An online news publishing system. Tnx to PHPEnter/Alex for a great help!
Kardinalove "štrace"
Kardinalove ivangrbin
ivangrbin on Saturday, May 14, 2016
reviews [1]
STAVOVI [76]

Nakon kardinalove propovijedi publika i razni navijači na društvenim mrežama su se raskukurikali! Gotovo bez potrebe, čovik se uljudno ispričao, kaže kako ga je u propovijedi za oltarom ponijelo - "Nisam mislio nikoga vrijeđati, želio sam reći da žene moraju čuvati svoje dostojanstvo..", i kao ljudi smo mu dužni oprostiti.

Oni koji poštuju crkvene zakone (koji usput nemaju veze s bogom) bilo muškarci bilo žene, bi se trebali suzdržavati od seksa prije braka jer tako kaže Crkva. Zakoni i ustav države, Europske unije, Ujedinjenih naroda nam to ne brane.

Ne brani nam niti bog. On nas je stvorio slobodne i jednake drugim stvorenjima, dao nam je seksualne nagone i mehanizam održivosti – razmnožavanje, emocije; prvenstveno ljubav prema bližnjima i tu nitko ne spominje nikakve zabrane. Zanimljivo kako kardinal nije i muškarce nazvao štracama, jer i oni se prema crkvenim zakonima ne bi smjeli seksati prije braka!? Ali, danas se općenito ponašamo prema potrebi, bez obzira na zakone, kako kome odgovara.

Inače štraca je dronjak, krpa, prnja a prenesenom značenju osoba bez karaktera. U Dalmaciji štraca je kuhinjska krpa, ali i krpa za pranje poda.

                           
  Komentari
Ante C.
Ante C. A propos kardinalove i drugih propovijedi. Svaka sličnost je slučajna. Ovako je govorio Mustafa Kemal Ataturk: «Već više od pet stotina godina pravila i teorije jednog starog arapskog šeika i zlonamjerna tumačenja generacija prljavih i neobrazovanih svećenika su utvrdili, u Turskoj, sve detalje civilnog i kriminalnog zakona. One su regulirale oblik Ustava, sve najmanje djelove i geste života svakog gradjanina, njegovu ishranu, njegovo satove bdijenja i spavanja, kroj njegove odjeće, ono što će naučiti u školi, njegove navike, njegove običaje pa sve do najintimnijih misli. Islam, ta apsurdna teologija jednog nemoralnog beduina je raspadnuti mrtvac koji truje naše živote» A kada su mu rekli da je Koran poslanica od Boga i da iz njega treba crpiti inspiraciju za političko djelovanje, on je bijesan povikao: «Političar kojemu treba pomoć religije da bi upravljao, je obična kukavica. A nikada kukavica nebi trebao biti postavljen na funkciju Šefa države!» Izvadak iz knjige: Mustafa Kemal ili smrt jednog imperija francuskog povijesničara Jacques Benoist-Méchin.
 3 Yaers Ago via Ante C.    Monday, May 16, 2016  

» You must be logged in to post a comment.


Povezani clanci
Nema povezanih clanaka.