An online news publishing system. Tnx to PHPEnter/Alex for a great help!
Slobodan Suncobran: Mediji i mliko
Slobodan Suncobran: Mediji i mliko ivangrbin
ivangrbin on Saturday, May 4, 2013
reviews [0]
STAVOVI [76]

Jučer je bi jedan lipi i važni dan, Dan slobode medija. Ti dan je za Hrvatsku puno važan jerbo smo jedna od ritkih država koja na burzu rada ima deboto više novinari nego na poslu. U to ime ću i ja ode učini pet minuti gromoglasne tišine solidarizirajući se sa svin napaćenin novinarima apozito su onima koji su na rabotu progonjeni cenzurirani oli patu što ne mogu pisat slobodno ko ja.

Evo pet minuti tišine je dosta a sad bi reka da su većina naših medija slobodni ko što je oganj mokar, oli krpa suha umoru. E zato vi volite čitat moje pisanije iako nisan niki novinar, nego više - kako je Buraća bi reka piskaralo, ali zato Slobodan. Komu je krivo neka se zakopa u babino crivo.
E sad malo o slobodnemu pisanju i manipulaciji koja se mogla najboje zasenjat u sramotnoj emisiji na Hrvatski radijo U mreži prvoga, a gostovali su predsjednik HND-a Zdenko Duka i profešurica na novinarski faks Gordana Vilović. I baš na ti jadni dan se uz božju providnost moralo dogodit to mucanje i štucanje neuvjerljivega i iskonpromitiranega Duke i pomalo iritirajuća naiva profešurice Vilović, koja takin motima može stat uz bok Lackovića, oli Večenaja. Jadni naš Duka ne zna čiji su mediji, pa sebi u bradu brunda neke frazetine i nesuvisle rečenice da je bilo nelagodno slušat ga, a profešurica etike na novinarski fakultet gospoja Vilović, onako ko curica ka se igra s barbikama, zabrinutin tonon prekaljene Hlebinke, ne razumi kako to redakcije nimaju svoje statute, ne utiču na izbor svojih urednika i sve su tin naivno balavin pričama koda rabota i živi u zemji Hlebinskoj.
Za razliku od malcijoznega Duke i glumice Vilović, ima onih koji su na svoje oči vidili kako se mladin novinarima ne dopušća po na kavu, kako rabotaju po trinaest uri, oli od jutra do mraka, kako sidu isprid Vlade četrnaest uri bez zamine i da ne nabrajan druga maltretiranja i nepravde. Uza sve to se dogodi da nima auti, pa novinar na teren gre buson, oli trajvanon, pa ako ima svoj auto, prisiljen je po su njin i sve te lipe stvari koje Duka ne zna a Vilovićka ni čula. 
A nabandu ka greš na koji teški teren, recimo okrugli stol o korupciji i mitu u malu dvoranu Sabora, pa ka novinarka o toj temi zna ko i ja o holandeškin kunpirima. Mada je diplomirala u gospoje Vilović, pojma ona nema ko je doktor Sekulić, Dubravica, Horvatić i što napisa u oti prilog. A najgore, što prin nego je pošla na oti teren u Sabor, bila je na Sljeme čini prilog sa međedima, na temu zašto ovu godinu pada puno sniga. I sa kako se ota novinarka more vajano pripremi i plus tega ima idijota šefa koji jon govori da svaki novinar ka gre na teren, ima već osandeset posto priloga u glavi. Ima u medijski svit još bisera, a zadnja moda je za uštedi solde, posla na razgovor sa Predsjednikon države, oli ministron novinara studenta. E to je ništo što ne mogu razumi, taman me prikrstili. Dakako da je Josipoviću i Čačiću bilo drago ćakula sa elokventnin novinaron študenton jerbo znaju da pitat teško neće. Znalo se dogodi da se novinara koji je dobi prin pešest godišć novinarsku nagradu pošaje čini anketu ispri koje butige, di mora pita jude o poskupjenju struje i taka poniženja da to ne može ni pas s maslon poliza. Ali da ne ispadu samo novinari i novinarke biseri, ima i vrlih urednika koji te pošaje u gradski ured za taramote snimi tiskovnu konferenciju i ka se bez lifta oteliš do na peti kat, tajnica ti reče da si na pravo misto, ali da je tiskovna prikosutra.

I sve to se more trpi, ali ka te urednik pošaje u kineski restoran di je na kinesku Novu godinu Josipović i piva Severina, pa ka oko ure po noći zazoveš urednika možeš li po nase u redakciju, njega nima na mobitel, zapravo je zaboravi da si na teren i poša je doma. To bi ovako bi ugrubo hod po medijskemu polju punemu bonbi di ne znaš koja će te spara a znaš da jedna hoće. One visoko pozicionirane koje znaš da bonba neće sparat, o njima se nesmi izvješčivat.
Ako te smanta Mudrinić ne smiš čačkat jeli gej, ako te zafrknu Todorić, zaboravi. Onda ne smiš napisa da je Čačić porijeklon Hercegovac a Kostelić Dalmatinac, to ni zgodno, a ni zgodno ni pisat voli li Vesna Radimira i koja je Josipoviću ljubavnica. Oli ako te kurijoza što o masoneriji, urednik te zove i štrapaca da si primitivac iz srednjega vijeka, a inače mater kojoj se sin skupa sa curon raznese s ručnon bonbon, nju smiš po doma ispitivat i gnjavit.
Ili ono, gospodine Maček da vas nešto pitam, oprostite nisam Maček, ja sam Macan. I ima tega za cili roman ali jedan je momenat najluđi u svaku redakciju, a to je ka doje novi urednik, ili ica. I tako doje nova glavna urednica, svi blenuli, ka sad počme prašit, kad ona će svomu dnevnemu uredniku onako naglas - a što to znači prvi potpredsjednik Vlade? E tu ću ga finit, jerbo bi se moga razmahat a za sa je boje ne.
I molin vas nemote zaboravit kako je pasa Dubrovnik na referendum. Samo vi birajte Mirkota za župana, pa će van bi lipo.    (Slobodan Suncobran)

                           
  Komentari
» Not yet reviewed by any member. You can be the first one to write a review.

» You must be logged in to post a comment.


Povezani clanci
Triba li Europska komisija koristit kadrove iz komunizma ko što to čini Hrvatska?
Triba li Europska komisija koristit kadrove iz komunizma ko što to čini Hrvatska? Slobodan Suncobran od jučer svoje kolumne objavljuje na Dnevno.HR.Eno je družba Bilderberg finila samit u Englesku i prvi put pustila da mediji budu na ti skup bilosvitskih....
Slobodan Suncobran, Katamaranon u EU II
Slobodan Suncobran, Katamaranon u EU II I bome je Korčula jučer bila spremna. Dočekala je mrsku Juditu ko neprijateja najvećega. Korčulanska Treća flota fermala je spremno pripadene Juditine sluge, koji su videć tu....
Slobodan Suncobran, Katamaranon u EU
Slobodan Suncobran, Katamaranon u EU Evo san nakon dva godišća ope ariva doma i mogu reć da mi put nika ni bi teresantniji. Prvo san uša u niki bus do Splita i dok san reka suncobran, već san bi na....
Med i mliko
Med i mliko U ovo predizborno vrime, opterećeno gazdama, prebjezima, ucjenjivačima, stranačkim navijačima, uglađenim i istreniranim liderima svih boja, nije baš jednostavno biti....
Osnovan ogranak HSLS u Janjini
Osnovan ogranak HSLS u Janjini Dana 25. ožujka 2017. godine u Janjini je održana osnivačka skupština ogranka HSLS-a Janjina. Za predsjednika ogranka izabran je Slobodan Mratinović. U Izvršni....