An online news publishing system. Tnx to PHPEnter/Alex for a great help!
Pametne pločice
Pametne pločice ivangrbin
ivangrbin on Friday, November 4, 2016
reviews [0]
STAVOVI [76]

Nezamislivo u Korčuli ali i drugim jadranskim turističkim mjestima prije 30 - 40 godina, da "galebi" ne bi svrnuli pogled na žensko koje prolazi - a danas, ništa ne remeti pogled na pametni telefon. U ruke su nam dali tehnologiju za koju mnogi sociolozi ne mogu predvidjeti posljedice koje ostavlja po naše ponašanje. 

Danas se mladi druže sa svojim online prijateljima više nego u stvarnosti - licem u lice, te time polako gube navike razgovaranja jedni s drugima; slušanja, suosjećanja, odgovornosti za rečeno, itd. Dodatno, s konstantnim dotokom informacija: poruka, e-mailova, postova na Facebooku, tweetova, fotografija, videa, .. postaju sve manje tolerantni prema samoći. Za pametnim telefonima se poseže i kada nam ne trebaju, a već nakon nekoliko minuta nekorištenja se počinje osjećati nesigurnost. 

Razgovor je najbolja ljudska osobina koju posjedujemo, zato okreni pogled prema ljudima koji prolaze, obrati pažnju, razgovaraj!

                           
  Komentari
» Not yet reviewed by any member. You can be the first one to write a review.

» You must be logged in to post a comment.


Povezani clanci
Druženje s mudrim pločicama
Druženje s mudrim pločicama Čini se kako su mudre pločice postale interesantniji sugovronici od prijatelja, muževa, supruga, dice. Većina će reć kako je to dobrobit koju nam je donila ICT tehnologija, a....