An online news publishing system. Tnx to PHPEnter/Alex for a great help!
Posljednje vijesti » VIJESTI
Izbori za EU parlament, rezultati Izbori za EU parlament, rezultati
 Published 3 Yaers Ago via ivangrbin   Monday, April 15, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(KORČULA) - Evo kako su glasovali birači s područja Grada Korčule na izborima za EU parlament .. pristupilo glasovanju 23.9% od upisanih 5084 birača, HDZ 512, SDP 410, Laburisti 36, glasova, itd.  -- pogledati detaljno na izbori.hr

Mladi kumpanjoli
 Published 3 Yaers Ago via ivangrbin   Sunday, April 14, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(ČARA) – Uz popularnu korčulansku Morešku, preko 400 godina na otoku Korčuli postoje mačevalačke viteške udruge Kumpanjije (Blato, Pupnat, Čara i Smokvica, dok je u Žrnovu Moštra) koje sjećaju na daleka stoljeća kada je obrana otoka bila u rukama otočke domobranske postrojbe, a danas su glavne turističke atrakcije. Atrakcija je i u Čari (oko 700 stanovnika koji se bave poljoprivredom i turizmom) gdje je Kumpanjija samostalna viteška udruga, obnovljena 1953.g. a cjeloviti višestoljetni običaj zadržan je do danas, pohvalno o kumpanjolima govori njihov predsjednik Ivan Krajančić, jer uz punoljetne izvođače koji imaju i komercijalne nastupe uz najpoznatiji godišnji na blagdan sv.Jakova (25.srpnja), te gostovanja kod prijateljskih u Samoboru.
Djeca imaju i van nastavni program u školskoj dvorani koji uz pomoć učiteljice vodi Prosper Laus (učitelj i voditelj starijih, mlađih i najmlađih muškaraca, 25 godina kapetan i 56 godina prva truba u mjesnoj glazbi). Slušaju savjete, i dok ne savladaju ovaj lančani ples s mačevima, vježbaju s tvrđim drvenim štapovima. Obavijestim jednoga dječaka, i svi su bez izostanka na probi, kaže Prosper, uz napomenu da neposredno....

U Lumbardi se uređuje okoliš igrališta za male sportove
 Published 3 Yaers Ago via ivangrbin   Saturday, April 13, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

U Lumbardi se uređuje okoliš igrališta za male sportove

 

(LUMBARDA) – Danas je na inicijativu omladine općine Lumbarda na otoku Korčuli održana radna akcija uređenja krajobraznog prostora oko igrališta za male sportove, na kojem se od izgradnje 1970. godine nisu poduzimali veći zahvati uređenja. Na oko 80 metara u okolnoj dužini troškove u nabavci materijala snosi općina Lumbarda, kaže načelnik Ivan Radovan (kojemu je ovo oproštajna akcija u dvostrukom mandatu načelnika, i više se neće baviti politikom). Uz besplatnu mladu radnu snagu, poslove uređenja vrše pomoćni strojevi u vlasništvu mještana, ističe Ivan Radovan.
Ova se akcija iskoristila i za cementiranje parkirališnih prostora, dok se istodobno na ostatku prostora uz igralište uređuje pomoćni teren za košarka i odbojku, te za potrebe školskog tjelesnog odgoja. Uz miješalicu cementa bio je i „mladi“ sumještanin Nikola Markovina Zec (1942.) koji se sjeća kako je na mjestu starog zemljanog igrališta izgrađen hotel Lumbarda, na kojemu su tadašnji rukometaši bili članovi II. lige a na novoizgrađenom su njihovi....

TZ otoka Korčule u Bruxellesu
 Published 3 Yaers Ago via ivangrbin   Friday, April 12, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(KORČULA) - Sljedeći tjedan će u Bruxellesu, u organizaciji Hrvatske turističke zajednice,  predstavnicima belgijskih medija, touroperatorima, prijateljima otoka, budućim gostima, predstaviti sve TZ s otoka Korčule te TZ otoka Lastova. Za tu priliku, osim papirnatih prospekata, statičnih fotografija, spize i pića, pripremljen je poseban video koji otok predstavlja kroz ljetna događanja.
Ideja je bila odmaknuti se od uobičajenog načina pokazivanja samo prirode i arhitekture, prema živosti koje u gradu ljeti ne nedostaje. Nadajmo se kako će se organizatori događanja potruditi da ovakve scene na ulicama grada budu 'žive' i ovo ljeto. Mnogi od vas će se pronaći u mnoštvu .. Pogledati video na YouTube (IG)

Žrnovka Ina Vukić u pohodu na EU parlament
 Published 3 Yaers Ago via ivangrbin   Thursday, April 11, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 2 - 1 Votes

Vecernji.HR donosi razgovor s Žrnovkom Inom Vukić i njenim očekivanjima od izbora za EU parlament .. Hrvatska iseljenica iz Sydneya Ina Vukić, s liste DC Ujedinjeni pokret dobra, pokušat će ući u Europski parlament na nedjeljnim izborima.
Profesorice Vukić, zašto ste se odlučili za listu DC? Kao prvo, potrebno je naglasiti da je naš Ujedinjeni pokret dobra nestranački pokret te nije politički vezan ni uz jednu političku stranku. Pojedinci s DC EUP kandidacijske liste već neko vrijeme zajednički promišljaju i rade na stvaranju raznih programa za dobrobit cijeloga naroda, a posebno smo aktivni na pitanjima demografskog zdravlja, obitelji, zaposlenosti, očuvanja hrvatskog identiteta te kako zaustaviti ili minimalizirati iseljavanja iz Hrvatske i ojačati djelovanje hrvatske dijaspore. Kada su se najavili izbori, stranka DC pozvala je uglednu grupu hrvatskih građana, koji su se dokazali u stvaranju, obrani i radu za Hrvatsku, bez obzira na stranačku pripadnost i političko djelovanje, da budu kandidati za EU parlament. Među tim pojedincima sam i ja, sada na kandidacijskoj listi broj 8. Dakle, jedna politička stranka pružila je nestranačkim građanima priliku kandidiranja za EU parlament, bez obzira na to što nisu članovi te....

Radionica u Vrtiću
 Published 3 Yaers Ago via ivangrbin   Wednesday, April 10, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(KORČULA) - 9. travnja 2013.god. Marijana Milat i Kristina Pamuković iz Gradskog Crvenog kriĹža  Korčula posjetile su naĹĄe predĹĄkolce te su se igrale zajedno s njima na temu "Proljetno čišćenje dvoriĹĄta".
Putem istoimene slikovnice upoznale su djecu koje ih opasnosti vrebaju kod čišćenja okoliĹĄa, kako traĹžiti pomoć odraslih i kako se zaĹĄtiti od otpadnih materijala, kako pruĹžiti prvu  pomoć kod ozljede i dr. Tom prilikom je ravnateljica Marijana Milat GCK uručila ravnateljici Dječjeg vrtića Korčula Fanici Ivelja Zahvalnicu učestvovanje u donacijama za Crveni kriĹž. (F.I.) 
Radionice prve pomoći za dječje vrtiće Radionice prve pomoći za dječje vrtiće
 Published 3 Yaers Ago via ivangrbin   Wednesday, April 10, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(KORČULA) - 8. travnja 2013. god. Gradsko druĹĄtvo Crvenog kriĹža Korčula započelo je s provođenjem radionica prve pomoći u dječjim vrtićima. Edukacija je prilagođena predĹĄkolskoj dobi. Radionicu smo započeli čitajući slikovnicu „Proljetno čišćenje dvoriĹĄta  â€“ Pomozi medi Jurici„,  pri tome ih naučili kako trebaju čuvati okoliĹĄ i nastavili s demonstracijom prve pomoći.
Cilj  radionica jest upoznat djecu s znanjem o prvoj pomoći u slučaju nezgode, te s brojem telefona i načinom pozivanja Hitne pomoći.  Radionice će se provesti u svim dječjim vrtićima na Otoku i u Orebiću. (M. Milat)
Nema stečaja za HTP Korčula Nema stečaja za HTP Korčula
 Published 3 Yaers Ago via ivangrbin   Tuesday, April 9, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 4 - 1 Votes
(KORČULA) - Zamjenik ministra turizma, Oleg Valjalo, u svom je posjetu gradu Korčuli poručio kako nema govora o stečaju za njeno najvaĹžnije turističko poduzeće - HTP Korčula. 
Grad Korčula je po mnogočemu vaĹžna turistička destinacija koja će svoju sezonu dočekati u punom jeku zahvaljujući naporima lokalne vlasti. Sav uloĹžen trud napokon je urodio plodom jer su Vlada Republike Hrvatske  i odgovarajuća ministarstva prepoznali 'gorući' korčulanski problem. Hotelsko-turističko poduzeće (HTP) Korčula već godinama se bori s financijskom krizom koja bi napokon mogla dobiti svoj sretan zavrĹĄetak.
Zamjenik ministra turizma Oleg Valjalo sastao se u Korčuli s članovima nadzornog odbora HTP Korčula kako bi riješili sva pitanja oko postupka rekonstrukcije spomenutog poduzeća. U društvu gradonačelnika grada Korčule Mirka Duhovića i saborskog zastupnika SDP-a Mladena Marelića, Valjalo je gostovao na lokalnom radiju gdje je razgovarao o svim važnijim pitanjima za budućnost Korčule, uključujući i spas HTP Korčula.
Spomenimo kako je Agencija za upravljanje državnom imovinom (AUDIO) do sada HTP Korčuli odobrila pozajmice od 14 milijuna kuna plus pozajmicu za isplatu tri minimalne bruto....
Korčulanski HSP na skupu u Splitu
 Published 3 Yaers Ago via ivangrbin   Sunday, April 7, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(KORČULA) - Predstavnici HSP-a podružnice Korčula nazočili su središnjem predizbornom skupu HSP-a održanom u Splitu 06. travnja 2013. godine u dvorani Lora, kraj Hajdukovog stadiona Poljud.
Na skupu su predstavljeni kandidati sa liste HSP-a za EU parlament. Naše predstavnike posebno oduševljava stav naših kandidata da će oni predstavljat istinski interese Hrvatske u EU a ne interese EU u Hrvatskoj. (JV)
Osnovan HSP ogranak Žrnovo
 Published 3 Yaers Ago via ivangrbin   Saturday, April 6, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(ŽRNOVO) - Dana 05. travnja 2013. godine u prostorijama Bratske Sloge u Žrnovu održan je izbor za ogranak HSP-a Žrnovo. U nazočnosti predsjednika HSP-a podružnice Korčula Vjenceslava Paić-Karege predložen je za predsjednika ogranka Žrnovo Jurica Volarević što je i jednoglasno prihvaćeno.
Novoizabrani predsjednik se nazočnim članovima zahvalio na podršci nazočnih članova i pritom obratio sa riječima: Čitam ankete na internet portalima da od 10 ispitanika čak 8 ne vjeruju političarima. Zašto je to tako? Zato jer su se uvjerili da većina političara živi od politike, a ne kako bi trebali za politiku, jer kako drukčije razumjeti olako prelaženje iz stranke u stranku i čudnu pojavu brzog bogaćenja istih, stjecanje materijalnih dobara, kuća, automobila, stanova, vila i dionica, pa su takve pojave učinile da mnogi ljudi politiku proglašavaju prljavom, sumljivom i lopovskom.
Dopustit ću sebi kao predsjednik ogranka HSP-a Žrnovo da i sam dam svoj sud o politici na državnoj razini iako su pred nama lokalni izbori. Mislim da je država destabilizirana, gospodarski, politčki i nacionalno. Pred svake izbore u borbi za vlast političari nude promjene i boljitak sa neostvarivim i nerealnim obećanjima, a kasnije se opravdavaju da....
Osnovani laburisti u gradu Korčuli
 Published 3 Yaers Ago via ivangrbin   Friday, April 5, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(KORČULA) - Dana 05. travnja 2013. održana je osnivačka skupština županijskog ogranka Hrvatskih Laburista - Stranka Rada za grad Korčulu. Skupština je održana u restoranu "Maslina" sa početkom u 17:30 sati. Sastanku je prisustovao predsjednik županijske skupštine Hrvatskih Laburista - Stranke Rada gospodin Ivan Nikolić iz Dubrovnika. Za predsjednika ogranka izabran je gospodin Baldo Pavlina i tri člana izvršnog odbora - gospodin Toni Roso, Žaknić Zdravko i Ivica Žaknić. Za tajnika ogranka je izabran Marko Tasovac.
U kratkoj diskusiji istaknuti su ciljevi ogranka: Promoviranje otvorenosti, demokratičnosti, transparentosti, istinitosti i zaštite produktivnog rada i zapošljavanja. Poticanje poduzetništva i inventivnosti, koristeći prirodne, povijesno - kulturne i ljudske potencijale općine Korčula. Izrada Master plana općine Korčula u svrhu razvoja i zapošljavanja (registrirani 571 nezaposleni). Snažnije infrastrukturno povezivanje sa županijskim središtem Dubrovnikom. Poticati razvoj održivog turizma, na principima objedinjavanja smještajnih kapaciteta (disperzioni hotel), obnova kulturnih događanja za vrijeme turističke sezone, produženje turističke sezone-zdrastveni turizam, rehabilitacijski sportski i....
Žrnovski petaši na županijskom natjecanju iz informatike i računalstva
 Published 3 Yaers Ago via ivangrbin   Thursday, April 4, 2013
 Editorial    reviews [1]  Average Rating.  User Rating: 2 - 1 Votes
(ŽRNOVO) - Na održanom županijskom natjecanju iz informatike i računalstva u Osnovnoj školi Mokošica u Dubrovniku, učenici petoga razreda Osnovne škole Ante Curać Pinjac iz Žrnova postigli su odlične rezultate.
Davor Skokandić
, dijeli prvo mjesto, a Laura Aljinović, zauzela je četvrto mjesto. Učitelj, mentor ovim učenicima je Elizej Dubravac, dipl.ing. Učitelji osnovne škole iz Žrnova čestitaju našim informatičarima i učitelju mentoru. (ARB)
Vijesti 361 - 372 of 1003. prev next


Posljednje vijesti
HNS-ovo upozorenje Vladi
Dubrovački HNS je jučer poslao medijima priopćenje - upozorenje Vladi RH vezano uz privatizaciju dubrovačke zračne luke. Vlada RH donijela je odluku o pokretanju procjene vrijednosti prije prodaje za 54 državne tvrtke od kojih je jedna nama u Općini Konavle, ali i cijeloj Dubrovačko-neretvanskoj....
read more...
Posvećeno poslodavcima ...
Tako ti je to u Hrvatskoj, osim države koji po slovu zakona moraju obavijestiti sudionike u natječaju za posao bilo o pozitivnom ili negativnom ishodu, većina ostalih ima "kulturnu" naviku niti ne odgovoriti. Nedavno sam iz radoznalosti posao CV firmi u Njemačkoj (kad već svi idu u Europu),....
read more...
Predavanje: Gastronomski potencijali u turizmu otoka Korčule - Samoniklo jestivo bilje
Turistička zajednica Grada Korčule vas poziva na interaktivno izlaganje: Gastronomski potencijali u turizmu otoka Korčule - Samoniklo jestivo bilje (parapać, mišanca, gruda), 26. travnja 2016. u 19:00 sati u Hotelu Korčula de la Ville u gradu Korčuli. Predavač je Sani Sardelić, kustosica....
read more...
Pelješac vinsko carstvo
(PELJEŠAC) – Predstavnici Udruge Plavac mali, TZO-a općina Pelješca, HGK Županijske komore Dubrovnik te Obrtničke komore Dubrovačko-neretvanske županije predstavili su novu vinsko-turističku manifestaciju Idemo na Pelješac u vinsko carstvo koja će se održati 1. svibnja....
read more...
Vasi komentari
Ante I. Curać Ante I. Curać - Je, Damire, Hoberu se moze dosta toga prigovorit, ali bi i Žrnovci mogli bit malo kulturniji prema svom mistu. Zašto ne postaviš pitanje Žrnovcu koji je ovo ostavi pored puta? Jeli mu bilo teško....
Sunday, March 27, 2016, 15:15:07, 1 Month Ago
Miro Pecotic Miro Pecotic - Bravo i veliko hvala prijatelju Lenku vidimo se na roti Palagruzoni.
Saturday, March 5, 2016, 10:34:58, 2 Months Ago
Miro Pecotic Miro Pecotic - Congratulation mr. President !! Go ahead with full sails and favourable wind !!!
Saturday, March 5, 2016, 10:28:03, 2 Months Ago
nino nino - Zar u Vijeću Otočkog saborazaista rade ljudi koji misle da Vlada ili Ustavni suci ne znaju za taj Pravilnik, pa sami su ga formulirali i ozakonili. Važnije je pitanje što je to Agencija za....
Saturday, September 12, 2015, 01:09:46, 8 Months Ago