem liste za Gradsko vijeće, Zoranom Čumbelićem Čangom te kandidatima s koalicijske liste, u ponedjeljak su posjetili i održali predizborne skupove u Knežama i Račišću... (SDP) - Pogledati opširnije

Vjeran dobio pismo podrške od Vladimira Ferdeljija
 Published 4 Yaers Ago via ivangrbin   Tuesday, May 14, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(KORČULA) - Kandidat za gradonačelnika Zagreba Vladimir Ferdelji je danas poslao pismo podrške Vjeranu Filippiju kandidatu za gradonačelnika Korčule.

Drage Korčulanke i Korčulani .. Šaljem Vam srdačne pozdrave iz Zagreba sa željom da se u budućem razdoblju suradnja naših gradova intenzivira prije svega kroz promoviranje Korčule kao destinacije vrhunskog turizma koja je već sada omiljena i prepoznata kod građana Zagreba ali i kao suradnju u kojoj će Vam Zagreb biti na pomoći sa ciljem da kroz transfer znanja i iskustava pridonesemo ravnomjernom razvoju svih dijelova Hrvatske. Poznato mi je da je sličan koncept suradnje kao i u našem slučaju u Zagrebu primijenjen i u Korčuli sa Vjeranom Filippijem kao nezavisnim kandidatom za gradonačelnika Korčule te nositeljem liste Korčulanske lige, HSLSa te HSSa. Također isto kao što i u Zagrebu podržava moju kandidaturu za Gradonačelnika tako i  Vjeranovu kandidaturu u Korčuli podržava don Ivan Grubišić i njegov Savez za građansku i etičku Hrvatsku. 
Uvjeren sam da put i program koji mi nudimo građanima Zagreba predstavlja značajan iskorak za razumijevanje i pristupanje politici u Zagrebu i Hrvatskoj. Smatram....

Lucija Botica osvojila prvu nagradu za najbolji komorni sastav
 Published 4 Yaers Ago via ivangrbin   Tuesday, May 14, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(KORČULA) - Prvu nagradu za najbolji komorni sastav kategorije A na 18. Hrvatskom festivalu mandolinista "Mandolina Imota" održanom od 9.-11. svibnja 2013. u Imotskom osvojio je duo Umjetničke škole Luke Sorkočevića Lucija Botica - mandolina i pratnja prof. gitare Dario Čagalj. Lucija je učenica 1. razreda Klasične gimnazije u Dubrovniku, gdje paralelno pohađa i Umjetničku školu Luke Sorkočevića. Mandolinu svira pod vodstvom prof. Ivane Kenk-Kalebić te flautu pod vodstvom prof. Jakova Kakarigija. Oduševili su publiku, kao i zahtjevno stručno povjerenstvo festivala skladbama F. Gragnani: Tre notturni, R. Calace: Danza Spagnola. Čestitamo! (SS)

Vjeran Filippi o plaži Banje u gradu Korčuli
 Published 4 Yaers Ago via ivangrbin   Monday, May 13, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(KORČULA) - Preko četiri stotine gledanja videa o ruralnom turizmu u samo tri dana nas je potaklo da nastavimo u filmskom stilu. Snimili smo video o plaži Banje u gradu Korčuli, koja je bila kvalitetnije opremljena i urednija prije 80-tak godina nego što je to danas.
- Cilj nam je ukazati na jedan od najznačajnijih problema korčulanskog turizma, grad Korčula je postao destinacija za kratkotrajno razgledavanje kulturnih i povijesnih spomenika, što ima za posljedicu prosječan boravak od 2.3 dana. S boljim plažama i boljim uslugama bi taj boravak mogli produžiti barem za jedan do dva dana, te na taj način stvoriti potencijal koji bi udvostručio turistički promet u gradu bez nekih značajnijih investicija .. - Pogledati YouTube video

Po priznanje u Muzej Mimamru
 Published 4 Yaers Ago via ivangrbin   Monday, May 13, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(ZAGREB)  U subotu 11. svibnja u Muzeju Mimara otvorena je izložba Tradicija i suvremenost između mita i stvarnosti. Ovo je  13. po redu izložba dječjih likovnih radova je Udruga hrvatskih učitelja likovne izobrazbe - UHULI, Zagreb, kojoj je predsjednik Emil Robert Tanay  redoviti prof. ALU Sveučilišta u Zagrebu. Izložba je održana pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske.
Natječaju se odazvala 202 škole s 2152 likovna rada od kojih je Povjerenstvo za prosudbu u sastavu Emil Robert Tanay, Ivan Doroghy, Mirjana Pavlinović Pivac, Čedna Sliško i Iva Risek odabralo 249 radova za izložbu te nagradili najbolje. Među pozvanim  najboljim učenicima ove je godine pozvana Lea Milina, učenica 5. razreda OŠ Petra Kanavelića iz Korčule da sa svojim mentorom Abelom Brčićem u subotu 11. svibnja u 12 sati 2013. u Muzeju Mimara  u Zagrebu, prisustvuju svečanosti dodjele nagrada, priznanja učenicima, diplome likovnim pedagozima i zahvalnice školama.Ovogodišnja tema likovne izložbe u okviru programa TRADICIJA I SUVREMENOST bila je IZMEĐU MITA I STVARNOST.
Organizator natječaja želio je da se prisjetimo....

Velika korupcija u malom mistu
 Published 4 Yaers Ago via ivangrbin   Monday, May 13, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(ČARA) - Dubrovački vijesnik donosi članak s naslovom Velika korupcija u malom mistu: potezom pera razvlastitli 400 dioničara Pošipa - Marko Vlašić Čiče podnio kaznenu prijavu zbog navodnih nepravilnosti u zadrugama Čara i Pošip .. Korčulansko mjesto Čara koje je krajem osamdesetih i početkom devedesetih doživjelo gospodarski probitak i bilo jedno od najrazvijenijih otočkih mjesta, danas je,, u vrlo lošoj gospodarskoj situaciji.
Najveći doprinos razvoju mjesta dale su tada dvije poljoprivredne zadruge Zavalatica (čiji je pravni slijednik PZ Čara) i Pošip u kojima je tada bilo zaposleno stotinjak ljudi. Tadašnji predsjednik Mjesne zajednice Marko Vlašić Čiče, suosnivač i direktor PZ-a Pošip,kako on sam tvrdi, pet je godina bez plaće i naknade zajedno s petstotinjak članova zadruge sudjelovao u izgradnji vinarije u kojoj se danas proizvodi popularno korčulansko vino pošip .. - Pogledati na Dubrovacki.HR

Vijesti 361 - 372 of 1093. prev next


Posljednje vijesti
Ali ti je prin bilo bolje?
Prije nekoliko dana pri uobičajenoj diskusiji me je čovik iznenadi pitanjem - Jesu li godine do 90. bile bolje nego ove danas? Pitanje koje se u 90-tim godinama prošlog stoljeća češće postavljalo, uglavnom nakon kritika stanja u društvu i načina privatizacije. Vladajući ni....
read more...
Franu Cebalu prva nagrada na Međunarodnoj izložbi karikatura 2017.
Od ovog četvrtka do 4. srpnja u U Čakovcu je otvorena izložba djela 2. Međunarodne izložba karikature 2017. U konkurenciju za najbolje radove pristiglo je čak više od 750 karikatura s potpisom autora iz cijelog svijeta. Za čakovečku izložbu odabrano je njih 80, a proglašeni su i....
read more...
Korčula na listi UNESCO-a
Eto, dočekali smo i tu vijest: Korčula neće biti upisana u prestižnu listu Svjetske baštine kulturnih dobara UNESCO-a. Tako je dugogodišnje ne činjenje, ne postojanje ambicije, duhovna lijenost ili kako hoćete to nazvati nekoliko načelnika našeg Grada urodila plodom. Da....
read more...
Ivo Barović
Ljudski jednostavno a opet neobično su mi ovaj tjedan zazvučale riječi žrnovskog župnika don Mira na groblju Svetog Vida u Žrnovu: - I svidje se bogu pozvati svoju službenicu na onaj svijet.. Ma kako se to nekome može svidjeti ugasiti nečiji život? Eto jutros se bogu svidjelo ugasiti životnu....
read more...
Vasi komentari
Marko Marko - Zaboravili ste među zanimanja koja ne izumiru uvrstiti političare, pogledaj Strogo povjerljivo: Tajni računi hrvatske elite kod RBA Grupe....
Saturday, October 29, 2016, 08:38:13, 9 Months Ago
Ante I Curać Ante I Curać - Mozda za one koji ne znaju nebi bilo loše podsjetiti kako je uopće došlo do obnavljanja Mostre i običaja vezanih uz tu našu lijepu tradiciju. Još sam bio gimnazijalac u Korčuli kada je jedne....
Tuesday, September 20, 2016, 08:19:21, 10 Months Ago
Bruno Posavec Bruno Posavec - Ja sam ronio sa ocem kad ga je on pronašao ga ja ga nisam vidio sve dok nije zaronio i pogledao bolje bio je jako velik i izgledao kao stijena. Ronili smo u malome mjestu u blizini Trogira Sevidu
Sunday, August 14, 2016, 11:11:17, 11 Months Ago
Mato Marojevic Mato Marojevic - Upravo danas subota 13.08.2016 sam sa sinom ronio na paklenim otocima kod hvara u Uvali Starisani. Upravo tu vrstu morskog zekana smo susreli. Puz je bio ca 25 cm dug zamotan i imo je jako ozncene....
Saturday, August 13, 2016, 19:53:30, 11 Months Ago