An online news publishing system. Tnx to PHPEnter/Alex for a great help!
Posljednje vijesti » VIJESTI
Susret članova udruge Pampinata
 Published 2 Yaers Ago via ivangrbin   Friday, February 8, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(PUPNAT) - U petak 01. veljače u Pupnatu je održan susret članova Udruge za promicanje kulture vina "Pampinata". Uz edukativno predavanje o podrumarstvu i vinarstvu koje je održao Perica Žuvela, članovi udruge na kušanje i ocjenjivanje kvalite vina su donijeli 13 bijelih i 11 crnih vina.
Kvalitetu vina ocijenjivao je stručni žiri u sastavu: Perica Žuvela, Marija Mrgudić, Borovac Ivica, Zlatko Bačić kao i svi sudionici natjecatelji ove manifestacije između kojeg se izabrao najbolji ocijenjivač. Nakon provjere kvalitete i posljednjeg vina, Perica Žuvela je u ime ocijenjivačkog suda komentirao svako vino i sugerirao kako poboljšati kvalitetu pojedinih vina.
Zahvaljujući ovim susretima, zamjetan je napredak u kvaliteti samih vina, a ovogodišnja priznaja osvojili su; za najbolje bijelo vino Mate Blitvić, drugo mjesto Nikola Stanišić, treće mjesto pripalo je Anti Violiću, za najbolje crno vino Petar Šain, drugo mjesto Marko Tvrdeić i treće Anti Tvrdeiću, a za najboljeg ocijenjivača natjecatelja između članova Udruge proglašen je Petar Radovanović. Ova manifestacija je održana u ugostiteljskom objektu “Pagar”. (IB)
Maškarana zabava u Domu starih u Korčuli
 Published 2 Yaers Ago via ivangrbin   Wednesday, February 6, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(KORČULA) – Danas je održano tradicionalno maškarano druženje skrbnika Doma za stare i nemoćne iz Korčule s korisnicima Domova za starije i nemoćne osobe Majka Marija Petković iz Blata i doma iz Vele Luke. U ime domaćina, dobrodošlicu i ugodno druženje je poželio ravnatelj Bojan Lozica, ne zaboravivši odmah na početku spomenuti njihovu skrbnicu Mariju Ciprijan, u gradu poznatiju kao Mara Lastovka, koja je punih 40 godina bila kraljica korčulanskih maškara, a sada je i naša, ponosito je spomenuo prenamjenu popularne sugrađanke, koja je i svakodnevna kraljica u Domu za starije i nemoćne.
Od nje se nije odvajao novo pridošli Omer Velić iz Žrnova, koji je u ovoj priredbi bio Sulejman Veličanstveni, ne zaboravlja svoje carstvo, ali sluša Njezino Kraljevsko Visočanstvo. Iman dicu, ali svi oni imaju svoje živote, kaže Kraljica Marija, meni je draže bit ovdje sa svojim prijateljima i osobljem, imam čistu postelju i hranu, volim vesele ljude, i oni volu mene.
Delfa Hodnik, socijalna radnica Doma u Korčuli, je sa svojim kolegicama iz Blata i Vele luke dogovorila daljnju suradnju i posjete, uz grupni rad, gdje skrbnici pronalaze emotivnu podršku, preostale psiho-fizičke sposobnosti i lakše prevladavaju probleme....
Korčula se priprema za turističku sezonu
 Published 2 Yaers Ago via ivangrbin   Tuesday, February 5, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(KORČULA) – Današnji šetači bili su prijatno iznenađeni, prateći lijepljenje i postavljanje povećih turističkih info plakata, na kojima se pronalaze korisne turističke informacije od javnog interesa, koje i podižu ukupnu kvalitetu korčulanske turističke ponude.
Hana Turudić, direktorica Turističkog ureda TZ Grada Korčule, kaže da su početkom veljače započeli sa pripremama za ovogodišnju turističku sezonu. Iako ranije, nego prošlih godina, volonteri pomažu postavljati informativne plakate na oglasnim pločama, koje se nalaze na istaknutijim gradskim lokacijama. Novi će info panoi uz veliku sliku Korčule, svojim podacima pomoći gostima koji se nađu u Korčuli, da se lakše snađu, ističe direktorica turističkog ureda. Omogućen je uvid u bogate kulturno povijesne znamenitosti srednjovjekovne Korčule i mjesta, uz vodič s pronalaskom informacija o hotelima, privatnom smještaju, kampovima, lokalnim turističkim agencijama, izletima, i raznim servisnim uslugama.
Slijedećih će dana, uz pomoć KTD Hober, započeti slične akcije uz čišćenje i uređenje javnih površina, i što je posebno zanimljivo, usluge nude sugrađani, raspitujući se za predsezonsko čišćenja podmorja. Uz ove akcije upravo započinju sastanci u vezi pripreme....
Korčula dobila Stanicu za tehnički pregled vozila
 Published 2 Yaers Ago via ivangrbin   Tuesday, February 5, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(KORČULA) – Nakon pet godina postojanja novoizgrađene, a ne otvorene stanice za tehnički pregled vozila u gradu Korčuli, danas (utorak, 5.veljače 2013.) je obilježen i taj događaj. Tvrtka Croatia - tehnički pregledi otvorila je spomenutu stanicu, uz nazočnost predstavnika tvrtke i gospodarstvenika s otoka Korčule. Svečanost otvaranja su obavili: predsjednik Uprave Croatia osiguranja Krešimir Starčević, predsjednik Uprave Croatia tehničkih pregleda Bernard Mršo, te iz dubrovačke filijale, direktor Mišo Glavinić i prodaje Damir Jerković. Uz njih i saborski zastupnik Mladen Marelić, i predstavnici Grada Korčule, gradonačelnik Mirko Duhović i njegov zamjenik Franc Stenek. Svi su oni pozdravnim riječima izrazili oduševljenje.
Stanica je smještena u Gradskom kotaru Sveti Antun, uz cestu prema Lumbardi, ima jednu tehnološku liniju, i kako je kazano na svečanosti, uz suvremenu opremu, zadovoljava i europske standarde. Posebno je značajno što će pružiti puno jeftiniji dolazak na pregled brojnim vozačima, (posebno s istočnog dijela otoka Korčule, preko 3000 vozila) koji su do sada (čak traktori i mali skuteri) morali voziti do 50 km u Blato, ili trajektom do Orebića, i zatim na tehnički....
Druženje s HDZ-ovim kandidatom za gradonačelnika
 Published 2 Yaers Ago via ivangrbin   Monday, February 4, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(ČARA) - U nedjelju 03. veljače u ZadruĹžnom domu u Čari odrĹžano je predstavljanje HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika gosp. Vinka Kapeline u organizaciji TO HDZ Čara. 
Gosp. Vinko Kapelina predstavio je sebe i svoj program i pozvao nazočne da aktivno učestvuju u sastavljanju istog. Istaknuo je da svako mjesto ima svoju specifičnu problematiku i da mještani najbolje znaju što njima treba. Skupu je bilo nazočno 60-tak članova i simpatizera. (HDZ)
MaĹĄkare u Areni KampuĹĄ
 Published 2 Yaers Ago via ivangrbin   Monday, February 4, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(KORČULA) - Ovu subotu su maškare nastavile s redovnim programom u Areni Kampuš u Žrnovu. Pere je pripremi tridesetak fotografija od subote te nekoliko s redute koja je održana u nediju popodne, kako bi mogli pogledat kako je to izgledalo. Nastavak za ovu subotu će bit u petak 8. veljače od 21 sat uz grupu Kratki spoj. Svi ste pozvani u Arenu Kampuš! -- Pogledati fotografije (34)
PrvaĹĄi u Gradskoj knjiĹžnici
 Published 2 Yaers Ago via ivangrbin   Thursday, January 31, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(KORČULA) - Nakon obrade svih slova abecede učenici I.a razreda Osnovne škole Petra Kanavelića u Korčuli sa učiteljicom Mirjanom Jeličić posjetili su knjižnicu, dobili člansku iskaznicu i posudili svoju prvu knjigu!
U ugodnom prostoru knjižnice, uz stalnu pažnju osoblja i nove zanimljive sadržaje naši novi mali korisnici postat će pravi čitači koji će nas sigurno često posjećivati. Više na gk-korcula.hr (GK)
Maškare u Dječjem vrtiću Radost
 Published 2 Yaers Ago via ivangrbin   Thursday, January 31, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(VELA LUKA) - U četvrtak ujutro članovi Udruge za očuvanje i promicanje pokladnih običaja "Trtajun" posjetili su Dječji vrtić "Radost" u Veloj Luci. Nakon prošlotjednog posjeta Uduzi roditelja djece s posebnim potrebama "Cvitić" ovog četvrtka "Trtajun" je nastavio tradiciju druženja sa najmlađima pa je tako i ove godine posjetio dječji vrtić u Veloj Luci.
Maskirani članovi "Trtajuna" su u jutarnjim satima s prigodnim poklonima pohodili djecu u Veloluškom dječjem vrtiću gdje su se s njima i njihovim odgajateljicama veselili, plesali i igrali. Šarena družina dječjeg vrtića obećela je Trtajunu da će se kao velika grupa priključiti karnevalskoj povorci kroz mjesto na finale poklada 12. veljače kada će u centru Vele Luke biti spaljena krnovalica. Brinući se za očuvanje tradicije maškaranja među najmlađim mještanima "Trtajun" u suradnji sa Caffe barom "Tropicana" svake nedjelje posljepodne organizira maškarane matineje s dječjom animatoricom i karaokama. (Darko Dragojević)
Vrtić u maškarama
 Published 2 Yaers Ago via ivangrbin   Tuesday, January 29, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(KORČULA) - Danas smo prošetali gradom ponosni što smo i mi dio maškaranog šušura. Uz vrijedne tete iz Dječjeg vrtića Korčula i mame nastale su ove naše monture, pa nas možete svaki dan vidit po ovom lipemu vrimenu di šetamo po gradu. (FI)
MaĹĄkare u Areni KampuĹĄ
 Published 2 Yaers Ago via ivangrbin   Monday, January 28, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(ŽRNOVO) - Evo i fotografija s maškarane zabave u subotu u Areni Kampuš u Žrnovu te dječje redute u nedjelju popodne. Bilo je živo i veselo. Nastavak je u subotu 2. veljače od 21 sat, s istim programom. Svi ste pozvani ... - Pogledati fotografije (64)
Tesna koĹža u Smokvici
 Published 2 Yaers Ago via ivangrbin   Sunday, January 27, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(SMOKVICA) - Maškarana udruga “PINĆALUŠA” opet je sinoć u u Smokvici pridedila nezaboravan show. U goste smokvičanima stigla je cijela Sultanija na čelu s velikim Sultanom Sulejmanom koji su počastili okupljene sa turskim specijalitetima. Na veliku radost okupljenih ovo nisu bili jedini gosti.
Stigli su nam i legendarni PANTIĆ I ŠOJIĆ sa obradom popularne “TESNE KOŽE”. Nakon propisne noćne doze smiha krenula je zabava do ranojutarnjih sati uz grupu “Bolero” iz Blata. Kako je bilo pogledati na Youtube - video_1 - video_2 - video_3 - video_4 (Kuzma Tomašić)
U Žrnovu zabava maškara s otoka Korčule
 Published 2 Yaers Ago via ivangrbin   Sunday, January 27, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(ŽRNOVO) – U Žrnovu na otoku Korčuli, bila je u subotu navečer maškarana priredba, koju je dopadljivo organizirala i provela njihova udruga Vilani, koji su uz zabavljački šušur, izdali i putovnice svim maškaranim udrugama s otoka Korčule, i doputovali su: Bonkulovići(Korčula), Trtajun(Vela luka), SRK Lumbarda i Krulić(Blato). Nakon okupljanja u Prvom selu, predvođeni domaćinom uz pratnju Narodne glazbe iz Lumbarde, povorka je ušla u dvoranu Doma kulture (Arena u Kampušu) gdje je predsjednica udruge Vilani, Nives Matulović preuzela vlast od korčulanskog gradonačelnika Mirka Duhovića, (Žrnovo pripada Gradu Korčuli) upozorivši ga, da su Vilani jednoglasno odlučili preuzeti gradsku vlast, milom ili silom, jer se predizborna kampanja ozbiljno nametnula.
Gradonačelnik je prije predaje vlasti, čestitao sugrađanki, jer je jedina žena predsjednik maškara na otoku Korčuli. Vilanski glasnogovornik Ivan Kaštelan „Pačica“ je napomenuo, da neki govore, da čin primopredaje nije potreban, jer je gradonačelnik iz Žrnova, kao i ravnatelji brojnih institucija u Gradu Korčuli pa i u županiji, čime je sva vlast u Žrnovu, i predložio je da će Vilani odmah preseliti gradsku vlast u zgradu Arhiva u Žrnovu, dok će u srednjovjekovnoj....
Vijesti 361 - 372 of 912. prev next


Posljednje vijesti
O cestama i mostovima koji prolaze ili ne prolaze južnim dijelovima Domovine.
Predsjednik Županijskog vijeća HSLS-a Dubrovačko- neretvanske županije, Ivo Gjaja poslao je priopćenje, koje prenosimo u cjelosti: Našem hrvatskom narodu u povijesti krali su sve, od zemlje do imena. Za krađu hrvatske nam povijesti, zapisane u starim knjigama, vrijednim spisima i....
read more...
Nikola Skokandić poklonio dva djela Centru za kulturu Vela Luka
(VELA LUKA) - Nakon završetka samostalne izložbe „Štap“ održane u sklopu  programa Galerije moderne i suvremene umjetnosti Centra za kulturu Vela Luka, akademski slikar grafičar Nikola Skokandić poklonio je svoja dva djela s izložbe za umjetnički fundus velolučkog....
read more...
Posjet DVD-a Oroslavlje DVD-u Trpanj
(PELJEŠAC) - Dio zapovjedništva DVD–a Oroslavlje (predsjednik, zapovjednik i tajnik) bili su krajem mjeseca kolovoza u posjetu DVD-u Trpanj. Vatrogascima iz Hrvatskog Zagorja prezentiran je rad i funkcioniranje postrojbe DVD-a Trpanj te im je pokazana oprema i vozila....
read more...
Puž golać nađen na plaži Bilin Žal
Do sredine prošlog desetljeća u Jadranu su bile poznate četiri vrste morskih zekana iz roda Aplysia: A. fasciata, A. depilans, A. punctata i A. parvula. 2006.g. po prvi puta je na otocima Mljetu i Sušcu zabilježena i nova vrsta zekana u našem moru, Aplysia dactylomela Rang,....
read more...
Vasi komentari
Mojmir Jovanovic Mojmir Jovanovic - Sasvim se slazem sa Mariom i tu nemam skoro nista za dodati.Mozda samo da je u mojim ocima neko ko to ne razumije JE u nekom neopravdanom strahu.jer ne vjerujem da je u pitanju nemogucnost....
Sunday, December 1, 2013, 18:23:23, 10 Months Ago
Ivan Ivan - ... dakle, družite se i činite što god želite, a dicu će te imat kad ih budete sposobni učinit i rodit! Još ne postoji dijete koje nema oca i mater. U pitnaju su prava djece a ne prava....
Saturday, November 23, 2013, 19:39:51, 10 Months Ago
Ivan Ivan - Mario .. Potpuno krivo tumačiš moj post. Nitko ne brani nikome ništa, možeš volit koga god hoćeš, koga odabereš, i na nama je to poštovati. To je svačije pravo na izbor. Obitelj podrazumjeva....
Saturday, November 23, 2013, 19:33:24, 10 Months Ago
Frano Frano - Mario ne radi se o tome, nikom se ne umanjuju prava ili ne daj bože diskriminira. Ovo referendumsko pitanje je banalno, benigno !!! U tom pitanju nema ideologije, tu se brani narav i naravno.....
Friday, November 22, 2013, 14:41:48, 10 Months Ago