An online news publishing system. Tnx to PHPEnter/Alex for a great help!
Posljednje vijesti » PROPAGANDA
Obavijest o prezentaciji ekoloških zaštitnih sredstava protiv....
 Published 6 Yaers Ago via ivangrbin   Tuesday, May 7, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

(BLATO) - Dana 13. svibnja (ponedjeljak) u I8:00 sati u maloj Sali (Klavir sala), u Blatu Pro-eco d.o.o. održati će predavanje i prezentaciju suvremenih ekoloških sredstava za zaštitu bilja a posebno vinove loze, maslina, jabuka i agruma koja će se odmah moći i kupiti, jer prodajna mjesta istih tek postoje u Šibeniku. Stoga se pozivaju ekološki i drugi poljoprivredni proizvođači cijelog otoka Korčula da prisustvuju jedinstvenoj prilici u korist poljoprivrede i javnog zdravlja. (Jerko Padovan)

Prvi glas Dalmacije, najava
 Published 6 Yaers Ago via ivangrbin   Friday, May 3, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes

Festival pjevača-amatera “PRVI GLAS DALMACIJE 2013.” u organizaciji Dječjeg kluba Dalmalino održat će se 12. svibnja u kino dvorani – TrogirPod motom “Svi zajedno za kreativnost!” organizator želi afirmirati mlade pjevače-amatere u dobi od 12 do 22 godine s područja cijele Dalmacije u cilju poticanja njihove kreativnosti u slobodnom vremenu kroz stvaralaštvo, zabavu i scenski nastup sa svrhom unaprijeđenja kvalitete života i društvene zajednice u cjelini.
Festival omogućuje mladima da iskažu svoj talent u glazbi, pjesmi i scenskom izrazu, a međusobno se družeći i upoznaju uz pozitivno ozračje. Festival započinje u 19:30 sati, a program će voditi teen zvijezda Antonia Dora Pleško. Uz mlade glazbene talente Dalmacije kao gosti nastupiti će Plesni klub Doxa, Glazbena škola Amadeus, Segetske mažoretkinje, Klub ritmičko športske gimnastike Rusulice, Plesna skupina Disparity i teen zvijezde Nikolina, Karla i Albina.
Ulaznice se mogu kupiti u pretprodaji u Turističkoj agenciji Portal na rivi u Trogiru. Za rezervacije ulaznica, obratite se na broj: 098 94 80700. 
Dječji klub Dalmalino čine članovi volonteri,....

Evening news Evening news
 Published 6 Yaers Ago via ivangrbin   Wednesday, April 10, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
Brza smeđa lisica skače preko lijenog psa. U tijeku je zamjena phpEnter sustava za uređivanje vijesti, pa će nešto vremena pikaz vijesti biti neuobičajen.
Video o otoku i Veloj Luci Video o otoku i Veloj Luci
 Published 6 Yaers Ago via ivangrbin   Wednesday, March 27, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(VELA LUKA) - Agencija Atlas iz Vele Luke je napravila video kao pilot projekt kojim pokazujemo stanovnicima, poduzetnicima, turistckim radnicima otoka Korčule što se uz malo truda i dobre volje može napraviti za promociju našeg otoka. Snimci su zimski a za slijedeću sezonu pripremamo ozbiljniji video sa ljetnim snimkama i slikama. - Pogledati na YouTube
Prvi glas Dalmacije, natječaj
 Published 6 Yaers Ago via ivangrbin   Wednesday, March 20, 2013
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
Djeco i mladi, volite pjevati, posjedujete talent, imate uspješne nastupe ili se želite okušati na sceni javite se. Dječji klub Dalmalino raspisuje NATJEČAJ za izbor djece i mladih sudionika na Festivalu pjevača-amatera PRVI GLAS DALMACIJE, koji će se održati 12. svibnja 2013. u Trogiru.
Svaki natjecatelj treba priloĹžiti: prijavnicu (popunjenu i potpisanu), Ĺživotopis s kratkim opisom nastupa i osvojenim mjestima, kvalitetnu oglednu snimku nastupa na CD-u, ili kao MP3 format, primjerak audio snimka pjevanja glasa, bez glazbe.
Pravo sudjelovanja imaju djeca od 8 do 14 godina, te mladi od 15 do 22 godine. Pjeva se isključivo na hrvatskom jeziku. O prijavi, uvijetima za sudionike, organizatoru viĹĄe u Prijavnici u prilogu. Prijave su do 5. travnja 2013. godine.
Festival PRVI GLAS DALMACIJE izazva veliko zanimanje, pridonosi okupljanju djece i mladih iz cijele Dalmacije, druženju, razvijanju kreativnosti i glazbenom ostvarenju. Dječji klub Dalmalino čine članovi volonteri, studenti, učitelji i pedagozi, koji su usmjereni na područje pozitivnog rasta i razvoja,a koji provode niz mjera i aktivnosti s istaknutim ciljevima za unaprjeđenje položaja djece i mladih u RH. Srdačan pozdrav, Zoran Vrsalović, voditelj Projekta, Dječji klub....
Poziv iz Hobera Poziv iz Hobera
 Published 6 Yaers Ago via ivangrbin   Monday, November 19, 2012
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(KORČULA) - Pozivamo sve sugrađane zainteresirane za kupnju novih grobnica na groblju Svetog Vida u žrnovu, da se prijave u upravu KTD Hober d.o.o. radi predbilježbe. Izgradnja grobnica ovisit će o broju prijavljenih. (Uprava)
Besplatne repeticije iz matematike
 Published 6 Yaers Ago via ivangrbin   Monday, November 5, 2012
 Editorial    reviews [1]  Average Rating.  User Rating: 5 - 1 Votes
(PUPNAT) - Biljarski klub Pupnat pokreće program dodatne i dopunske nastave iz matematike i to već od sljedećeg tjedna. U prostorijama kluba repeticije će se održavati tjedno od 16.00 - 18.00 sati, ovisno o odazivu.
Ove godine program je namijenjen za sve srednjoškolce prvog i drugog razreda, ali samo za višu razinu matematike. Program će trajati sljedeće dvije školske godine, sve do državne mature u 2015.
Besplatne repeticije (nastava) će se odrĹžavati u prostorijama Biljarskog kluba u Pupnatu neovisno o igri biljara. Nastavu će odrĹžavati gosp. Marko Farac, predsjednik kluba te profesor matematike. - Kako je gradivo viĹĄe razine matematike vrlo zahtjevno, a ĹĄkolski program gimnazije i drugih srednjih ĹĄkola pretrpan mnogobrojnim predmetima, nastavnici nemaju ni jednu polovinu nastave tjednom koju njihovi kolege u Australiji ili Velikoj Britaniji. Primjerice u Britaniji đaci u srednjim ĹĄkolama u zadnje dvije godine prosječno pohađaju samo 4 predmeta. Za matematiku, gradiva sličnoj naĹĄoj gimnaziji, imaju 9 sati tjedno. U naĹĄim gimnazijama đaci pohađaju 16 predmeta, a za matematiku imaju samo 3 sata. Nije čudo da većina naĹĄih đaka imaju problema sa matematikom. Mnogi tek uz pomoć repeticija jedva dobiju....
Prvi ĹĄtoping na novom bazenu Prvi ĹĄtoping na novom bazenu
 Published 7 Yaers Ago via ivangrbin   Monday, August 6, 2012
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(KORČULA) - Obavještavamo vas da će se u srijedu 08. kolovoza 2012. održati prvi štoping na novome bazenu, u 18:00 sati, te vas pozivamo da prisustvujete ovom, za Korčulu, povijesnom događaju. (ŠOK)
Večer korčulanštine ili mikrofon je vaš!
 Published 7 Yaers Ago via ivangrbin   Friday, August 3, 2012
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(KORČULA) - Ispričaj nam svoju korčulansku priču. Izbaci nepotrebno, dodaj neophodno, promini imena ako će se kogo' uvridit. Ukrcaj nas u vremeplov, učini đir po prošlosti, možda i po budućnosti. Ispričaj što znaš, mikrofon je vaš!
Ako znaš pričat, ako imaš dobru memoriju ili bujnu maštu, ili nona i nonu sa naprijed navedenim - prijavi se na festival ŠUŠUR! do 08. kolovoza na mail: info@susur.org, potraži nas u Gradskoj knjižnici, i/ili u našim prostorijama u Depola štradi br 9.
Upoznaj nas sa otočanima i škojarima, užancama i dišpetima, berekinadama i bestimjama, lokalnim huncutima i oriđinalima. Predstavi nam dobronamjerne kurjože iz štrade, disciplinirane bonkuloviće, darežive muktiše, otkrij nam di se okupljala šesna mladost i što najboje gre uz prikle.
Objeručke prihvaćamo anegdote, pošalice, povijesne činjenice, legende i mitove, satirične dokumentarce, a možda i po koju horor priču o korčulanskim palacima i dvorima s dušom u ležernoj usmenoj formi. (GK)
Ženska klapa Korkyra
 Published 7 Yaers Ago via ivangrbin   Thursday, July 19, 2012
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 5 - 1 Votes
(KORČULA) - Korčulanska ženska klapa Korkyra snimila je obradu pjesme Zdenka Runjića, Jubavi lipa. Aranžman su napravili Vinko Didović i Sandro Bačić, koji je ujedno i producent.
Članice klape Korkyra su: Kristina Svalina, Rita Matulović, Bojana Lozica, Iva Kovačevič, Dora Glassner, Doris Poljak, Mila Hajdić i Marija Cebalo.
Pjesmu moĹžete posluĹĄati na - YouTube  (Korkyra Ethno)
Poliklinika Sveti Nikola Poliklinika Sveti Nikola
 Published 7 Yaers Ago via ivangrbin   Friday, July 13, 2012
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 0 - 0 Votes
(KORČULA) - Poliklinika "Sveti Nikola" Korčula obavještava sve zainteresirane posjetitelje o promjeni naziva naše web stranice. Nova adresa je http://www.poliklinika-sv-nikola.hr/
Svi ostali kontakti su kao i do sada: e-mail:poliklinika.sv-nikola@globalnet.hr, tel: 020/716-166, fax 020/716-167 uz napomenu da nas možete potražiti i na portalu ordinacija.hr, gdje naši liječnici u rubrici: "Halo, doktore!" odgovaraju na pitanja čitatelja iz područja kardiologije. Javite nam se s pitanjima ili sugestijama ili nas posjetite!
Marko Polo festival pisme i vina 2012
 Published 7 Yaers Ago via ivangrbin   Wednesday, May 9, 2012
 Editorial    reviews [0]  Average Rating.  User Rating: 5 - 1 Votes
(KORČULA) - Ovogodišnji XVII. Međunarodni Marko Polo festival osim pisme i vina biti će po treći puta i u znaku autohtonih Hrvatskih proizvoda i proizvođača po strukturi poslovanja poznatijih kao OPG-i (obiteljska proizvođačka gospodarstva), koji već niz godina ruralne prostore oživljavaju, tradicijskom proizvodnjom i proizvodima.
Direktor Festivala Ivan Šegedin putem programa "Marko Polo Hrvatska", koji je zaštićen u Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo i kojeg je i sam autor, već sedamnaestu godinu potiče gospodarski i kulturni razvoj Republike Hrvatske. Od 1996. godine stvorili smo novi način (new way) izrade aranžmana i preporod Dalmatinske pisme vokalnim solistima i klapama što je poseban odjek imalo u Dalmaciji a kasnije i diljem svijeta.
Prezentacijom, degustacijom, ocjenjivanjem i klasifikacijom Hrvatskih vinskih proizvoda dolazi do značajne reorganizacije i strukture u kvaliteti proizvodnje i brendiranju Hrvatskih vina, koja postaju prehrambeni proizvod. Naš ovogodišnji cilj je, da u sklopu Marko Polo Festivala putem: "III. PIJACE MARKO POLO HRVATSKA – KORČULA 2012." okupimo, povežemo i približimo mnoge Hrvatske autohtone i tradicionalne proizvođače domaćim i inozemnim gostima i potrošačima na jednom mjestu.....
Vijesti 25 - 36 of 50. prev next


Posljednje vijesti
Političko prebjegavanje u Veloj Luci
U subotu navečer u Veloj Luci dogodilo se nešto što se smatralo da se na lokalnoj razini ne može dogodit ali kako je u politici sve moguće svjedoci smo ostvarivanja nemogućeg. Naime u poslijepodnevnim satima donačelnik općine Vela Luka gosp. Dragiša Barčot (SDP)....
read more...
Žive jaslice u Veloj Luci
Dragi vjernici, žitelji otoka Korčule i prijatelji Trtajuna neobično nam je drago da vas i ove godine možemo pozvati na jedinstveno uprizorenje živih jaslica u Veloj spili. U nedjelju 23. prosinca u 16 sati Trtajun će u prekrasnom ambijentu Vele spile pokušati dočarati rođenje....
read more...
Najava: Koncert učenika glazbene škole u Korčuli
OŠ Petra Kanavelića Korčula, podružnica br.1 Osnovna glazbena škola poziva na koncert "Ususret Božiću" učenika osnovne glazbene škole. Koncert će se održati u Centru za kulturu, u kino dvorani u ponedjeljak 17. prosinca 2018. godine u 18 sati. Očekujemo Vas s veseljem!....
read more...
Predstavljanje časopisa u Veloj Luci
Udruga Lanterna poziva na predstavljanje 2. broja časopisa za kulturu "Lanterna" u Centru za kulturu Vela Luka, u subotu 15. prosinca 2018. godine s početkom u 19 sati. Časopis će predstaviti dr.sc. Aldo Čavić, ravnatelj Muzeja Staroga Grada. (Lanterna Vela Luka)
read more...
Vasi komentari
Stojan Šljuka Stojan Šljuka - Bilo mi je veliko zadovoljstvo učestvovati na ovim susretima nauke i pjesištva. Sa Korčule nosim najljepše utiske i nadam se ponovnom susretu.
Sunday, June 4, 2017, 22:20:54, 2 Yaers Ago
ivangrbin ivangrbin - Nula kuna!
Monday, May 1, 2017, 17:44:52, 2 Yaers Ago
Marko Marko - Zaboravili ste među zanimanja koja ne izumiru uvrstiti političare, pogledaj Strogo povjerljivo: Tajni računi hrvatske elite kod RBA Grupe....
Saturday, October 29, 2016, 08:38:13, 2 Yaers Ago
Ante I Curać Ante I Curać - Mozda za one koji ne znaju nebi bilo loše podsjetiti kako je uopće došlo do obnavljanja Mostre i običaja vezanih uz tu našu lijepu tradiciju. Još sam bio gimnazijalac u Korčuli kada je jedne....
Tuesday, September 20, 2016, 08:19:21, 2 Yaers Ago